Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kastamonu/hatay/bayburt - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kastamonu/hatay/bayburt

Kastamonu'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

24.07.2016 11:14

Kastamonu'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, şehitler için dua etti.

Meydanda kurulan dev ekranda darbe girişimi sırasında yaşanan olaylar gösterildi. Vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar atarak, darbe girişimini protesto etti.

Alanda toplanan vatandaşlara Kastamonu Belediyesi tarafından su ve çay ikram edildi.

Ak Parti milletvekili Metin Çelik, darbenin ilk saatlerinden itibaren binlerce Kastamonulunun meydanları doldurduğunu belirterek, " İlk günden itibaren Kastamonulular olarak hükümetimizin Cumhurbaşkanımızın yani seçilmişlerimizin arkasında durduk. Sabahın erken saatlerine kadar meydanları bekledik, beklemeye de devam ediyoruz." dedi.

Çelik, darbe girişimine karşı Kastamonu'da yaşayan herkesin dik durduğunu ifade ederek, sivil toplum kuruluşlarından, gazetecilere kadar herkesin bu darbe girişimini engellemede katkısı olduğunu dile getirdi.

Etkinliğe Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HATAY

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Biz yarın tarihte unutulacağız. Ama Türk milleti inşallah soysuz, FETÖ'cü cuntanın darbesine karşı tarih yazacak." dedi.

Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor. Antakya DSİ Parkı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve dövizlerle darbe girişimini protesto etti.

Yayman, burada yaptığı konuşmada, 81 vilayette din, demokrasi, özgürlük, ay yıldızlı bayrak, mukaddesat için meydanları dolduranların, yeni bir tarih yazdığını söyledi.

Vatandaşların, dünya demokrasi tarihinde şanlı bir sayfa açtığını belirten Yayman, ellerinde ay yıldızlı bayraklarla toplanan milletin, kaos yaratmak ve iç savaş çıkarmak isteyenlere en güzel cevabı verdiğini dile getirdi.

Yayman, "Yarın tarihçiler bunu yazacaklar, bundan bahsedecekler ve hürmetle anacaklar. Türkiye'den yükselen evrensel demokrasi, barış mesajını herkes görecek." ifadelerini kullandı.

Hatay'ın önemine işaret eden Yayman, şunları kaydetti:

"Hatay Türkiye'nin toplamı. Hatay üzerinde hesap güdenlere, bu meydan birçok mesaj veriyor. Bugün Hatay'ın ana vatana katılışının 77. yıl dönümü. O büyük komutanın dediği gibi, 40 asırlık Türk yurdu düşman işgalinde kalmadı ve kalmayacak. Bundan sonra da Hataylılar kendi iradelerine sahip çıkacak. Hatay diyor ki 'Biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye'yiz.' Biz yarın tarihte unutulacağız. Ama Türk milleti inşallah soysuz, FETÖ'cü cuntanın darbesine karşı tarih yazacak. Bunların inine gireceğiz. Cumhurbaşkanımıza müdahale etmek isteyen, TBMM'ye, demokrasimizin mabedine tecavüz etmek isteyenlere bu millet en güzel cevabı verecek. FETÖ'cü soysuz cunta, şerefsiz, alçaklar, sizlerin, parlamentonun iradesiyle bir daha geri gelmemek üzere tarihin çöplüğüne gidecek."

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de hesap vereceğini belirten Yayman, "İnşallah darağacında sallandığını göreceğiz." diye konuştu.

Etkinliğe, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Necmettin Çalışkan da katıldı.

BAYBURT

Bayburt'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik protestosunu sürdürdü.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Bayburt Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan" ve "dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini yineledi.

Bayburt Belediyesince oluşturulan platformdan mehter marşları ile çeşitli şiirlerin yayınlandığı alanda, çocukların da aralarında bulunduğu vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Hazar Strateji Enstitüsü Başkanı Kenan Yavuz, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin Türk tarihinin en karanlık gecelerinden biri olduğunu söyledi.

Bu karanlık geceyi aydınlığa çevirenin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın dik duruşları ve siyasi iradelerini ortaya koymaları olduğunu belirten Yavuz, "Halkın darbe girişimine karşı tankların üzerine çıkarak gösterdiği olağanüstü tepki dünya tarihini değiştirecek niteliğe sahip. Darbeler tarihi içerisinde halkın iradesine bu kadar sahip çıktığı daha önce görülmemiştir. Dolayısıyla 15 Temmuz karanlığı Türkiye'nin önünü aydınlatacak bir şekle dönüştü." dedi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kastamonu/hatay/bayburt
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kastamonu/hatay/bayburt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement