Trabzon'da "Suriye Gerçekleri, Terör ve Türkiye" Paneli - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da "Suriye Gerçekleri, Terör ve Türkiye" Paneli

Trabzon\'da "Suriye Gerçekleri, Terör ve Türkiye" Paneli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı tarafından "Suriye gerçekleri, terör ve Türkiye" adlı bir panel düzenlendi.

06.10.2012 17:48

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı tarafından "Suriye gerçekleri, terör ve Türkiye" adlı bir panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, emekli Büyükelçi Onur Öymen, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan katıldı. Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, "Suriye'de Esad rejimini devirmek üzere savaşanların yüzde 60'ından fazlası Suriyeli değil. Bunlar orada

cihat ilan ettiklerini, şeriat kurmak istediklerini açık açık söyledikleri için de Suriye halkı tarafından da kesinlikle benimsenmiyorlar. Suriye'de uzatmalar oynanıyor. Amerikan Dışişleri Bakanı Suriye Temsilcisi, başarısız olduk, rejim değiştirme gücümüz kalmadı, bu işi burada noktalayalım diye birkaç gün önce istifa etmişti" dedi.

Hükümetin dış politikasını eleştiren Edipoğlu, Meclis'te kabul edilen tezkere kararına da değindi. Ediboğlu, "AK Parti döneminde hiçbir zaman dış politikamız milli olmamıştır. Dünkü tezkere kararı da AK Parti'nin bir kararı değildir, aldıkları talimat doğrultusunda hareket etmişlerdir. Tabi ki bizleri bu oyuna alet edemeyecek. Kendi seçmenini bile ikna edemeyen bir konumdalar. Bu gidişatın hiçte hayra alamet olmadığını söylemek istiyorum. Suriye'de olayların olacağını bizimkiler çok net biliyordu. Daha sonra uluslararası basından okuduk ki oradaki olayı bizimkiler yapmış. Dünya basını da 'Türkiye'den giden gruplar Suriye'de bu katliamı yaptı' diye yazdı, bir askeri birliği kuşattılar ve oradaki askerlerin boğazlarını kestiler, hepsini koyun boğazlar gibi boğazlarını kestiler. Bunu kameralara çekip Suriye halkını korkutmak için dağıttılar. ve olayların ardından Türkiye'ye gelmeler başladı" diye konuştu.

"SURİYE'DE MUHALİFLER YOK"

Emekli Tuğamiral Ertürk de, Suriye'de çatışanların El Kaideciler, Müslüman Kardeşler olduğunu söyledi. Suriye'ye olası bir savaşın felaket olacağını belirten Ertürk, "Suriye'de çatışanlar halka evlerinizden çıkın bize katılın diye sesleniyor. Bu mücadeleye Halepli destek vermiyor. Başbakanımız ne diyor? Muhalif diyor. Onlar muhalif değil, terörist. Alman istihbarat örgütünün rakamlarına göre çatışanların yüzde 90'ı yabancı, terörist onlar. Suriye'de muhalifler yok. Suriye'de yabancı destekli teröristler var. Ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Bu sürecin arkasında ABD var. Çünkü Büyük Ortadoğu projesinin olmazsa olmazları var. Bunlar tam güdümlü Amerikan taşeronudur. Sorun Suriye'nin demokratik ülke olma sorunu değildir" dedi.

Ertürk ayrıca, "Suriye'ye müdahale Türkiye'ye müdahaledir, Suriye'nin bölünmesi Türkiye'nin bölünmesidir" diye konuştu.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, emekli Büyükelçi Onur Öymen ise, dünyada son 20-30 yılda çok değişiklikler olduğunu, bölgede büyük devletlerin gerçek anlamda demokrasinin gelmesini istemediğini söyledi. Öymen, "Büyük devletler bu bölgeye gerçek anlamda demokrasinin gelmesini istememektedir. Bazıları 'halkı Müslüman olan ülkelerde demokrasi olmaz' diyorlar. Biz de 'Burada nasıl olmuş' dediğimizde, 'Türkiye istisnadır' diyorlar. Halbuki demokrasi Türkiye'den önce Ortadoğu'ya gelmiştir. Buradaki büyük devletlerin derdi burada yaşayan halkların özgürlüğü değil, bu toprakların altında bulunan petroldür. Onun için buradaki devletler, Amerika tarafından Amerika'ya tabi devletler olması isteniyor. Çünkü buradaki petrollere Amerika'nın ihtiyacı var. Mısır'da bu olaylar özgürlükçü, laik, demokratikleşme yolunda başladı ve bu yürüyüşler sadece 4 gün sürdü. Bütün bu Ortadoğu ülkelerinde en etkili güç Müslüman Kardeşler'dir. Bunlar halen daha yer altında faaliyetlerini sürdürüyorlar, hala daha bölgede en etkili güç Müslüman Kardeşler'dir. Bu son gelişmeler, uzun sözün kısası Müslüman Kardeşler'in bütün bölge siyasetinde etkili olması sonucunu veriyor. Bugün alınan bir havadise göre Ürdün'deki ayaklanmaları da başlatan Müslüman Kardeşler'in çizgisinde bir oluşumun yaptığı söyleniyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da 'Suriye Gerçekleri, Terör ve Türkiye' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement