Şehitlikte Barış Sürecine Destek Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Şehitlikte Barış Sürecine Destek Çağrısı

Şehitlikte Barış Sürecine Destek Çağrısı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Ayten Sarıca, barış sürecine destek çağrısında bulunarak; "Başbakanımızın gösterdiği çabaya inanıyor ve güveniyoruz."

18.03.2013 13:03

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Ayten Sarıca, barış sürecine destek çağrısında bulunarak; "Başbakanımızın gösterdiği çabaya inanıyor ve güveniyoruz. Akan kanın durması aklı selimin galip gelmesi için dua ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaya şehit ve gazi yakınları; "Bunlar duygularımız değil" sözleriyle

tepki gösterdi.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma törenleri kapsamında İzmir Kadifekale Şehitliği'nde düzenlenen törende gergin dakikalar yaşandı. İzmir Kadifekale Şehitliği'nde düzenlenen törene, İzmir Valisi Cahit Kıraç,

İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekilleri Rifat Sait, Nesrin Ulema, Ali Aşlık, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Törende çoğunluğunun türbanlı olduğu gözlemlenen ilkokul öğrencileri de hazır bulundu. Çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışının yapılmasının ardından İzmir Valisi Cahit Kıraç şehitlik defterini imzaladı.

Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Ayten Sarıca,

barış sürecini desteklediklerini dile getirerek herkesi sağduyuya davet etti. Bugün özlemin hüznün ve gururun yoğun bir şekilde yaşandığı gün olduğunu anlatan Sarıca; şunları söyledi: "Yıllar boyunca yaşadığımız acı ve özlemin bizlere kazandırdığı tecrübe ile akan kanın durması için biz şehit aileleri ve gazilerin üzerine düşen vasfı yapmaya hazır olduğu gün. Bu sebeple Başbakanımızın gösterdiği çabaya inanıyor güveniyoruz. İçinde bulunduğumuz süreci heyecanla izliyoruz ve sonunda akan kanın durması aklı selimin galip gelmesi için dua ediyoruz."

İzmir Valisi Cahit Kıraç da şehitlerin minnet ve şükranla anıldığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehadetler vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda hangi şartlar altında olursa olsun Türk milletinin neleri başarabileceğinin en bariz göstergesidir."

Konuşmaların ardından Devlet Övünç Madalyası ve Tevcih Töreni'nde görevleri başında şehit ve gazi olan isimlerin yakınlarına madalya ve beratları takdim edildi. Törenin sona ermesinin ardından ziyaretçiler şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Duygulu anların yaşandığı kabir ziyaretinde bazı şehit yakınları; "Anlaşma falan istemiyoruz. Apo'nun

dışarı çıkmasını istemiyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz. Çocuklarımızın canını istiyoruz. Önce şehitlerin canını versinler" diye konuştular.

Şehit ve gazi yakınlarının bir diğer tepkisi ise Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Ayten Sarıca'nın törende yaptığı konuşmaya yönelik oldu. Şehit yakınları, Sarıca'ya; "Hepimizin yüreğini bir kez daha yaktınız. O konuşma hiçbir şehit ailesini temsil edemez. Duygularımız değil onlar. Çok yanlış, yakıştıramadık" ifadelerini kullandı.

Sarıca da; " İstiyorsunuz ki biz acı çektik onlar da acı çeksin. Çıkın o zaman hakkınızı arayın" sözleriyle karşılık verdi.

Öte yandan törende gözaltına alınan Özkan Sucuoğlu'nun da serbest kaldığı öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehitlikte Barış Sürecine Destek Çağrısı - Son Dakika


Advertisement