İzmir Kent Konseyleri Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir Kent Konseyleri Toplantısı Yapıldı

İzmir Kent Konseyleri Toplantısı Yapıldı

"Kent Konseyleri Birliğinden önemli kararlar çıktı"

25.11.2011 15:18

İzmir Kent Konseyleri Birliği toplantısı Dikili'de yapıldı. İzmir İlçelerinin Kent Konseyi Başkan ve Genel Sekreterlerinin katıldığı toplantıdan önemli kararlar çıktı. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in de katılıp izlediği toplantıda güç birliği yapılmasına karar verildi.

Dikili Mysia Otel'de yapılan toplantıya Aliağa, Seferihisar, Konak, Menemen, Bayraklı, Ödemiş, Karşıyaka, Urla, Gaziemir, Foça, Bornova, Güzelbahçe, Balçova ve Dikili Kent Konseyleri katıldılar.

Toplantı öncesi, Atatürk Botanik Bahçesi ve Pippa Bacca köşesi ziyaret edildi. Ardından Malena reklarasyon alanında yapılan Nazım Hikmet Parkı projesi ile ilgili yerinde bilgi alındı.

İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Yakup Öztürk, Dönem Genel Sekreteri Deniz Tolga İnci, Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan'ın yürüttüğü toplantıda ilk konuşmayı Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven yaptı.

Özgüven; "İlk Halk Meclisini 84 yılında kurmuştuk. Tüm siyasi partilerin temsilcileri vardı. Tüm kesimlerin temsilcileri vardı. Öğretmenlerimiz vardı. Sokak sorumlularımız vardı. Hiçbir konuyu Halk Meclisimizde tartışmadan Belediye meclisimize getirmiyorduk. Bir müddet sonra çeşitli nedenlerle dağılan Halk Meclisleri yerine 'Şehir Meclislerini' gündeme getirdiler.

Kaymakamın Başkanlığında kurulan şehir meclisine katıldığımda yönetiminde bürokratlardan, kamu görevlilerinden oluştuğunu gözlemledim. O zaman kurulan bu meclislerin halkın oylarıyla seçilen kişiler tarafından yönetilmesi gerektiğini, yönetim kurulunda ise siyasi parti temsilcilerinin, halkın kendisinin oturması gerektiğini savundum. Kent Konseyleri siyaset üstü olmalıdır. Kent Konseyleri her türlü görüşün bir arada olduğu, demokrat yapı içinde olmalıdır" dedi.

Bütün kentlerimizde su ücretsiz olmalı

Özgüven; "Kent Konseylerinin bir yaptırımı olmalı. Örneğin suyun yaptırımı olmalı. Diğer ilçemizde de suyun 13 tonu sembolik ücretli olmalı. Bunu savunmalıyız. Suyun bir yaşam hakkı olduğunu çevre belediyelere kabul ettirmeli, bu konuda birlik olarak güç birliği yapıp yaptırım uygulamalıyız" dedi. Özgüven; "Siyanürle altın çıkarılmasına da hep birlikte karşı çıkmalıyız. Biz altın çıkarılmasına karşı değiliz. Siyanürle altın çıkarılmasına karşıyız. Eğer buna karşı gelmez isek gelecekte kanserli nesiller artacak. Hepimiz yediklerimizden ve içtiğimiz sudan yavaş yavaş zehirleniyoruz" dedi.

Özgüven'in konuşması ardından söz alan Dikili kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan, Dikili'de oluşturulan Kent konseyi ve alt birimleri hakkında bilgiler verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyon da görüşüldü

Dikili'de yapılan Kent Konseyleri Birliği toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyon üzerine görüşmeler de yapıldı. Yapılan operasyonun insan haklarına aykırı biçimlerine ilişkin basın toplantısı yapılmasına karar verildi. Ayrıca Bakırçay'da görülen kirliliğin ve balık ölümlerinin incelenmesi için bir komisyon da kuruldu.

Toplantı sonrasında İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Yakup Öztürk katılımından ve desteğinden dolayı Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e plaket verdi.

Dikili'de yapılan Kent Konseyleri Birliği toplantısında önemli kararlar alındı

Dikili'de yapılan Kent Konseyleri Birliği toplantısında önemli kararlar alındı. Buna göre;

*Expo sürecinde İzmir Kent Konseyleri Birliği'nin dâhil edilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

*Foça Ilıpınar Mevkiinde cüruf atıkları görüşüldü. Bu konuda 30 Kasım Çarşamba günü Ilıpınar Köyü'nde basın açıklaması kararı verildi.

*Menemen'de I. Sınıf Tarım Arazisi'nde kurulması planlanan Katık Atık Fabrikası konusu görüşüldü.

*İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyon üzerine görüşmeler yapıldı. Suçlu olsun olmasınlar gözaltına alınış biçimleri eleştirildi. Yapılan operasyonun insan haklarına aykırı biçimlerine ilişkin basın toplantısı yapılmasına karar verildi.

*Bakırçay'da görülen kirliliğin ve balık ölümlerinin incelenmesi için bir komisyon da kuruldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Kent Konseyleri Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement