Terkos Kurbanlarını 2 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Terkos Kurbanlarını 2 Bin Kişi Uğurladı

Terkos Kurbanlarını 2 Bin Kişi Uğurladı

Arnavutköy'de, Terkos Gölü'nde teknelerinin alabora olması yüzünden boğularak hayatını kaybeden 4 kişi toprağa verildi.

10.11.2011 17:46

Arnavutköy'de, bayramın 3'üncü günü balık avlamak için gittikleri Terkos Gölü'nde teknelerinin alabora olması yüzünden boğularak hayatını kaybeden 4 kişi toprağa verildi. Yusuf (50), Hasan (21) ve Şevket Yıldırım (19) ile Yasin Bacak (20) Taşoluk Yeşil Cami'nde ikindi namazını takiben kılınan ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Arnavutköy'e bağlı Boğazköy'de oturan Yusuf Yıldırım, yeğenleri Şevket Yıldırım, Hasan Yıldırım ve Yasin Bacak ile birlikte bayramın 3'ncü günü olan salı günü balık tutmak için Balabanköyü'ndeki Terkos Gölü'ne gitmiş, bulundukları teknenin alabora olması yüzünden Yusuf Yıldırım ve yeğenleri kaybolmuştu. Olayın ardından başlatılan arama çalışmalarında ilk olarak amca Yusuf Yıldırım'ın cesedine ulaşılmıştı. Dün gün boyu devam eden arama çalışmalarının ardından yeğenlerinin de cesetlerine ulaşılmıştı.

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan işlemlerin ardından yakınları tarafından teslim alınan 4 cenaze, 12 bin kişi kapasiteli Taşoluk Yeşil Cami'ne getirildi. Cenaze namazına, Yusuf, Hasan, Şevket, Yıldırım ile Yasin Bacak'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Demokrat Parti (DP) eski genel başkanı Süleyman Soylu, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı da katıldı.

Cenaze namazı sonrasında konuşan Hasan Yıldırım'ın babası İsmail Yıldırım, kurtarma çalışmaları sırasında devletin ne kadar büyük olduğunu gördüğünü ifade etti. İsmail Yıldırım "Benim 50 yıldır devletle bir işim olmadı. Ancak bu son iki günde devletin büyüklüğünü gördüm. Milletin iki gündür bana söylediği bir cümle vardı. Sonra o cümleden utandım. 'Allah kimseye böyle bir acı vermesin' amin demeyin, buna amin denmez. Allah kuluna acı vermez. Allah kuluna acı verseydi peygamberimiz Hazreti Muhammed'e çocuklarının ölümünü göstermezdi" dedi.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Van'da dün meydana gelen 5,6 depremde 7 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak "Demek ki hayat çok kısa bir çizgi. Arzu ve dileğimiz vatana millete ve değerlere sahip olmak. Sonuç buradayız. Sabırlar diliyorum" diye konuştu.

Yusuf Yıldırım, Şevket Yıldırım, Hasan Yıldırım ile Yasin Bacak'ın naaşları, cenaze namazının ardından Boğazköy Mezarlığı'na defnedildi. - İstanbul/ Arnavutköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terkos Kurbanlarını 2 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement