Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in Açıklamaları - Son Dakika
Politika

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in Açıklamaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek\'in Açıklamaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Sen kendi hakkında açılan tahkikatı tekrar genel müdür olduğunda imzayla kaldıran adamsın.

20.03.2014 08:29

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Sen kendi hakkında açılan tahkikatı tekrar genel müdür olduğunda imzayla kaldıran adamsın. Sen Rahşan Affı ile kendini kurtaran adamsın. Eğer öyle değilse gel çıkalım bir televizyona tartışalım" diyerek yüklendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan "Ankara'nın Gündemi" programına konuk oldu. Gökçek, sunuculuğunu TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın yaptığı programda yerel seçimlere ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'a karşı yöneltilen yolsuzluk iddialarını cevaplayan Gökçek, "Başbakan'a edilebilecek en büyük itham yapıldı. 'Başbakan'ın evinde para var' denildi. Haşa 'Başbakan rüşvet yiyor' dediler. Ben her zaman söylüyorum. Başbakan o söylenilen paralara tenezzül edecek insan değildir. 60 yaşına gelmiş, ahir ömrüne gelmiş bir insan para için ahiretini satar mı? Öyle ki gidip dünyada Yahudi'ye meydan okuyacak, 'one minute' diyecek, kalkacak hep mazlum, Müslüman devletlerin yanında yer alacak sonra bu insan kalkacak bu paraya tenezzül edecek. Ben o parayı gördüğüm anda, 'Acaba bu parayı Myanmar'a mı gönderecek, Afrika ülkelerine mi gönderecek, Bosna'ya mı gönderecek, hangi hayır hizmetine harcayacak' derim. Recep Tayyip Erdoğan paraya tamah eden bir insan olsaydı İstanbul'da milyar dolarlarla oynayan baronlarla işbirliği yapmak isterdi. Onlardan para istese vermeyecek mi sanıyorsunuz. Hepsi takır takır verir. Milyar dolarlar Başbakan için hikaye olur. Amerika ile Yahudi ile iyi geçinse, servetini düşünse, servet üzerine servet katar ve dünya huzuru olur. Ama ahiretini kaybeder. Erdoğan ahiretini düşündüğü için mücadele ediyor. Her AK Partili Başbakan'ın önünde para görse bile bunun doğrudan doğruya hayır işleri için harcanacak bir para olduğuna inanır. Hayatıyla bunu ispat ettiği için inanır. Başbakanımız, kendisine tahsis edilen lüks Başbakanlık Konutu'nda bile oturmayan birisi" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU BARONLAR NE DERSE ONU YAPAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sen kendi hakkında açılan tahkikatı tekrar genel müdür olduğunda imzayla kaldıran adamsın. Sen Rahşan Affı ile kendini kurtaran adamsın. Eğer öyle değilse gel çıkalım bir televizyona tartışalım" diye seslenen Gökçek, "Kılıçdaroğlu ile ilgili en az 20 tane iddiada bulundum. Geçen seçimde hepsinin de belgesini ortaya koydum. Hiçbirisine cevap vermedi. 25 dolarlık kalp stentini senelerce 2 bin 500 dolara aldılar. Seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu'na güle güle diyecekler. Çünkü baronlar, Sarıgül'ü istiyor. Sarıgül İstanbul'daki seçimleri kaybetse de gelebilir. Çünkü Sarıgül'ün ağzının daha çok laf yaptığına inanıyorlar. Fakat şimdi ikinci bir durum daha ortaya çıktı. Tuncay Özkan hapishaneden çıktı. Tuncay Özkan şuanda CHP'nin Sarıgül'den daha potansiyel lideri. Baronların lideri değil ama özellikle tabanın adayı. Baronlara rağmen gelebilir. Ama benim bildiğim, Özkan'ı CHP'ye almaları şüpheli. Milletvekili seçimlerinde 'Mustafa Balbay'ı aday yapacaklar ama Tuncay Özkan'ı yapmayacaklar. Çünkü Tuncay potansiyel liderdir, Kılıçdaroğlu karşısına lider istemez' demiştim. Kılıçdaroğlu baronların adamı olduğu için baronlar ne derse onu yapar. Baronlar da şuan Tuncay'ı istemez. Çünkü Tuncay lider olsa yarın kendi bildiğini yapar. Bunları takmaz. Bunu gayet iyi biliyorlar. Onun için Tuncay CHP'den aday olacak. CHP'den aday olunca da Kılıçdaroğlu'nu eze eze gelir" ifadelerini kullandı.

"MANSUR BEY'İN ADAY YAPILMASINDAN DOLAYI CHP İÇERİSİNDE İNANILMAZ BİR TEPKİ VAR"

Mansur Yavaş ile Hüseyin Aygün'ün afişlerini kendisinin astırmadığını belirten Gökçek, bunu CHP'nin içindeki kişilerin yaptığına inandığını ifade etti. Afişleri Mansur Yavaş'ın CHP'den aday gösterilmesine tepki gösterenlerin asmış olabileceğini kaydeden Gökçek, "Benim kanaatim, bunu CHP'nin içini ısıtmak için kendilerinin yaptığı yönünde. Bunu benim üzerime atıyorlar. Mansur Bey'in aday yapılmasından dolayı CHP içerisinde inanılmaz bir tepki var. Bu tepkiyi ortadan kaldırabilmek için yaptıkları bir iş diye düşünüyorum. Fakat ben yapmadım. Benim yaptığımı iddia edenler, iddialarını ispat etsinler" dedi.

"VİCDAN SAHİBİ HİÇBİR HİZMET EHLİNİN CHP'YE OY VERECEĞİNE İNANMIYORUM"

Gökçek, cemaatin bir kısmının CHP'yi, bir kısmının da kendisini desteklediğini söyledi. Vicdan sahibi hiçbir hizmet mensubunun CHP'ye oy vermeyeceğini düşündüğünü kaydeden Gökçek, şunları ifade etti:

"Bence cemaatin bir kısmından oy alırım, bir kısmından alamam. Durum onu gösteriyor. Çünkü Ankara'da üç yönlü propaganda yapan hizmete yönelik kişiler var. Bir kısmı açıkça CHP adayına oy istiyor. Bir kısmı 'kime verirseniz verin AK Parti'ye oy vermeyin' diyor. Bir kısmı da 'Bizim Melih Gökçek'e vefa borcumuz var. Melih Gökçek'e oy verelim' diyor. Ben özellikle sağduyulu olanların, ölçü sahibi olanların kesinlikle bana oy vereceklerini düşünüyorum. Çünkü oradaki kardeşlerimizin herhangi bir suçu yok. Yukarıdan bazı kişiler benim aleyhimde propaganda yapılmasını isteseler bile, aşağıdaki vicdan sahibi olan insanların bunu kabul etmeyeceğine adım gibi eminim. Bu manada, kendi aralarında çok ciddi tartışmaların çıktığını gelip bana kendileri de anlattı. Dolayısıyla bir kısmı bana oy verecek, bir kısmı vermeyecek. Ben vicdan sahibi hiçbir hizmet ehlinin CHP'ye oy vereceğine inanmıyorum. Çünkü, CHP'de bugün ezanı Türkçe okutmak isteyen kişiler var. Geçenlerde bir meclis üyesi önerge verdi. 'Ezanı kasetten dinlesinler, cami minarelerinden ezan verilmesin' diye CHP'nin teklifi var. Özellikle, zamanında camileri ahır, meyhane yapan CHP iktidarları ile şuandaki baştaki kişilerin pek farkı yok. Hala aynı fikirdeler. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ne zaman bir yere cami yapmak istesek, CHP'liler cami yapılmasın diye dava açıyor. Dolayısıyla hizmet ehli bir insanın bunları bilmemesi mümkün değil. Hatırlayın, başörtülü kızlarımızı rahibelere benzetip İstanbul'da afişler koydular. Başörtülü kızlarımızı üniversitelerde ikna odalarına çektiler. Bunların bazıları da şuanda CHP'de milletvekili. Bir hizmet ehli bu CHP'lilere mi oy verecek. Türkiye'de Risale-i Nur okutulan evlere CHP baskın yapmıştır. Said-i Nursi'yi CHP mahpusa atmıştır. Sen onun devam eden nesline nasıl elin varacak da oy vereceksin. Bunun vebalini düşünmeyecek misin?" - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in Açıklamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement