Gümüşhane'den Derecik'e kardeşlik köprüsü - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'den Derecik'e kardeşlik köprüsü

Gümüşhane\'den Derecik\'e kardeşlik köprüsü

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan 'Kardeş Belediye' projesi kapsamında Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Belde Belediyesini ziyaret etti.

24.06.2016 10:32  Güncelleme: 10:34

Beraberinde Özel Kalem Müdürü Mustafa Demir ve İşletme Müdürü Vedat Taşdemir ile birlikte Derecik Beldesini ziyaret eden Başkan Çimen, burada Derecik Belde Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ve AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül ile bir dizi ziyaret ve inceleme gerçekleştirdi.

Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Çimen, Derecik Belediyesini kardeş belediye olarak seçtiklerini anımsatarak, projeden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Derecik'te esnaf ziyareti gerçekleştiren Başkan Çimen, Derecik halkına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Gümüşhane halkının selamlarını getirdiğini kaydetti.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ifade eden Başkan Çimen, "Derecik Beldemizi kardeş Belediye olarak seçtiğimiz için mutluyuz. Buradaki insanlarımız çok samimi ve içten. Derecik Belediyesi bölgedeki tek AK Partili Belediye. Bu da bizim için ayrı bir gurur. Beldedeki insanlarımız vatanını ve milletini seven ve teröre 380 şehit veren bir bölge. Burayı ziyaret etmekten dolayı mutluluk duydum" dedi.

Derecik Belediye Başkanı Çetinkaya da ziyaretin kendilerini onurlandırdığını belirterek, proje sayesinde kardeşliğin daha da pekişeceğini söyledi.

Çetinkaya, "Hayat felsefemizde kardeşlik, barış, sevgi ve saygı hakimdir. Bu kardeşlikte gereken ne ise şahsım ve belediye çalışanları olarak yapacağız. Bu kardeşliğin beldemize çok önemli faydaları olacaktır" diye konuştu.
Başkan Çimen'e ziyaretlerinde AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül ve AK Parti Hakkari eski İl Gençlik Kolları Başkanı Adnan Öveç eşlik etti.

GÜMÜŞHANELİ YALÇIN'A ZİYARET

Belediye Başkanı Çimen, Derecik Beldesi'nden dönüşü sırasında Şemdinli'deki bir karakolda görev yapan Gümüşhaneli güvenlik görevlisi Ahmet Yalçın'ı ziyaret etti. Yalçın'ın yanında babası Ali Yalçın'ı telefonla arayan Başkan Çimen, Yalçın ile bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

KAYMAKAM ÇENET'E ZİYARET

Başkan Çimen, daha sonra beraberinde Derecik Belde Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül, Özel Kalem Müdürü Mustafa Demir ve İşletme Müdürü Vedat Taşdemir ile birlikte Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet'i makamında ziyaret etti.

Burada Çenet ile bir süre sohbet eden Başkan Çimen, Yüksekova'da operasyonların yapıldığı ilçeyi ve sürecin başarılı yönetilmesinde emeği olan Çenet'i ziyaret etmek istediğini ifade ederek, "Derecik'teki iftar programında kardeşlerimizle bir araya geldik. Daha sonra başkanımızın hizmetlerini sahura kadar yerinde gezerek inceledik. Dönüş yolunda da başarılı çalışmalarıyla tanıdığımız Kaymakamımız İbrahim Beyi ziyaret etmek istedik. Allah yardımcısı olsun, güç kuvvet versin. Vatanın bölünmez bütünlüğünü sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Yüksekova'ya refah gelmiş. Bunu bir Türk vatandaş ve belediye başkanı olarak görmekten gurur duydum. Allah yardımcınız olsun. Dualarımız hep sizinle beraber" diye konuştu.

Başkan Çimen'in ziyaretinden memnuniyet duyduğun kaydeden Çenet, Türkiye'nin kuzeyinden gelen heyetin, gönül köprüsü kapsamında bölgeyi kucaklamasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Çenet, "Bu coğrafyada, bütün vatan topraklarında bir kez daha bir araya gelerek güzel bir kenetlenme örneği gösterdik. Bunu tabi milletimizce de kutsal olan ramazan ayında, vatandaşlarımızın ayın rahmeti ve bereketiyle ziyaret edilmesi önemli. Derecik ülkemizin Irak sınırına sıfır noktası. Belediye başkanımızın Derecik'te hane hane gerçekleştirdiği ziyaret, bu zamanda çok daha anlamlı ve önemli. Allah onlardan razı olsun. Onların getirdikleri selamları aldık ve çok mutlu olduk. Biz de İnşallah burada kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan Başkan Çimen hava yoluyla Van'a oradan da karayoluyla gittiği Derecik Beldesi'ne kadar yolda güvenlik kontrolü yapan güvenlik güçlerine pestil-köme ikram etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gümüşhane'den Derecik'e kardeşlik köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement