Gül, Alman Konuğuyla Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Gül, Alman Konuğuyla Kayseri'de

Gül, Alman Konuğuyla Kayseri\'de

Gül, Kayseri'de Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'u ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu Ağırladı.

20.10.2010 13:38

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Kayseri'de bugün Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'u ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ağırladı. Türkiye'de bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Ankara'dan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel uçağıyla kente geldi. Her iki Cumhurbaşkanı Kafkas oyunu oynayan ilkögretim okulu öğrencilerini izledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alman konuğuyla birlikte Cumhurbaşkanlığına ait DAP uçağıyla Kayseri Erkilet Havalanına geldi. Burada Mustafa Özdal İlköğretim Okulu ögrencileri konuk Cumhurbaşkanı ve eşi Bettina Wulff'a sarı- kırmızı, Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'e ise kırmızı beyazlı güllerden oluşan çicekler verdi. Daha sonra Ahmet Ulucan İlköğretim Okulu folklör ekibi akordeon eşliğinde Kafkas yöresi oyununu sundu. Havalanındaki bu gösteriyi Cumhurbaşkanları eşleriyle birlikte izledi.

Oyunun sonunda öğrenciler ellerindeki Türk bayraklarını açarak, selamlama yaptı. Bu arada aşırı rüzgar nedeniyle Erkilet Havaalanı'nda cumhurbaşkanları için serilen kırmızı halılar kaldırıldı. Konukları burada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile protokol mensupları karşıladı. Abdullah Gül ve Christian Wulff daha sonra uzunca bir konvoyla Kayseri Hilton Oteli'ne geldi.

HEMŞERİLERİNDEN TEZAHÜRAT

Cumhurbaşkanı Gül'e otele girerken hemşerileri, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' diye tezahürat yaptı. Bunun üzerine Abdullah Gül, vatandaşların yanına konuk cumhurbaşkanı ile giderek onları selamladı. Sevgi gösterilerine el sallayıp, karşılık verdi. Her iki Cumhurbaşkanı daha sonra Türk-Alman iş forumu toplantısına katıldı.

EROĞLU DA KAYSERİ DE

Bu arada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kayseri ziyaretinin ilk gününde eşi Münise Meral Eroğlu ile birlikte, Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde Osman Hamdi Bey Reprodüksiyon sergisini ziyaret etti. Ardından da Güpgüpoğlu Konağı ile Etnoğrafya ve Arkeoloji Müzesini ziyaret ettikten sonra Erciyes Dağına giderek, Erciyes master planı hakkındaki brifing aldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroglu, gezisi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada "Benim atalarım Kayseri'den yıllar önce Kıbrıs'a yerleşti. Bu gün Kayseri'de bunu hissediyorum. Son derece mutluyum. Kayseri'de akrabalarımla buluştum ve özlem giderdim. Kayseri'ye bu 4'üncü gelişim. Tabii ki Kayseri'de olmak benim için oldukça duygusal. Çünki herşeyin bir aslı vardır. Kıbrıs'ta yaşayan Türklerin de aslı belli. 1974 öncesi ve sonrası gelenlerin tümü anavatandan gelmiştir. Bunun en canlı örneklerinden biride benim. Benim 1800'lu yıllarda atalarım Kayseri'den Kıbrıs'a gelmişler. Ben kendimi Türk ve Kayseriliyim. Kayserili olmakla da övünüyorum. Bizler, sizler diye ayrım yok" dedi.

CUMHURBAŞKANI EŞLERİNİN GEZİSİ

Öte yandan, Alman Cumhurbaşkanının eşi Bettina Wulff ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de eşleri toplantıya katılırken, Etnoğrafya müzesi ile Huzurevini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı eşlerinin her iki etkinliği basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK- İsmet KÖSELO/KAYSERİ-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gül, Alman Konuğuyla Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement