Kefken de Tatil Bir Başkaydı - Son Dakika
Güncel

Kefken de Tatil Bir Başkaydı

Kefken de Tatil Bir Başkaydı

Dört gün süren ve 200 den fazla öğrencinin katıldığı kampa değişik iş kollarında çalışmalarıyla öne çıkmış önemli isimler ülke gündemini işgal eden konular üzerinde seminer verdiler.

24.09.2013 16:20

Yeni Dünya Vakfı (YDV) 2013-2014 eğitim yılı öncesinde her yıl Türkiye'nin değişik illerinde gerçekleştirdiği geleneksel eğitim ve iletişim kampı bu kez Kocaeli'nin güzel tatil beldelerinden biri olan Kefken de gerçekleştirildi.

Dört gün süren ve 200 den fazla öğrencinin katıldığı kampa değişik iş kollarında çalışmalarıyla öne çıkmış önemli isimler ülke gündemini işgal eden konular üzerinde seminer verdiler.

Kampın açılış konuşmasını yapan Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, kısaca vakfın çalışmalarından ve bu tür kampların insan üzerindeki olumlu etkilerinden söz etti.

Kamptaki ilk seminerini veren GENAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Sayın Mustafa Şen, gençlere 2071 vizyonunu ve Türkiye'nin gelebileceği noktalara ilişkin öngörülerini aktararak, tarih bilinci olmayan bir insanın benliğini ve özünü kaybetmeye mahkûm olduğunu belirterek, özellikle din, dil ve kültür hususlarında asla taviz verilmemeleri gerektiğini belirtti.

EPDK Müşaviri Ahmet Aydın, İslamiyet konulu bir sunum sunarken, konuşmasında sık sık Hz. Nuh tan örnekler vererek son derece etkili bir sunum yaptı.

Prof. Dr. Ayşen Gürcan ise aile üzerinde gelişim ve şahsi hayat planlarından örnekler vererek interaktif bir sunum gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakan danışmanı Hasan Sarı da Bakanlığın faaliyetlerini, STK'ların yararlanabileceği projelerinden ve gençlik kampları ile ilgili bilgiler aktırdı.

Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Gazeteci-Yazar Prof. Dr. Nazif Gürdoğan da "Gençlik ve Girişimcilik" konulu bir bildiri sunarak, öğrencilerin başarılı olmasının en önemli etkenlerden biri ders dinlemek olduğunu söyledi.

Suriçi Grubu Platformu, Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcısı M. Kamil Berse ise ''Edebiyat ve Medeniyet'' adlı sunumlarıyla öğrencilere hayli zevkli ve eğlenceli dakikalar yaşattı.

Anadolu Ajansı Kurumsal İletişim Direktörü Nevzat Demirkol  ve AK Parti Genel Merkez Ekonomi Danışmanı Giray Şahin'in moderatörlüğünde "sosyal medya ve iletişim" konulu öğrenciler arası yarışma düzenledi.  Son derece çekişmeli geçen yarışmada soru cevap şeklinde yapıldı. Ayrıca program dahilinde sosyal medya'nın toplum üzerindeki olumlu ve olumsuz yanları da masaya yatırıldı.

Şevki Yılmaz, "Osmanlı Demek İslam'ın Merhamet Gölgesi Demektir"

YDV'nın Kefken deki kampa katılan Rize eski Belediye Başkanı ve Rize 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz burada gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Geleceğin teminatı olan gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek söze başlayan Yılmaz, "Sultan Alparslan ve alperenlerini Malazgirt Ovasında, Sultan Fatih'i ve ordusunu Bizans Surları önünde ve bu milleti Çanakkale'de yedi düvele karşı bir araya getiren ruh; "Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal" inancıdır. 1453 yılında sizin atalarınız dünya nöbetini devralırken her zaman mazlumun yanındaydı. Bu nedenle atalarınızdan ve geçmişinizden asla utanç duymayınız, daha da ötesi onlarla her zaman gurur duymalısınız. Bu tür vakıflar insan benliğini ve tarih bilincini kazanma açısından önemli bir görev üstlenmektedir. " Dedi.

Göksu, "Vakıf Ruhunun Olduğu Yerde Bereket Vardır"

Kampla ilgili bir değerlendirmede bulunan Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, vakfın çalışmalarından ve bu tür kampların insan üzerindeki olumlu etkilerinden söz etti.

Göksu, "Geçmişten günümüze kadar iyi insan yetiştirme hususunda son derece önemli görevler üstlenen en değerli ve saygın kurumların başında vakıf gelmektedir. Vakıf ruhunun olduğu her yerde bereket vardır, samimiyet ve gönülden gelen bir muhabbet vardır. Bu tür kamplar sayesinde öğrenciler arasındaki kardeşlik ruhun yeşermesine vesile oluyor." Dedi. Kampa katılan öğrencilere ve misafirlere katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Öğrenciler, Kampın Tadını Çıkarttılar

Güzel havasıyla, Nemrut dağının aratmayacak gün batımı ve muhteşem doğa harikasıyla göz kamaştıran Kefken de tatil yapmak doğrusu bir başkaydı.

Türkiye'nin her vilayetinden ilk kez burada bir araya gelen öğrenciler, kimi zaman kendi aralarında halı saha futbol turnuvası yaparken, kimi zaman ise masa tenisi turnuvası vesilesiyle kaynaşma ve dayanışma doruk noktaya çıktı. Turnuvanın sonunda ise dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyeler verildi.

Özellikle havanın güzel geçmesinden fırsat bilen öğrenciler, gündüzleri Kefken de şehir turu yaparken geceleri ise geç saatlere kadar saz eşliğinde türküler ve şarkılar söyleyerek keyifli günler geçirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kefken de Tatil Bir Başkaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement