Stinger Füzeleri Suriye'li Muhaliflerde - Son Dakika
Güncel

Stinger Füzeleri Suriye'li Muhaliflerde

Stinger Füzeleri Suriye\'li Muhaliflerde

MHP Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay'dan gönderildiği düşünülen stinger füzeleri Suriyeli muhaliflerin eline geçmiştir.

18.08.2012 07:02  Güncelleme: 08:47

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay'dan gönderildiği düşünülen stinger füzeleri Suriyeli muhaliflerin eline geçmiştir. Bu karışıklıkta bu füzeler PKK'nın eline geçerse Türkiye helikopter ve uçak ile terörle mücadele edemez hale gelecektir.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, gazetecilerle geleneksel hale getirdiği iftar sofrasında buluştu. İskenderun soğukoluk yaylasında verilen iftar yemeğine geçmiş dönem MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Kurtlusoğuksu belediye başkanı Osman Koşay MHP İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Gül ile birlikte İskenderun'da görev yapan gazeteciler katıldılar.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin yemek sonrası bir önceki dönem Milletvekili olan abisi Turan Çirkin'e doğum günü pastasıyla sürpriz yaptı ve Turan Çirkin doğum gününü gazetecilerle birlikte kutladı.

İftar yemeği sonrasında Hatay'da terörle mücadele ve Suriye konularında açıklamalarda bulunan MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin Amanos dağlarındaki terörle mücadele ve Suriye'den gelen göçlerin verdiği karışıklıklar nedeniyle bu mevcut şartlarda asker ve polis'in Hatay'da terörle mücadele edemez hale geldiğine dikkat çekerek Hatay'ın özel statülü il konumuna getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Şefik Çirkin bu konuda şöyle konuştu. "

Mevcut askeri kabiliyetle askerin ve polisin elindeki bu kısıtlı yetkilerle hükümet Hatay'ı daha kaç ay idare edecek, bu bakımdan Hatay terörle mücadele olsun ve Suriye'den çeşitli uluslar arası şebekelerin çalışmalarının neticesinde içimize girecek olan fitne kaynaklı olaylar olsun çok tehlikeli konumdadır. Adeta patlamaya hazır bir bomba gibidir. Dolayısı ile Hatay bir an önce özel statülü il ilan edilmesi ve bu konuda asker ve polisimizin kadrolarla desteklenmesi ve bunların yetkilerinin derhal arttırılması gerekmektedir. Hatay'da korucu sistemi iflas etmiştir can siperhane uzun yıllardır hizmet eden ve hiçbir imkan ve hak alamayan koruculara hakları verilmelidir. Çok değil doğudaki korucuya verilen hakların verilmesini istiyoruz. Doğudaki'de buradaki de aynı görevi yapıyor Hatay'daki korucunun eksiği ne. Bu şartlarda hükümetin evvel emirde koruculuk sisteminden başlamak üzere Hatay'da terörle mücadeleyi yeniden yapılandırması gerekiyor başka çare yok. Bu bitki ve coğrafi yapısıyla her yerde kabul edeceğimiz gibi terörle mücadelenin ana unsuru istihbarattır, istihbaratın ana temelide insandır. Amanos dağlarındaki istihbaratın tek kaynağı insandır çünkü bitki örtüsü ve coğrafi yapısı buna zorluyor. Asker ve gerekli birimlerde bunu bilmektedir. Fakat hükümet yeterince uğraşmadığı için bizler bunu kendimize

görev bildiğimiz için bizlerde terör uzmanı kesildik. Bu bir realitedir bildiğimiz nokta budur.

Hatay'dan Suriye'li muhaliflere stinger füzeleri

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin Hatay'dan Suriye'ye bir çok malzemenin geçirildiği noktasında alınan duyumların yanı sıra stinger füzelerinin Suriye'li muhaliflerin eline geçtiğini söyledi. Çirkin "Bir konunun daha altını çizmek istiyorum. Buralardan Suriye'ye çeşitli malzemelerin geçirildiği noktasında duyumlar alıyoruz. Gerek muhalefet Milletvekillerinden ve gerekse bazı çevrelerden bu bilgileri alıyoruz. Muhalefet milletvekili olarak elbette sorumlu olmalıyız, ileride devletimizi zora sokacak devletimizin altından kalkamayacağı bir takım sorunlara yol açacak açıklamalardan kaçınmalıyız. Ancak bir husus varki bunun kayda girmesini istiyorum. Sitinger füzelerinin Suriyedeki direnişçilerin eline geçtiği noktasında bilgiler var. Tabiatıyla bu nerden gitmiş kimden gitmiş bilinemeyebilir yalnız buradaki hassas konu, eğer böyle bir şey söz konusu ise Türkiye'nin acilen tedbir alması gerekiyor çünkü bu füzeler çok yakın bir zamanda Suriye'nin bu kargaşası içerisinde terör örgütü PKK'nın eline geçecektir. Bu füzeler PKK'nın eline geçtiği günde Türkiye ne helikopter ne uçak kaldırabilecektir. Bir yıldan beri üzerinde durduğumuz parmak bastığımız hassas konu budur. Biz içeride terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Huzurlu komşularımız terörle mücadeledeki en büyük güçlerimizden biridir. İçi karışık yada karıştırılmış çadır devletine dönüşmüş komşulardan oluşmuş bir Türkiye çok zor durumda kalır"

Hükümet Suriye konusunda karıştırıcı değil arabulucu olmalıdır.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin Türkiye'nin Suriye politikasını acilen değiştirmesinin şart olduğuna dikkat çekerek dış politikada uygulanabilecek öneri sundu. Şefik Çirkin bu konuda şöyle konuştu. " Gelen mültecilere ne kadar para harcanmış gibi sorular sormadık. Müslüman bir devletin Müslüman kardeşlerine yardım etmesi kucak açması hem insani hem dini görevi ve sorumluluğudur bu konuda hükümet ile hemfikir sayılırız. Bunu sorgulamadık ama hükümetin ne yapması gerektiği noktasında bugün yaptıklarını bırakması lazım. Hükümet Suriye'nin iç meselesinde taraf olmayacak arabulucu olacaktır. Ne yazık ki bu konuda Türkiye arabuluculuk vasfını kaybetmiştir. Fakat zararın neresinden dönerseniz kardır hükümetin elinde halen kişilikli iradeli bir dış politika fırsatı vardır. Bugünlerde bile hükümet arabulucu olabilir ama bir şartla, arabozucu olmayacak ve böyle bir politikayı bırakacak. Ondan sonra Esad yönetimine ve muhaliflere eşit mesafede olacak şu anda muhaliflerle kucak kucağayız. Dış işleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu tanıyan yakın iş adamı arkadaşlarının Hatay'daki muhalifler içindeki generaller ve subayla para dağıttığı iddia ediliyor. Böyle çirkin bir yaklaşım olurmu bu yaklaşımla Beşar Esad yönetimi ile hangi şartınızı kabul ettirirsiniz hangi fikrinizi kabul ettirebilirsiniz ki. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Stinger Füzeleri Suriye'li Muhaliflerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement