İzmir Büyükşehir Belediyesi Yolsuzluk Davasında Ara Karar Günü (4) - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yolsuzluk Davasında Ara Karar Günü (4)

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yolsuzluk Davasında Ara Karar Günü (4)

Genel Sekreteri Yardımcısı Erhan Bey'in avukatı Bilge Özer, 10 saat sorgulamanın bir yorma, işkence olduğunu söyledi.

13.04.2012 18:14

İzmir BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOLSUZLUK DAVASINDA ARA KARAR GÜNÜ (4)

İSTANBUL'A SORUŞTURMA AÇIN

Genel Sekreteri Yardımcısı Erhan Bey'in avukatı Bilge Özer, 10 saat sorgulamanın bir yorma, işkence olduğunu söyledi. Bu sorguda alına ifadelerin iddianamede yeralmaması gerektiğini belirten Avukat Özer, lehte delillerin de dosyada yeralmadığını belirtti. Özer, Başbakanlık, Bakanlıklar, İstanbul ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ihaleleriyle ilgili de soruşturma açılmasını gerektiğini söyledi.

Özer, Savcıya Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Belediyesi'nin da aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan ihalelerin yeraldığı dosya verdiğini belirterek, "Bu ihalelerle ilgili de soruşturma açması gerektiğini söyledim. Ancak, Savcı bunu yapamayacağını söyledi. Eğer sen bunları yapmazsan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihaleyi önümüze suç olarak getirmemelisin" dedi.

Soruşturmanın Hukuk Devleti olarak yapılmadığını, polisin istediği gibi soruşturmayı yürüttüğünü belirten Avukat Özer, "Bilirkişiler kendilerine göre yorumlar yapmış. Bu Hükümet döneminde yapılan değişiklerle kamu kurum ve kuruluşlarının hızlı hareket etmesi için ihale yöntemi dışına alım koşullarını getirilmiştir. İktidar partisi bunu yapınca suç olmazken, İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığında suç oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir organizasyonu kendi şirketi alıyor. Sonra ihale 34'e bölünmüştür. Burada ihaleye fesat karıştırma suçu var mı, yok mu? Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi üçe böldü diye bas bas bağrılıyor" dedi.

Sendika yöneticisi sanıklar Cafer Konca ve Cafer Al'ın avukatı Özkan Yüksel, GSM kayıtlarından örnekler göstererek, tutuklu ve tutuksuz yargılanan sendikacıların suçlandıkları ihale zamanı belediye binasında olmadığını söyledi. Telefon kayıtlarında sadece işyeri Büyükşehir Belediyesi'nda olan Cafer Al'ın binada olduğunu belirten Avukat Yüksel, 155 Alo Polis hattındaki konuşma kaydını dinleterek ihale katılımcısının toplantıya girmelerinin engellenmediği yönündeki konuşmasına dikkat çekti.

İLAHİ BİR KOMEDİ YAŞANIYOR

Davayı izledikten sonra adliye dışına çıkan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, "397 yılla yargılanan Büyükşehir Belediye Başkanı ve 22 tutuklu arkadaşla ilgili ilahi bir komedi yaşandığını düşünüyorum. Bu tarihi bir davadır. Bugün iyi bir sonuç bekliyoruz. Hiçbir yere kaçma ihtimalleri olmayan belediye çalışanlarının onurlarıyla bu yargı sürecini kendi evlerinden gidip gelip sürdürülebileceğini biliyoruz. Başından beri böyle bir komediye gerek yoktu. Hukukun vuku bulacağına inanıyoruz. Böylece vicdanlar biraz olsun rahatlayacak. İnşallah AİHM'e gerek kalmaz" dedi. Bu arada, adliye dışında toplanan, sayıları zaman zaman bin 500'ü bulan CHP'liler, mahkemenin vereceği kararı merakla beklemeye devam ediyor.

Öte yandan mahkeme heyeti saat 18.00'de avukatların savunmalarını tamamlamasıyla ara karar için oturuma ara verdi. Yaklaşık bir saatlik aranın ardından mahkeme heyetinin tutuklu sanıklar için kararını açıklaması bekleniyor.

DHA(İÖ/AAA) - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediyesi Yolsuzluk Davasında Ara Karar Günü (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement