Şehit Bayraktar Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Bayraktar Toprağa Verildi

Şehit Bayraktar Toprağa Verildi

Şemdinli'de PKK ile girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Yasin Bayraktar, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

30.07.2012 20:24  Güncelleme: 08:14

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Yasin Bayraktar, memleketi Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Van'daki askeri törenin ardından şehit uzman çavuş Yasin Bayraktar'ın cenazesi, bugün saat 16.00 sıralarında uçakla Çanakkale Havalimanı'na getirildi. Çan Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile alınan şehit uzman çavuşun naaşı, ilk olarak Doğaca Köyü, Atatürk Mahallesi, Barış Caddesi'ndeki evine getirildi. Cenaze evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu. Burada dua edilip, helallik alınmasının ardından şehit uzman çavuş Bayraktar'ın cenazesi ikindide Çan Merkez Camisi'ne götürüldü. Burada düzenlenen askeri törene Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Taşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Çanlılar, şehidini tekbirlerle uğurladı. Şehidin cenazesi camiye getirildiği sırada Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan'ın duygulanıp gözlerinin dolduğu, sık sık elini ağzına götürerek metanetli görünmeye çalıştığı görüldü.

HAKKINI HELAL ET YİĞİDİM

Cenaze namazı kılındıktan sonra, tören mangası şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu başındaki yerini aldı. Bu sırada şehit uzman çavuşun babası Mustafa Bayraktar (50), annesi Hülya Bayraktar (45) ve 6.5 aylık eşi Meral Bayraktar (26) tabuta sarılıp ağladı. Meral Bayraktar'ın, eşinin tabutunu okşayıp, üzerindeki Türk Bayrağını öperek, "Hakkını helal et yiğidim. Sana doyamadım. Sen rahat uyu" demesi, yürekleri dağladı.

Baba Mustafa Bayraktar, yumruk yaptığı sağ eli ile oğlunun tabutuna bir kaç kez vurarak, "Nasıl kıydı O hainler sana" diyerek, ağladı. Şehidin 18 yaşındaki kardeşi Furkan Bayraktar ise tören boyunca güçlükle ayakta durabildi.

Daha sonra şehidin cenazesi top arabasına taşınmak üzere omuzlara alındığı sırada törene katılan kalabalık, "Başbakan uyuma şehidine sahip çık", "Asker yatmadı, vatanını satmadı" sloganları atıldı.

Kortej sırasında Vali Güngör Azim Tuna, şehidin babası Mustafa Bayraktar'ın koluna girip, birlikte yürüyerek destek verdi.

Şehit uzman çavuş Bayraktar'ın cenazesi, Çan İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tabutun üzerindeki Türk Bayrağı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Doğan tarafından şehidin babasına teslim edildi.

ES,EK (AÖ/SSA) - Çanakkale/ Çan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Bayraktar Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement