Polislerin Hayatını Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Polislerin Hayatını Kurtardı

Polislerin Hayatını Kurtardı

Polis Noktasında Bulunan 3 Mobese Kamerasından PKK'lıların Saldırı Hazırlıklarının Görülmesi Üzerine Polislerin Siper Aldığı ve Roketatarlar ile Uzun Namlulu Silahlardan Bu Şekilde Kendilerini Koruyarak PKK'lı Teröristlere Anında Karşılık Verdikleri Ortaya Çıktı.

06.06.2010 12:37

ÇATIŞMANIN ARDINDAN OPERASYONLAR BAŞLADI

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde dün akşam saatlerinde ilçe merkezindeki polis noktasına saldırı düzenleyen PKK'lılardan biri ölü ele geçirilirken, ilçe merkezinde ve kırsalda başlatılan operasyon sürüyor. Polis noktasında bulunan 3 mobese kamerasından PKK'lıların saldırı hazırlıklarının görülmesi üzerine polislerin siper aldığı ve roketatarlar ile uzun namlulu silahlardan bu şekilde kendilerini koruyarak PKK'lı teröristlere anında karşılık verdikleri ortaya çıktı.

MOBESE'YE YAKALANDILAR

PKK'lıların dün akşam saatlerinde Beytüşşebap ilçe merkezindeki polis noktasına roketatarlı ve uzun numlulu silah ile düzenledikleri saldırının detayları ortaya çıktı. 1 PKK'lının öldürüldüğü ve ilçe merkezine sıçrayarak geç saatlere kadar süren çatışmada, polis noktasındaki polislerin hayatını mobese kameraların kurtardığı belirtildi. Polis noktasında bulunan 3 mobese kamerasınında PKK'lıların saldırı hazırlığını fark eden polisler, polis noktasındaki betondan yapılan siperlere girerek PKK'lılara anında karşılık verdi. Saldırı esnasında ölen PKK'lının kaçamayacağını anlayarak üzerindeki bombanın pimini çektiği ve bombanın patlaması sonucu parnçalanarak öldüğü belirtildi.

Dün gece yaşanan çatışmadan sonra ilçe merkezinde özel timler, çok sayıda eve baskın düzenleyerek arama yaptı. İlçe'nin giriş çıkışları kontrol altına alınırken, polislerin kimlik kontrolü yaptıkları belirtildi. Otopsi için PKK'lının ceset parçaları toplanarak Devlet Hastanesine gönderildi. Polisin karşılık vermesi sonucu uzun süre çatıştıktan sonra kaçarak izlerini kaybettiren PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonun devam ettiği öğrenildi. Beytüşşebap'ta dün gece yaşananlardan sonra Şırnak il merkezinde 4 otobüs polisin takviye olarak geldiği görüldü.

İLÇEDE KEPENKLER AÇILMADI

Dün gece uzun süre çatışmanın yaşandığı Beyştüşşebap'ta bugün ise, esnaflar kepenk açmadı. Esnafların Şırnak'ın Silopi ilçesinde BDP'nin düzenlediği yürüyüşe polisin müdahale etmesi ve BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın yaralanmasını protesto etmek için kepenk açmadığı öğrenilirken, ilçe merkezinde sadece fırın ve eczanelerin açık olduğu görüldü.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi girişindeki polis noktasına saat 20.30'da roketle saldıran bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma çıktı. Yetkililer saat 21.25 itibariyle 1 teröristin öldürüldüğünü söyledi.

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçe merkezinin girişinde bulunan polis noktasında, bugün akşam saatlerinde, bölücü teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Bugün saat 20.30 sıralarında, ilçe yakınında bulunan Kato dağından geldikleri tahmin edilen bir grup terörist, önce ilçe girişinde bulunan polis noktasına roketle saldırdı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine teröristlerle güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışma çıktı.

Emin BAL - BEYTÜŞŞEBAP - ŞIRNAK/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polislerin Hayatını Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement