Trakya'da Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Trakya'da Bayramı Coşkusu

Trakya\'da Bayramı Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde coşkuyla kutlandı.

23.04.2013 14:16  Güncelleme: 10:27

Renkli kıyafetler giyen öğrenciler kutlamalarda sahneledikleri gösterilerle beğeni toplarken, Tekirdağ'da CHP üyeleri, sadece Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasını protesto ederek anıta üzerinde 'CHP Tekirdağ Örgütü' yazan bir çelenk bıraktı.

Edirne'deki tören sabah saat 10.00'da Atatürk Anıtı'nda başladı. Tören öncesi Edirne Barosu'na bağlı avukatlar Atatürk Anıtı'nda kırmızı gül bıraktı. Daha sonraki resmi törende Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından oluşturulan yürüyüş korteji Belediye Bandosu eşliğinde Selimiye Camii Meydanı'na kadar yürüdü. Buradaki törenlerde halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Törene Milli Eğitim Müdürü Özcan'ın yanı sıra Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi katılırken, Edirne Valisi Hasan Duruer ve 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci yaklaşık bir saat sonra alana gelerek gösterileri izledi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, 23 Nisan'ın milli egemenlik, Cumhuriyet ve demokrasinin temellerinin atıldığı gün olduğunu söyleyerek, "Milletimizi, hazin bir yıkılıştan destansı bir yeniden doğuşa, esaretin gölgesinden bağımsızlığın zirvesine taşıyan meclisimiz, ülkemizin önünde yepyeni ufuklar açmıştır. Gök kuşağının aydınlattığı bir dünya misali, şu anda bizimle birlikte olan bu bayramın gerçek sahibi olan çocuklarımız yürekten kutluyorum. Elbette Türk çocuğu atasının kendisine emanet ettiği, bu bayramın ne anlama geldiğini kavrayacak, daha aydınlık bir Türkiye'nin gayreti içerisinde olacaktır. Bu umudu benimle birlikte buradaki herkes içerisinde taşıyordur" diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya ve Arvanutluk'tan gelen öğrencilerin sunduğu gösteriler beğeniyle izlendi. Selimiye Meydanı'ndaki törenlerde ücretsiz olarak çocuklar için kurulan havalı oyun parkurlarına giren çocuklar ise gönüllerince eğlendi.

TEKİRDAĞ'DA CHP'DEN PROTESTO

Tekirdağ'daki törenler ise CHP'li üyelerin protestoyla başladı. Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve beraberindekiler Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesini anıtın karşısındaki caddede bekleyen CHP Tekirdağ teşkilatı, alanın boşalmanın ardından alkışlarla alana geldi. Üzerinde 'CHP Tekirdağ Örgütü' yazılı çelengi anıta bırakan CHP'liler, sadece Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk bırakması yönetmeliğini protesto etti. CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, bağımsızlığın ilk adımı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93'üncü yılının bu yıl gerektiği gibi kutlanmadığını ifade ederek "Bağımsızlığımızın en önemli adımı olan bayramımızı kutluyorum. Tüm dünya çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Ülkemizi yönetenlerin koyduğu yasaklara karşın biz gereğini yaptık. Ulu Önder Atatürk'ün bize bahşettiği bu anlamlı günü ve devrimlerini sonuna kadar koruyacağımıza and içeriz" diye konuştu. Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen resmi törenler daha sonra sahildeki amfi tiyatro alanında devam etti. Öğrencilerin gösterileri beğeniyle izlendi.

KIRKLARELİ'NDEKİ TÖRENLER

Kırklareli'deki törenlerde Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törenler Festival Meydanı'nda devam etti. Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, 23 Nisan 1920'nin toprakları yağmalanan yüce bir milletin, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gün olduğunu ifade etti. Daha sonra zihinsel engelli öğrencilerin sunduğu halk oyunları ve ritm gösterileri beğeniyle izlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trakya'da Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement