Halep'e Yol Açın" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Halep'e Yol Açın" Kampanyası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında Manisa'da oluşturulan konvoy, bölgedeki saldırı altındaki sivillere destek vermek amacıyla Hatay'a yola çıktı.

15.12.2016 15:55

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında Manisa'da oluşturulan konvoy, bölgedeki saldırı altındaki sivillere destek vermek amacıyla Hatay'a yola çıktı.

Halep'te saldırı altındaki sivillere destek vermek için İHH tarafından oluşturulan konvoyun Manisa grubu, Laleli Mahallesi Mesir Camisi önündeki meydanda toplandı. 3 otobüs, 1 minibüs ve 2 otomobilden oluşan konvoy, cami önünde İzmir'den yola çıkan yaklaşık 90 aracın bulunduğu konvoy ile birleşti.

Konvoyun hareketi öncesi gazetecilere açıklama yapan İHH Ege Bölge Koordinatörü Bekir Çetin, Suriye'de Halep'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Suriye'de yaşanan insanlık ayıbını tüm dünyanın izlediğini dile getiren Çetin şöyle konuştu:

"Biz Türkiye ve Müslümanlar olarak hem ülkemize yapılan bu darbeleri hem de dünyadaki Müslümanlara yapılan uygulamaları, dünya gündemine taşımak istiyoruz. Biz inanıyoruz ki sadece kendi ülkemizde huzurlu olmak yeterli değil, bütün dünyada huzurun olması gerekir. Suriye'de yaşanan drama sessiz kalamayız. Türkiye'den ve Avrupa'dan yüzlerce insan şu an ana konvoya katılıyorlar. Dünya kamuoyunun Suriye ve Halep'i, burada işlenen zulümleri görmelerini istiyoruz."

Bu amaçla başlatılan kampanya kapsamında, dün İstanbul'da oluşturulan ilk konvoyun hareket ederek Sakarya'ya ulaştığını, Sakarya ve çevre illerden katılımcılarla buluşarak Hatay'a doğru ilerlediğini belirtti. Çetin, İzmir'den hareket eden konvoyun da Manisa, Uşak, Afyon ve Konya'ya uğrayarak bu illerdeki katılımcılarla buluşacağını, cuma günü ise diğer konvoylarla Adana'da bir araya geleceğini aktardı.

İHH Manisa Temsilcisi Necmettin Okumuş da kentte oluşturulan 6 araçlık konvoya yaklaşık 150 kişi ile katıldıklarını söyledi.

İHH üyesi İdris Delibalta da Suriyeli çocuklara götürmesi için İHH Manisa Temsilcisi Necmettin Okumuş'a oyuncak verdi.

Açıklamaların ardından Hatay'a gitmek üzere oluşturulan konvoy, Yunusemre İlçe Müftülüğü görevlilerinin okuduğu dua eşliğinde yola çıktı.

Halep\'e Yol Açın" Kampanyası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep'e Yol Açın' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement