İzmir'de Referandumda 'Hayır' Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Referandumda 'Hayır' Yürüyüşü

İzmir\'de Referandumda \'Hayır\' Yürüyüşü

Turaç TOP/İZMİR, (DHA) İZMİR'deki bazı sivil toplum örgütü, sendika ve partiler, 'Cumhuriyet'e sahip çıkıyoruz, referandumda hayır diyoruz' yürüyüşü yaptı.

04.09.2010 16:48

Turaç TOP/İZMİR, (DHA)

İZMİR'deki bazı sivil toplum örgütü, sendika ve partiler, 'Cumhuriyet'e sahip çıkıyoruz, referandumda hayır diyoruz' yürüyüşü yaptı.

Baros ve Tabip Odası'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleri ile sendika ve partilerin telmsilcilerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup, Gündoğdu Meydanı'nda toplandı. Avukatların cüppelerini giyerek katıldığı eylemde Cumhuriyet meydanı'na gelen grup, Atatürk Anıtı'na çelenk kondu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'ni okudu.

Cumhuriyet İçin Güçbirliği Sözcüsü Avukat Erdoğan Özer, anayasaların, milli egemenliğin, yasama, yargı ve yürütme erkleri tarafından kullanılacağını emrettiğini, ancak, yapılacak halk oylamasıyla yargı erkinin devre dışı bırakılmasının söz konusu olduğunu ileri sürdü. Referandumla, AK Parti hükümetinin 8 yıldan bu yana gerçekleştirdiği yıkım açılımlarından birisiyle daha karşı karşıya bulunulduğunu iddia eden Özer, şunları söyledi:

"Atatürk Cumhuriyeti'nin kurumlarını, emperyalistlerin programları doğrultusunda tasfiye edenler, ülkemizin de bölünmesini öngören Büyük Ortadoğu Projesi'nde eş başkanlığı üstlenmiş olanlar, yurtseverlere tertipler kuranlar, teröristin ayağına mahkeme götürenler, Yüce Divan'da yargılanarak mahkum olmaktan kurtulmak için Cumhuriyet yargısını tamamen ele geçirmek, boğmak istemektedir. İzmirliler olarak Anayasa Mahkemesi'ne, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na, Yargıtay'a, Danıştay'a sahip çıkıyoruz. Referandumda hayır diyoruz."

İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen ise, 12 Eylül'deki referandumda anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde, hukukun, demokratik ve laik Türkiye'nin elinden alınacağını dile getirdi. Yakın zamanda ülkenin bir dikta rejimine teslim olacağını ileri süren Sökmen, "Türkiye'de mollalar rejimi hüküm sürecektir. Devleti tarikat holdingleri yürütecektir" diye konuştu.

İzmir Tabip Odası Başkanı Erdener Özer de, anayasa değişikliği paketinin sağlığa zararlı olduğunu, o nedenle hayır diyeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, 'Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak', 'İzmir'in oyu Hayır olacak' sloganları atan grup, olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Referandumda 'Hayır' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement