AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2013'ten itibaren aynı anda düğmeye basıp, bir tarafta Mısır'da demokratik olarak seçilen cumhurbaşkanına karşı, diğer tarafta Gezi hareketleriyle 12 yılın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bize karşı harekete geçtiler" dedi.

28.08.2015 13:47

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2013'ten itibaren aynı anda düğmeye basıp, bir tarafta Mısır'da demokratik olarak seçilen cumhurbaşkanına karşı, diğer tarafta Gezi hareketleriyle 12 yılın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bize karşı harekete geçtiler" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında bir konuşma yaptı.

İl Başkanlarına hitap eden Başbakan Davutoğlu, özgürlük havasını teneffüs etmeyenlerin onurlarını hissetmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, AK Parti'nin her zaman özgürlük hareketinin sözcüsü ve öncüsü olacağını belirtti.

Davutoğlu, kendilerini otoriterleştirmeyle, baskıyla, kara propagandayla özdeşleştirmeye çalışanların 2002 Türkiye'si ile bugünü karşılaştırmaları gerektiğini, sonra da kendi özgürlük alanlarının dahi AK Parti tarafından yapıldığını göreceklerini vurguladı.

2002'den bugüne sadece demokrasi alanında değil, ekonomi alanında da toparlanma yaşandığını kaydeden Davutoğlu, bunun güçlü bir iradeyle yapıldığını anlattı.

Malazgirt Savaşı'ndan sonra Anadolu'da, Kosova Savaşı'ndan sonra Rumeli'de başladığı gibi yeni bir yürüyüşün başladığını ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin ayağa kalkmaya başladığında da birilerinin bundan rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Davutoğlu, şunları söyledi:

"Yürekleri birleştirdik, akılları birleştirdik, bütün imkanlarımızı seferber ettik ve uyuyan dev uyandı, işte birileri bundan rahatsız oldu. Sadece bununla yetinmedik, kendimizi toparladıktan sonra adım adım etrafı da toparlamaya çalıştık. Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek üçlü mekanizmasını kurduk, Balkan barışı için. Hani şu an Türkiye'yi savaş kışkırtıcılığıyla suçlayanlara ve bunun içerideki sözcülerine sesleniyorum, bizim ne yaptığımız ortadır, hangi güç Sırbistan ile Bosna Hersek'i bir araya getirebilirdi, biz getirdik."

"Sayın Bahçeli ve diğerleri Orta Asya nutukları atarken..."

Türkiye-Suriye- Irak üçlü mekanizmasını kurduklarını, Türkiye-Suriye-Lübnan- Ürdün dörtlü serbest ortak pazar girişimlerini kendilerinin başlattığını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Madem ki dedik 'Hazar ve Orta Asya çocukları kardeştir', Türk Konseyi'ni biz kurduk. Sayın Bahçeli ve diğerleri Orta Asya nutukları atarken, bu konseye imzaları biz attık. Dün Dışişleri Bakanımız, Azerbaycan ve Türkmenistan ile üçlü mekanizma toplantısını yaptı. Madem ki dedik 'Horasan ile Hint kardeştir', Türkiye-Afganistan- Pakistan üçlü barış zirvelerini biz yaptık. Bunların hepsi barış hamleleriydi. Somali'ye ilk inen uçak biz olduk. Emin olun, Malazgirt'e yürüyen yiğitlerle, Kosova'ya adalet için yüreklerle, Somali'ye inen Türkiye Cumhuriyeti uçağının hızı, felsefesi, yüreği aynı yürektir."

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi bizi savaşla terörle özdeşleştirmeye çalışanlar bu kara propagandayla bütün bunların üstünün örtüleceğini zannediyorlar. İşte o zaman harekete geçtiler. Malazgirt'te karşımızda kimler var idiyse, İstiklal Savaşı'nda karşımızda kimler var idiyse o ruhun uyanmaması için baktılar ki dev ayağa kalktı, sadece ayağa kalkmakla yetinmedi, etraf coğrafyaları de toparlamaya, onlara da özgürlük demokrasi, kardeşlik mesajı vermeye başladı. İstiklal Savaşı'nda arkasında kimler var idiyse, bütün o emperyalist çevreler bu yeni uyanışın önünü kesmek için harekete geçtiler."

Birilerinin ülkenin ilerlemesinden korktuğunu belirten Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İşte demin zikrettiğim tarihi perspektifi tehdit olarak gören birileri, madem ki 'yeni bir uyanış vardır, madem ki tekrar Ortadoğu, Kafkasya, Anadolu, Rumeli çocukları buluşmuştur, bu buluşmanın önüne geçmek lazım. Tekrar kardeşi kardeşe kırdırmak lazım' dediler. Bütün o özgürlük türkülerinin yerini bugün, Ortadoğu'da Arap coğrafyasında ağıtlar aldı, Rabia meydanındaki gençlerin ağıdı aldı, Libya'da, Irak'ta dökülen kanların ağıdı aldı. Biz, barış için, özgürlük için, kadim değerlerimizi çağdaş dünyaya anlatmak için yola çıkmıştık, onlar zulüm için, emperyalizmin sözcüleri olarak kardeşi kardeşe kırmak ve böl ve yönet için bütün bu hamlelerimize karşı hamle yaptılar."

Türkiye'yi, AK Parti'yi durdurmadıkça bu gidişin durdurulmasının mümkün olmadığının anlaşıldığına vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, "2013'ten itibaren aynı anda düğmeye basıp, bir tarafta Mısır'da demokratik olarak seçilen cumhurbaşkanına karşı, diğer tarafta Gezi hareketleriyle 12 yılın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bize karşı harekete geçtiler" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement