İki Öğrenci İskenderun'da Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

İki Öğrenci İskenderun'da Toprağa Verildi

İki Öğrenci İskenderun\'da Toprağa Verildi

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Karaağaç beldesi plajı bitişiğinde serinlemek için girdikleri denizde boğulan Kırıkhan Merkez Kuran kursundan 6 öğrenciden ikisi İskenderun Çankaya Asri ve Azganlık köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa...

21.05.2012 15:57

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Karaağaç beldesi plajı bitişiğinde serinlemek için girdikleri denizde boğulan Kırıkhan Merkez Kuran kursundan 6 öğrenciden ikisi İskenderun Çankaya Asri ve Azganlık köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Denizde boğularak hayatını kaybeden 6 öğrenci için Kırıkhan, İskenderun, Ovakent, Yayladağı, Altınözü'nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. İHA ve Cihan Haber Ajansı muhabirleri Ahmet ve Mürsel Seher kardeşlerin yeğenleri Eyüpcan Seher ile Ramazan Duran Güven'in cenazeleri İskenderun Kaptan Mehmet Paşa Camii'ne getirildi. Öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazına AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kaymakam Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Seher ve Güven aileleri, yakınları ile kalabalık cemaat topluluğu katıldı.

Kuran Kursu öğrencileri Eyüpcan Seher, Ramazan Duran Güven için ayrı ayrı namaz kıldıran İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, dünyada en ağır imtihanlardan birisinin evlat acısı olduğunu vurgulayarak, "Cenabı hak en ağır imtihanı peygamberlere, peygamberler içerisinde de sevgili peygamberimize vermiştir. İnsan sabrettiği zaman mükafatı büyük olacaktır. Bu kardeşlerimiz, bu evlatlarımız Kuran hafızlığı yapıyorlardı. Canlı Kuran olmaya çalışıyorlardı. İnanıyoruz ve iman ediyoruz ki, bu kardeşlerimiz şehittirler. Ahirette kendi yakınlarına şefaatçi olacaklardır. Cenabı hak mekanlarını cennet eylesin, geride kalan yakınlarına ve siz dostlarına sağlık sıhhat, hayırlı huzurlu ömürler versin. Cümleten başımız sağ olsun" dedi.

Cenaze namazlarının ardından tabutlar cemaatin omuzlarında cenaze aracına kadar dualarla taşındı. Eyüpcan Seher İskenderun Çankaya Asri Mezarlığında, Ramazan Duran Güven'in cenazesi ise Azganlık köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kuran kursu öğrencilerden, Mustafa Kul, Mehmet Bilgin, İzzet Zorba ve Ömer Faruk Kurtar için ise aynı saatlerde Yayladağı, Kırıkhan, Altınözü Ovakentte cenaze töreni düzenlendi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İki Öğrenci İskenderun'da Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement