11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na doğru - - Son Dakika
Spor

11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na doğru -

11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası\'na doğru -

Türkiye Karate Federasyonu'nun koordinesinde Erzurum'da düzenlenecek 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na katılacak ülke sayısı 25 oldu.

12.08.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Karate Federasyonu'nun koordinesinde Erzurum'da düzenlenecek 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na katılacak ülke sayısı 25 oldu.

Aziziye-Erzurum karayolundaki Buz Arena, bin 800 metrekarelik alanda 5 santimetre kalınlığındaki buzun eritilmesinin ardından 15-17 Ağustos tarihlerindeki turnuva için hazırlandı.

Turnuvaya katılacak 25 ülkenin takımları, yarın kente gelmeye başlayacak.

Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 aydır, 25 kişilik ekiple yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Turnuvaya Türkiye'den yaklaşık 2 bin sporcunun iştirak edeceğini ifade eden Çelebi, çok kaliteli geçeceğine inandıkları turnuvada 120 hakem görev alacağını ve müsabakalar 6 tatamide yapılacağını belirtti.

Çelebi, Türkiye'nin karatede çok güçlü olduğunu ve düzenlenen bütün uluslararası organizasyonlarda Türk sporcuların ilk 4'te yer aldığını anımsattı.

Ülkemizin, karatede dünya genelinde önemli bir yere sahip olması nedeniyle yabancıların, Türkiye'yi önemsediklerini vurgulayan Çelebi, şunları kaydetti:

"Dünyada karatede çok güçlüyüz. Her organizasyonda ilk dörtte yer alan Türkiye, dünyada önemli bir yere sahip. bunun için ülkemizde düzenlenen organizasyonlara yabancı ülkeler büyük önem veriyor ve katılmak istiyor. Katılımın fazla olması Türkiye'nin karatede ortaya koyduğu gücü yansıtıyor. Turnuvaya, Türkiye ile Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Filistin, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Irak, İran, İsveç, Kıbrıs, Kosova, Makedonya, Rusya, Yunanistan, Türkmenistan, Ukrayna, Tayland ve Yeni Zelanda katılacak. Takımlar yarın şehrimize gelmeye başlayacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na doğru - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement