MHP Li Vural; "Başbakan Kaset İpine Sarıldı" - Son Dakika
Güncel

MHP Li Vural; "Başbakan Kaset İpine Sarıldı"

MHP Li Vural; "Başbakan Kaset İpine Sarıldı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaset ipine sarılarak siyaset yaptığını, MHP'yi bitirme planının adeta eşbaşkanlığına soyunduğunu söyledi.

25.05.2011 17:28

Mhp Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaset ipine sarılarak siyaset yaptığını, MHP'yi bitirme planının adeta eşbaşkanlığına soyunduğunu söyledi. Vural, yerel özerklikle ilgili sözleri nedeniyle eleştirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında konuşurken 'Az daha Recep Kılıçdaroğlu diyecektimö dedi. Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. AKP'nin Türkiye'yi dönüştürme planı önünde durduğu için MHP'nin hedef alındığını belirten Vural, ' Biz oyun ve tuzakları bozduk. Maskeli siyaseti, münafık siyaseti deşifre ettik. Bu nedenle MHP'yi hedef aldılar. Tuzaklar kurulmuş tehdit ve şantaj var. Kimsenin gıkı çıkmıyor. Başbakan Erdoğan miting alanlarında kirli planın aktörleri gibi bunlara sarılmış. 'MHP'nin iç işi' demek suretiyle fitne ve fesatı MHP'nin içine yerleştirmek istemiş. Başbakan kaset ipini sarılarak siyaset yaparak MHP'yi bitirme planının adeta eşbaşkanlığına soyunmuş. Bundan medet umuyor. AKP Genel Başkanı akbaba gibi MHP üzerine oynanan oyunlardan nemalanmaya çalışmaktadır. Şimdi de millet, her partiye oy veren vatandaşlarımız oyunun farkına varınca Başbakan birdenbire 'Bu pis ve kirli iştir' diyor. Günaydın! Niye şimdi? Çünkü millet farkına vardı. Kendisi bu senaryonun aktörü olduğunu millet gördü. Tepkiler çoğalınca Başbakan Erdoğan yeni bir rol modele soyunmaya çalışıyor"dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kasetlerin yayınlandığı sitelerin ödemelerini yapan AKP'li Meclis üyesi İbrahim Faruk Bayındır'ın 8 Mayıs'ta kim olduğunu sorduğunu belirten Vural, bu kadar süre sustuktan sonra AKP İl Başkanı'nın Bayındır'ın ihraç edileceğini açıkladığını söyledi. Vural, ' Millet farkına vardıktan sonra ilişki ağlarını ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. İbrahim Faruk Bayındır'ın önünü açan Binali Yıldırım İzmir'den AKP adayıdır. Bu destek nasıl olmuştur' Atatürk Havalimanın'da Bayındır'a hangar verenler kimdir? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde önünü açanlar kimler? Bayındır Bora jet'in ortaklarında biridir. Şimdi THY'nin Anadolu jetiyle paylaşımlı seyahat yapacaklar, Nasıl bir kirli ve pis ilişki var'ö dedi. Vural, Bayındır'ın bakkallık yaparken biranda tırcılık yapmaya başladığını, daha sonra birdenbire uçak şirketi kurmaya başladığını söyledi. Atatürk Havaalınında hangar adığını, uçakları düşmesine karşın, ortada rapor olmadığını önesüren Vural, 'Kim destekliyor. Raporlar nerede' Ortağı olduğu Bora Jet, Anadolu Jet ile ortak uçuş yapacak. Bu şirketin ortakları Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'la fuarlarda birlikte fotoğraf çektiyorö dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL'E ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kasetlerle ilgili açıklamasına da tepki gösteren Oktay Vural, 18 Mayıs'ta tehdit ve şantajla ilgili mektup yayınlanmasına karşın Cumhurbaşkanı Gül'ün dün, 'Bunlar tehlikeli işlerdirö açıklaması yaptığını söyledi. Vural 'Neredesiniz ya' Bir siyasi partiye yönelik komplo hazırlanıyor. AKP'nin politikası çerçevesinde sanki bunlardan kendilerin arındırmak istercesine bu sefer de Sayın Cumhurbaşkanı devreye giriyor. Diyor ki 'Bugün buna yarın şuna. Ne demek' Yani yarın şuna olmasa 'devam edin' diyecek. Mantığa bakın ya! Seni ilgilendiren (yarın şuna) olması mıdır? Bugün buna olması yeterli değil midir? Böyle bir tehdit ve şantaja pabuç bırakanlar, bunları yarın size de gelebilir diyerek siyasal pozisyon oluşturuyor. Başbakan da utanıp sıkılmadan 'sağına soluna bak' diyor. İnsanların evine kameralar yerleştiriliyor, tuzaklar kuruluyorsa bu tuzak ve kameraları göremeyen tespit edemeyenler kimdirö dedi.

RECEP KILIÇDAROĞLU SÜRÇMESİ

Vural, son günlerin tartışmalı konusu olan yerel özeklikle önerisiyle ilgili de sert eleştirilerde bulundu. CHP'deki dönüşüm şaşırtıcı bir dönüşüm olduğunu belirten Vural 'CHP açılım ekseninde AKP'nin eş başkanlığı rol modelliğine talip olmuş durumdadır. Sayın Kılıçdaroğlu 'bedeli ne olursa olsun barışı getireceğim' dedi. Başbakan da 2009'da açılımla ilgili açıklamalarının ardından 'bedeli ne olursa olsun bunu yapacağım' demişti. Bayrağı şimdi Kılıçdaroğlu almış. AKP ve CHP bu eksendi birbirine benzemeye başladı. Bu öneri Milli egemenliğin ortadan kaldırılması mahalli olarak yeni bir egemenlik sistemini ortaya konmasıdır. Hakkari'ye gidip niye bunu söylüyorsun ey Recep, Ey kemal Kılıçdaroğluö dedi. Vural, Kılıçdaroğlu'ne seslenirken dil sürçmesini bilerak yaptığını ima ederek, 'Az daha Recep Kılıçdaroğlu diyecektimö dedi.

ŞEKER ÖLÇÜM CİHAZI SÖZÜNÜ TUTMADILAR

Vural, MHP'nin Meclis'te önerge verdiği emekli şeker hastalarına ödenmeyen şeker ölçüm çubuğu paralarıyla ilgili AKP'li Ömer Çelik'in sözünü tutmadığını söyledi. Çelik'in fark alınmayacağını açıklmasına karşın şeker ölçüm çubuklarının parasının yarısının tahsil edildiğini, emekli hastaların 18 TL ödemek zorunda kaldığını belirten Vural, 'Ey Recep Tayyip Erdoğan, Ey Ömer Dinçer senin için 18 TL bir şey ifade etmeyebilir. Vicdana sığar mı bu' Emeli feryatta. Bu münafık siyasetidirö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP Li Vural; 'Başbakan Kaset İpine Sarıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement