Bakan Elvan Twıtter Mahkeme Kararını Uygulursa Engelleme Kaldırılır - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan Twıtter Mahkeme Kararını Uygulursa Engelleme Kaldırılır

Bakan Elvan Twıtter Mahkeme Kararını Uygulursa Engelleme Kaldırılır

Türkiye CUMHURİYETİ HUKUK DEVLETİDİR Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'ın Ayrancı ilçesindeki seçim çalışmasının ardından Konya'nın Ereğli İlçesi'ne geçti.

21.03.2014 14:46

Türkiye CUMHURİYETİ HUKUK DEVLETİDİR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'ın Ayrancı ilçesindeki seçim çalışmasının ardından Konya'nın Ereğli İlçesi'ne geçti. Burada da gazetecilerin twitterın kapanmasıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Elvan, " Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Gerçek hayatta suç olan ne ise, sanal hayatta suçtur. Toplumu öyle bir hale dönüştürmek istiyorlar ki, sanal hayatta her şey serbest, küfür etmek serbest, hakaret etmek serbest."dedi.

Bakan Elvan, twitterın kapanmasıyla ilgili alınan mahkeme karalarından birinin bir kadın vatandaş adına açılan sahte twitter hesabı ve ona ait olduğu iddiasıyla yayınlanan pornografik fotoğrafların olduğunu yeniledi.

HİÇBİR ŞİRKET HUKUKUMUZUNDAN ÜSTÜN DEĞİLDİR

O kadının mahkemeye başvurması sonucu alınan mahkeme kararını twitterın uygulamadığını ifade eden Elvan, " TİB, bu kararı Amerika'daki twittera bildiriyor ve mahkeme kararımızı lütfen uygulayın, bunu engelleyin diyor. Twitter bunu engellemiyor. Hiçbir şirket, nereden olursa olsun, ister Amerika'dan olsun,ister Avrupa'dan olsun, nereden olursa olsun bizim hukukumuzun üstünde değildir. Türkiye Cumhuriyeti, hukuk sistemine tabi olmak durumundadır. "dedi.

HERKES HUKU DEVLETİNE YASALARA BAĞLI KALMAK ZORUNDA

İnternet altyapısını Ak Parti hükümetinin geliştirdiğini ifade eden Bakan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü

"2002 yılında geniş bant internet abonesi yoktu. 20 bine yakın abone söz konusuydu. Oda büyük kentteler de. Bugün 34 milyon geniş bant internet abonesi var. Bunları sağlayan kim İnternet altyapısını, Avrupa'nın en güçlü sistemi haline getiren kim İnternete karşı olan bir hükümet, bir iktidar bunları yapar mı Herkes hukuka saygı gösterecek, kim olursa olsun. Nereden gelirse gelsin, hukuka saygılı olacak. Yasaklara uymak zorunda olacak. Siz yasa dışı, hukuk dışı gizli eylem yapın, ondan sonra da o kadının halini düşünün. Siz mahkeme kararı var elinde, o kadın her birimizin bacısı, eşi de olabilirdi. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi Bir ahlaksızlık internet kullanmanın da, sanal alemde, gerçekten sosyal medyada bulunmanın da bir ahlakı, bir etiği olmalıdır. Özet olarak söylemem gereken şey şu, herkes hukuk devletine, yasalara bağlı kalmak zorundadır."

NİĞDE SALDIRISI

Niğde'deki hain saldırıyla ilgili soru üzerine Bakan Elvan, özellikle seçim öncesi Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin olduğunu belirtti. Elvan, "Adana valimiz beni aradı. Yakalanan kişiler Türkçe bilmiyor. Birileri geliyor. Türkiye'yi karıştırmak istiyor. Onun için bu karıştırmak isteyenlere en güzel cevabı sizler sandıkta vereceksiniz inşallah. Çok güclü bir liderimiz var. Dünya'ya ve Avrupa'ya örnek olacak liderimiz var. Allah'ın izniyle bizi kimse yıkamıyacak. Bu ülkeyi kimse daha gerilere götüremiyecek."dedi.

MERSİN'DEKİ TREN KAZASI

10 kişinin öldüğü trenin de karıştığı kazayla ilgilide idari ve adli tahkikatın başladığını belirten Elvan, "Kim suçluysa, kim hatalıysa gereken yapılacak."dedi.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan Twıtter Mahkeme Kararını Uygulursa Engelleme Kaldırılır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement