Başbakan'ın Antalya Çıkarması Devam Ediyor - Son Dakika
Politika

Başbakan'ın Antalya Çıkarması Devam Ediyor

Başbakan\'ın Antalya Çıkarması Devam Ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılı burs ücretlerini açıkladı.

15.12.2013 14:28

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılı burs ücretlerini açıkladı.

Antalya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kepez ilçesinde toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, Kepez İlçesi eski Varsak Stadyumu yerine yapılan Varsak Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzunun açılışını ve Meltem Yüzüncü Yıl Tesisleri alanına yapılacak olan 10 bin kişilik spor salonunun temelini attı. Vatandaşlar güvenlik noktalarında arandıktan sonra alana alındı. Başbakan Erdoğan'ı görebilmek için ağaçlara çıkan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eşi emine Erdoğan'ın yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Antalya Valisi sebahattin Öztürk AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri Vecdi Gönül, Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de eşlik etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Medical Park Antalyaspor'un kırmızı beyaz atkısıyla ve 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları altında kürsüye çıktı.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, 700 milyon değerindeki tesislerin açılışının yapıldığını ve her açılışın ayrı bir önem ifade ettiğini kaydetti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'nın tarihi bir gün yaşadığını belirterek, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı artık kucaklıyor. Artık bağrına basıyor Menderes Türel'i" dedi.

BÖLÜNMÜŞ YOL MÜJDESİ

Antalya'da dün ve bugün birçok eserin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, "Gazipaşa Havalimanı var. Dün açılışını yaptık. Bugünde açılışını yapacağımız yollarımız var. Önemli yol projelerimiz var. Antalya- Kemer - Tekirova yolu var. Bu yıl çok önemlidir. Bu yol için önemli bir projeyi gerçekleştirdik. Yine Elmalı- Finike- Avdan Gölü geçişi, Korkuteli çevre yolu. Antalya- Korkuteli- Burdur yolunu 500 milyonluk bölünmüş yol projesinde Sayın Başbakanımızın katılımıyla bugün hizmete alıyoruz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

"ANTALYA'YA 3 KAT FAZLA YATIRIM YAPTIK"

11 yıl boyunca 'Durmak yok yola devam dedik"lerini kaydeden Bakan Yıldırım, "Yolları böldük illeri birleştirdik. Havayolunu halkın yolu yaptık. Antalya havalimanı yolcu sayısında İstanbul ile yarışır hale geldi. Antalya'ya yakışanı yaptık. AK Parti iktidarından önce Antalya'da alt yapı yatırımları için, yollar için 1.5 milyar lira harcanma yapılmış. 11 yılık iktidarımızda Antalya'ya yapılan ve devam eden yolların toplam yatırım miktarı 4.5 milyar lira tam 3 kat. 10 yıla göre 3 kat fazla yatırımı liderliğinizde tamamladık. Antalya'yı doğudan batıya bölünmüş yollarla, Antalya'yı Burdur ve Isparta üzerinden Ankara'ya bağlayan yolları bölünmüş hale getirdik. Bugünkü açtığımız yollar arasında tünellerde var. Biz Ferhat'ız, Şirine ulaşmak için dağları deleriz. Antalya'yı kuzeyiyle güneyiyle birleştirdik. Çözüm süreci ile birleştirdik. Kardeşlikle birleştirdik. Ülkemizi ve Antalya'yı 2023 yılına büyük projelerle taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmasına halkı selamlayarak başlayan başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün geldiği Antalya'da yaptığı açılışlar hakkında bilgi verdi. Bugün burada Antalya merkez ilçeler ve diğer ilçelerde tamamlanan 75 ayrı eserin toplamda 700 milyon liralık yatırımı açtıklarını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan Korkuteli'ne geçeceğiz orada da 180 milyon liralık yatırımı açıyoruz, oradan Finike'ye geçip 12 milyon lira değerinde bir çok yatırımın resmen açılışını gerçekleştireceğiz. İki gün içinde 1 milyar 210 milyon liralık eser hizmet ve yatırımın resmen açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu büyük yatırımların inşasında yapımında emeği geçen bakan, bakanlık mensupları valiler kaymakamlarımızı, belediye başkanlarımızı yüklenici firmaları mimar mühendis ve işçi kardeşlerimi yürekten kutluyorum" dedi.

Hükümet olarak Antalya'nın hükümetleri açısından her zaman müstesna bir yerinin bulunduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Antalya bir medeniyet, tarih, kültür, turizm, sanayi, ticaret, tarım şehri. Antalya Türkiye'nin olduğu kadar bir dünya şehri, dünyaya açılan penceremiz gururumuz oldu, bu dünya şehrini bir dünya markası haline getirmek için elimizden gelen gayreti gösterdik gösteriyoruz. 11 yıl içinde dikkatinizi çekiyorum Antalya'ya 13 milyar liralık, eski parayla 13 katrilyon liralık yatırım yaptık. Haberleşme, ulaştırma, eğitim, orman ve su işleri, enerji, adalet, TOKİ, sağlık, üniversite, yol, spor tesisleriyle adeta Antalya'yı yeniden inşa ettik. Bu güzel şehri, markalaştırmak için seferber olduk, 2002 yılında 3 milyon turistin geldiği Antalya'ya bu yılın Kasım ayı itibarıyla 11 milyon 400 bin turist kazandırdık" dedi.

Antalya'yı sağlık alanında da bir dünya markası haline getirmek için çaba sarf ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, Türkiye genelinde 14 ilde inşa edilecek olan 15 şehir hastanesinden birini Antalya'ya kazandıracaklarını, 1000 yataklı 6 hastaneden oluşacak bu büyük kampus sayesinde Antalya'nın sağlığın ve sağlık turizminin de merkezi olacağını söyledi. Antalya balıkçı barınağının yüzde 98 oranında tamamlandığını, Gazipaşa ve Demre yat limanlarının 2016 yılında açılacağını hatırlatan Başbakan Erdoğan, Kayseri-Antalya arasına demiryolu projesinin hazırlık aşamasında olduğunu hatırlattı. Antalya'dan Manavgat üzerinden Alanya üzerine otoban inşa edilmesi izin proje çalışmasının başladığını, Antalya'yı sporda merkez haline getirip spor beşkentine dönüştüreceklerinin altını çizen Başbakan Erdoğan, Antalya'ya verdikleri 33 bin kişilik stadyum sözünü de yerine getirdiklerini ve inşaatın yüzde 85 oranında ilerleme kaydettiğini açıkladı. Antalya kapalı spor salonu projesi hakkında da bilgi veren Başbakan Erdoğan, "Bunun adımını atalım dedik 10 bin kişilik spor salonunun temelini atacağız. Bu da ulusal ve uluslararası özelliklere sahip. Proje çalışmaları tamamlandı, atlama kuleli olimpik yüzme havuzu ve yarı olimpik ısınma havuzu ile 3 bin seyirci kapasiteli Türkiye'nin en büyük kapalı yüzme havuzu olacak. Bunu da inşaatına 2014 yılında başlıyoruz. Bakanlığımız kontrolünde 2015 yılında tamamlanarak hizmete sunulacak. Bununla da bitmeyecek, Antalya'ya bir örneğini Mersin'de yaptığımız, olimpik kriterlere uygun jimnastik salonu kazandıracağız, 1530 kişilik bir kız öğrenci yurdu yapıyoruz 4 ay sonra açılacak, 1500 kişilik erkek öğrenci yurdunun yapımına da başlıyoruz" dedi.

2014 YILI BURS ÜCRETLERİNİ AÇIKLADI

Konuşmasında üniversite öğrencilerinin 2014 yılı burs ücretlerini de açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğrenciler için yeni müjdeleri olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde göreve geldiklerinde sadece 451 bin öğrencinin burs ya da kredi aldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Miktar neydi 45 liracık. Bu üç aydan üç aya öğrencilerime ödeniyordu şu an itibarıyla Türkiye genelinde burs ve kredi alan öğrenci sayımız 1 milyon 340 bin. Biz milyonu devirdik. Aylık ne alıyorlar 280 lira, kredi yurtlar kurumunda kalanlara 200 lira da beslenme yardımı yapıyoruz. Master öğrencilerine 560 lira doktor öğrencilere 840 lira ödeniyor. 1 Ocak 2014 tarihi itibarıyla ülke genelinde 1 milyon 452 bin 363 öğrencimize burs ya da kredi vereceğiz. Lisans öğrencisinin aylık 280 lira olan ücreti 300 liraya yüksek lisans öğrencilerinin 560 lira olan aylığı 600 liraya, 840 lira olan doktor öğrencilerin aylığını 900 liraya yükseltiyoruz. 2002 yılına göre lisans öğrencilerin kredi ve burs miktarları böylece yüzde 567 oranında artırmış oluyoruz. Devlet yurtlarında kalan öğrencilerimizin şu anda aylık 201 lira olan yemek katkısını 220 liraya çıkarıyoruz. Yani lisans öğrencisi 520 lira almış oluyor. Böylece üniversiteli öğrencilerimize kredi ve burs noktasında adedi ve miktarı ne kadar artırdığımız ortada" diye konuştu.

Bugün Antalya'da yaklaşık 700 milyon liralık 75 kalem yatırımı resmi olarak hizmete açtıklarını tekrarlayan Başbakan Erdoğan, 30 Mart'tan sonra Antalya'daki bu yatırımlar daha da artacağını ifade etti. Erdoğan, "Merkezdeki vizyon ile yereldeki vizyon buluştuğunda Antalya şaha kalkacak, dünyada hak ettiği konuma yükselecek. Önemli bir konu var, bir ülkede bir şehirde yatırımın üretimin büyümenin önündeki en önemli engel istikrarsızlık, güvensizliktir. Bunların olmadığı devletle milletin arasında güven olmadığı bir ortamda ekonomi büyümez, ticaret,sanayi,tarım büyümez o ülkeyle turist gelmez. 11 yıl boyunda Türkiye'de istikrarı, güveni tesis etmek için mücadele ettik. Dünya ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyor, Avrupa Birliği ülkeleri, ABD, Japonya çok zorlu bir süreçten geçiyor ama Türkiye her gün rekor üzerine rekorlar kırarak yoluna devam ediyor" dedi.

Konuşmasında hükümeti DSP-MHP-ANAP'tan aldıklarını, 5 yıl yönetme hakları varken 3,5 yıl iktidarda kalabildiklerini hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kaçar gibi gittiler, götüremediler. Milli bankamız Merkez Bankası'nın kasasında göreve geldiğimizde 37,5 milyar dolar vardı, şu anda Merkez Bankamızın döviz rezervi 135 milyar 637 milyon dolar oldu. Küresel finans krizi devam ederken bizim IMF ye borcumuz 23,5 milyar dolardı. Kimler borçlandı, DSP-MHP-ANAP hükümeti. Onların borcunu biz ödedik, 14 mayıs'ta IMF ye olan borcu sıfırladık, şimdi IMF bizden borç istiyor. Anlaşma yaptık, 5 milyar dolar onlara borç vereceğiz büyük ülke böyle olur büyük devlet böyle olur. Bunu yakaladık. Milletin çizdiği rota buydu, milletimiz bunu söyledi biz de gerçekleştirdik. Turizmde bu yol yine rekor kırıyoruz 2002 yılında 8,5 milyar dolar olan gelir 2012 yılında 29,5 milyar dolara çıktı, yıl sonu itibarıyla 30 milyar doları aşarak rekor kıracağız" dedi.

Turizm gelirlerinde çözüm sürecinin önemine dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "1 yıldır terör sebebiyle kayıp yok, şehit vermiyoruz, gençler ölmüyor, analar babalar ağlamıyor. 1 yıldır sadece güney doğu da değil, her yerde insanlar huzur içinde yaşıyor. Hiç kuşkusuz bütün bunların en fazla fayda sağladığı illerden biri Antalya. Yine 1 yıldır Antalya daha fazla turist ağırlayarak kazancını artırıyor bu süreci muhafaza edip ileriye taşıyacağız. Şunu bilin ki ne Antalya'nın ne 80 vilayetin başını öne eğdirmedik eğdirmeyeceğiz. Bu CHP'yi biliyor musunuz bunlar Antalya'da bayrağımızı sallarlar ama Hakkari'ye gidince bayrağımızı çıkaramazlar. Biz ise burada da Hakkari'de de bayrağımızı onurla sallandırıyoruz. Çünkü biz bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır diye yola çıktık. ve tek millet dedik ama bizim millet anlayışımızda Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Boşnağı, Rromanı da var 36 etnik unsur millet kavramını içinde var. Tek millet ardından tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanı hilalimiz bağımsızlığımız, yıldızımız şehidimizin sembolü. Tek vatan diyoruz, 780 bin kilometrekareyle Türkiye Cumhuriyeti toprakları tek vatandır, kimse operasyon, ameliyata cüret edemez eğer ederse karşısında güvenlik güçlerimizi, devletimizi milletimizi bulur. Ayırımcılık olmayacak 81 vilayette 76 milyonu kucaklıyoruz, yaradılanı Yaradandan ötürü seviyoruz. Türk, Kürt, Çerkez, farktmez hepsi bizim, hepsine eşi mesafedeyiz ayrımcılık yok. Bir parti bir etnik unsuru, diğeri başka etnik unsunu temsil ediyor, kucakla milleti, biri kumsalların partisi, biri Sivas'ın ötesine geçemiyor ama AK Parti tüm milletin partisi. Terör tam manasıyla bittiği anda Türkiye'nin nasıl sıçrayacağını göreceğiz. Milli gelirimiz 230 milyar dolardı şimdi 782 milyar dolar" dedi.

TUVALETE 1 MİLYON LİRAYA GİRİYORDUK

Türk parasından altı sıfırın atılması konusuna da değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eskiden sıfırların bolluğu sebebiyle tuvalete 1 milyon liraya gidildiğini söyledi. Yüzde 30 ün üzerinde olan enflasyonun şimdi yüzde 6-7 olduğunu milleti enflasyon canavarına ezdirmediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "1'in yanına 6 tane sıfır koymuşlardı. Bunu kaldırdık. Tuvalete 1 milyona gider hale geldik, kaldırdık altı sıfırı şimdi ucuzladı. Bütün gerçekler ortada enflasyon patlar dediler hayır dedik şu anda paramızın onuru var pasaportumuzun şahsiyeti var kendi paramızla alışveriş yapabiliyoruz" diye konuştu.

"Antalya için ne yapsak azdır" diyen Başbakan Erdoğan, diğer partilerini Antalya için ne yaptıklarının sorulmasını istedi. "Hiçbir şey yapamazlar bu iş kabiliyet işidir" diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Neler yaptılar senin başörtün var dediler okuldan içeri sokmadılar yavrularımızı ayırdılar. Ben bir babayım, yavrularıma ülkemde üniversite tahsili yaptıramadım, erkek evladıma İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu için katsayı engeli getirdiler, kızlarıma başörtüsü engeli getirdiler. Şu anda okullar açıldı mı, örtülüsü de açığı da birlikte kardeşçe okuyorlar mı, ülkem bölünüp parçalandı mı. Kamuda beraber çalışıyorlar ne oldu parçalandı mı neydi bu gerginlik, açın önünü bırakın, açtık bu işi başardık. Şimdi herkes istediği üniversiteye gidebilir normalleşme budur, iç huzur olacak. AK Parti olarak merkezi yönetimde hak ve özgürlükler noktasında bunu da başarmanın mutluluğu içindeyiz, bunu iş bilenin kılıç kuşananın noktasındaki liderler yapar. Hamdolsun başardık" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan'ın Antalya Çıkarması Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement