AK Parti'nin Mersin Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Mersin Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Mersin, Akdeniz'in en önemli 5 limanından biri olacak.

09.05.2015 22:04

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Mersin, Akdeniz'in en önemli 5 limanından biri olacak. Mersin bizim ihracat kapımız. 2002 yılında ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 158 milyar dolar. Kim yaptı, kim yaptı? Onlar konuşur AK Parti yapar" dedi

Davutoğlu, partisinin Mersin mitinginde yaptığı konuşmada,  7 Haziran seçimlerinin yalnız Türkiye'nin değil, Ordadoğu, Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Asya'nın da seçimi olduğunu söyledi.

Kullanılacak oyların sadece Türkiye'nin kaderini değil, tüm bu bölgelerdekilerin kaderini etkileyeceğini ifade eden Davutoğlu, alandakilere "Desteğinizi eksik etmeyeceksiniz inşallah değil mi?" diye sordu.

Mersin'in, Akdeniz'in en önemli 10 limanından biri olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Size söz veriyorum, Mersin Akdeniz'in en önemli 5 limanından biri olacak. Mersin bizim ihracat kapımız. 2002 yılında ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 158 milyar dolar. Kim yaptı, kim yaptı? Onlar konuşur AK Parti yapar. Mersin bütün bu ihracatın ana köprüsü. Bizim gücümüz burada. Buz iktidara geldiğimizde Türkiye'de toplam ambulans sayısı 611'di. Şimdi 4 bin 387. Aradaki fark bu. Bahçeli duysun...

Bakın öyle acı ki evvelsi gün, Ağrı'da sadece 2 ambulans varmış, Iğdır'da 4 ambulans varmış, Kars'ta 3 ambulans varmış. Düşünün koca koca şehirlerde... Şimdi bu şehirlerin hepsinde kar paletli ambulanslar var. Bunu niye söylüyorum; yarın Anneler Günü, ben Torosların zirvesinden Taşkent'ten Konya'ya hastaneye yetişemediği için annesini kaybeden bir Toroslu çocuğum. Allah anama ve bütün annelere rahmet eylesin."

Toroslarda eskiden "kızaklarla götürülen 3 kişi dondu, iki kişi dondu" şeklinde haberlerin geldiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ey eski Türkiye bu. Yeni Türkiye'de Toroslardan bir telefon gelse 'hastam var ya da hamile bir hanım var' diye biz oraya helikopter ambulansla iniyoruz, helikopter ambulansla. Kar paletli ambulanslarla getiriyoruz hastalarımızı. Artık hiçbir ana yüreği yanmayacak. Hem terör meselesini bitirerek ana yüreklerindeki yangını söndüreceğiz hem de imkanlarımızı artırarak. Tam bir barış ve huzur gelmesi için milli birlik ve beraberlik diyecek miyiz? Teröre son diyecek miyiz? Silahları artık gömün diyecek miyiz? ya silah ya barış diyecek miyiz? Kim eline terör ya da silah aracı alırsa karşısına Türk, Kürt, Türkmen, Arap hep beraber duracak mıyız? Anneler el ele verecek miyiz? Şiddetin karşısında duracak mıyız? Şimdi özellikle genç arkadaşlarıma soruyorum; Özgecan kardeşimizi burada kaybettik. Allah o anne babaya sabır versin. Anneler Günü öncesinde sadece erkeklerden duymak istiyorum; kadına karşı şiddete son diyecek misiniz? Kadına el kaldıran namerdin en çirkinidir diyecek misiniz? Kim kadına el el kaldırırsa karşısında erkekler olarak önce biz duracağız diyecek misiniz? İşte söz bu, hanımlar alkışlayın.

Biz genç kızlarımız, annelerimizin, çocuklarımızın şiddet görmediği bir Türkiye'yi özlüyoruz. Barış içinde bir Türkiye, bunu da hep beraber gerçekleştireceğiz inşallah. Bize nifak sokmak isteyenlere karşı biz biriz diyecek miyiz? İriyiz diyecek miyiz? Diriyiz diyecek miyiz? İşte Hacı Bektaş-ı Veli'nin, o büyük üstadın sözü budur. Ey Mersinliler bizi öyle mutlu ettiniz ki biz de Mersin'i mutlu etmek için ne gerekiyorsa yapacağız Allah'ın izniyle. Toroslar'da doğan biri, başını kaldırdımı Geyik Dağı'nı görmüş biri, Kıble Kayası'nın önüne diz çökmüş olan biri dik durmaz mı Allah aşkına, dik durmaz mı? Toroslar kadar dik olan bu baş bu gövdede durdukça eğilir mi? Çanakkale'de demişiz biz; 'Biz baş veririz baş eğmeyiz'. Zalimler bilsin, düşmanlar bilsin, biz baş eğmeyiz."

Önümüzdeki dönemde Mersin'e yönelik önemli hamlelerin eşiğinde olduklarını vurgulayan Davutoğlu, AK Parti döneminde Mersin'e neler yapıldığını herkesin bildiğini dile getirdi.

Mersin'de 45 bin üniversite öğrencisinin bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, bölge için planlanan proje çalışmalarıyla ilgili de şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bir, Çukurova Havalimanı; en kısa sürede tamamlanacak hiç kimse şüphe etmesin. Bütün engelleri aştık. İki, Mersin- Antalya karayolu; bölünmüş yol olarak en kısa sürede tamamlanacak. Toplam 427 kilometre. 60 kilometre kadar bir yer kaldı. Bu hatta 27 tünel açıyoruz. Bütün Torosların Akdeniz'e inen kollarından tünellerle geçip Mersin'i Antalya'ya bağlayacağız inşallah. Nasıl Karadeniz Salih Yolu'nu tamamlamışsak, Akdeniz'in bir köşesinden diğer köşesine kadar dünyanın en çağdaş, yüksek standartlarda otoyolunu, sahil yolunu da yapacağız inşallah. Beni çok memnun eden, heyecanlandıran bir başka proje; Konya'ya kadar hızlı tren geldi. Karaman'a geldi. Konya, benim doğduğum şehir, Karaman Torosların eteği, hızlı tren oradan Mersin'e gelecek. Mersin'den Adana'ye gidecek. Adana'dan Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya, Habur'a gidecek, Habur'a. Barış içinde gidecek inşallah.

İnşallah Mersin'in bütün bu alanlarında ne gerekiyorsa yapacağız ve Mersin'i hem havalimanı hem de demiryolu şehri haline getireceğiz. Ayrıca inşallah Akdeniz'in en büyük konteyner limanlarından birini de Mersin'e kuruyoruz inşallah. Allah hayırlı eylesin. Yine Erdemli-Silifke- Taşucu ile Silifke- Mut bölünmüş yollarını da yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi'ni limana ve otoyola bağlantısını da yapacağız. Bunlar ben geldiğimde verdiğim sözlerdi. İnşallah Tarsus'a da bir üniversite kazandırıyoruz. Tarsus'a da selam olsun. Mersin'in bütün ilçelerine hizmeti bir borç biliyoruz. Yenice'de lojistik merkezini hayata geçiriyoruz. Ayrıca bin 250 yataklı Mersin Şehir Hastanesini inşa ediyoruz. Anamur'a, Mut'a, Gülnar'a da hastane yapıyoruz."

"Anadolu'nun suyunu Kıbrıs'a götürüyoruz"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne denizin altından götürülen içme suyu projesine de değinen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Mersin'den Girne'ye bir başka yol bağlıyoruz, denizin altından tünellerle borularla Anadolu'nun suyunu Kıbrıs'a götürüyoruz. İşte yeni Türkiye'nin kudreti bu. Sayın Bahçeli, Kılıçdaroğlu buraya geldiklerinde bir sorun, hayal edebilirler miydi Kıbrıs'a borularla su götürmeyi. Hele CHP zihniyeti bırakın Kıbrıs'a su götürmeyi, 94'te Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olmadan önce İstanbul'da insanlar elini yıkayacak su bulamıyorlardı. Siz böyle bir Türkiye'nin geri gelmesine izin verir misiniz? Kılıçdaroğlu gelse, CHP gelse bu milletin beti bereketi kalmaz. Dün Elazığ'da çok önemli bir zatı ziyaret ettim; Hafız Abdullah Efendi, size de selamı var. 'Nereye gidersen selam söyle' dedi. Kitaplarının arasını karıştırdı ve bir şey çıkardı, dedi ki 'Oğlum ben 62 hükümet gördüm. Sen 62. Hükümetin Başbakanısın. Osmanlı'nın son bir, iki hükümetini de gördüm, biz ne zulümler gördük oğlum' dedi. 'Allah Cumhurbaşkanımızdan da sizden de razı olsun. Bu zulümleri siz bitirdiniz' dedi ve o kitapların arasından ismine yazılmış ekmek karnesi çıkardı.

Cumhurbaşkanımıza da Mersin den bir selam gönderelim. Siz milletin adamına sahip çıktınız mı? Muhtar olamaz denilen kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptınız mı, Başbakan yaptınız mı? Peki bir daha kim engel olabilir bize? Kimse bize engel olabilir mi? İşte bu CHP zihniyeti, gelseler ekmek karnesine muhtaç bırakırlar bu milleti. Sizinle teyitleşmek istiyorum, 7 Haziran'da yeni Türkiye'nin yeni atılım dönemi, hamle dönemi başlayacaktır. AK Parti'nin başlattığı demokrasi hamlesini başarıya götürmeye söz veriyor musunuz? İnşallah yeni bir anayasayla insan onuruna yakışır, darbecilerin yazdığı o anayasaların aksine insan onuruna yakışır bir anayasaya destek verecek misiniz? Bütün bu tuzaklara karşı CHDP diyorum, CHP ve HDP artık tek parti. MHP de çatı adayını aldı onların yanına kondu. Arkalarında da paralelciler... Hepsinin tuzağına karşı gür bir sesle hayır diyecek misiniz? Büyük Tuzağı bozmaya var mısın Mersin? Yeni bir tarih yazmaya var mısın? Mersin'de AK Parti destanını taçlandırmaya var mısın? İnşallah en az yüzde 50 istiyorum yüzde 50. Allah razı olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun."

Notlar

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'na helikopterle gelen Davutoğlu, stadyumun yanındaki miting alanına yürüyerek geçti ve eşi Sare Davutoğlu ile platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Mitinge, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bazı AK Parti milletvekilleri ve milletvekili adayları ile teşkilat yöneticileri de katıldı.

Konuşmasının ardından Davutoğlu, milletvekili adayları ile ele ele tutuşarak fotoğraf çektirdi. Davutoğlu, ayrıca bir engelli vatandaşı platforma çıkartarak karanfil verdi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Mersin Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement