Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Dha Yurt Bülteni - 12

EL BAB'DA DEAŞ SALDIRISI: 1 ŞEHİT (3)CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİSuriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ militanları ile yaşanan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş 29 yaşındaki Ayhan Elmacı'nın cenazesi, otopsisinin ardından havalimanını götürüldü.

29.01.2017 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EL BAB'DA DEAŞ SALDIRISI: 1 ŞEHİT (3)

CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ militanları ile yaşanan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş 29 yaşındaki Ayhan Elmacı'nın cenazesi, otopsisinin ardından havalimanını götürüldü. Şehit uzman çavuş Elmacı için düzenlenen uğurlama törenine Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Durdu Mehmet Yetkinşekerci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, STK temsilcileri, belediye başkanları ve askerler katıldı.

Şehit uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında cenaze aracından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağa taşındı ve toprağa verilmek memleketi İzmir'e gönderildi.

Uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın şehit olmasıyla birlikte, geçen yıl 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan asker sayısı 56'ya yükseldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Asri Mezarlık

Şehit cenazesinin morgdan alınması

Cenazenin havalimanına getirilmesi

Uğurlama törenine katılanlar

Cenazenin uçağa taşınması

Uçağın gidişi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

====================================================

EL BAB'TAKİ ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk birliğine yönelik terör örgütü DEAŞ saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Elmacı'nın acı haberi İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düşürdü. Şehidin ailesinin evinin dış kapısına Türk Bayrağı asılırken gözyaşları sel oldu. En son halasıyla telefonda konuşan şehit Elmacı'nın, "Sizinle oturup çay içmeyi çok özledim" dediği öğrenildi.

Suriye sınırının teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilmesi için geçen 24 Ağustos'ta başlatılan ve 159'uncu gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk askerlerinin bulunduğu Suriye'nin El Bab bölgesindeki birliğe, öğle saatlerinde DEAŞ terör örgütü saldırı düzenledi. Saldırıda piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı (29) şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler Gaziantep ve Kilis'te tedaviye alınırken, şehit uzman çavuşun cenazesi de helikopter ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

"SİZİNLE ÇAY İÇMEYİ ÖZLEDİM"

2013 yılında göreve başladığı öğrenilen şehit Elmacı'nın İzmir'in Menderes İlçesi Bulgurca Mahallesi 6801 Sokak'ta yaşayan babası Salim Elmacı'ya (47) acı haberi askerler verdi. Şehidin babası Salim Elmacı'nın ağabeyi Ali Elmacı ve annesi Hatice Elmacı ile yaşadığı öğrenildi. Şehit uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın geçen eylül ayında ailesini ziyarete geldiği ve son olarak halası Fadime Demir ile cep telefonuyla görüştüğü, bu görüşmede halasına "Sizinle oturup çay içmeyi çok özledim" dediği belirtildi. Şehidin henüz 1 yaşındayken babasının askerde olduğu sırada annesi tarafından terk edildiği babası Salim Elmacı'nın Zerrin Yılmaz ile ikinci evliliğini yaptığı belirtildi. İkinci evliliğinden de oğlu Umut Elmacı (23) ve kızı Hatice Elmacı (17) adında 2 çocuğu olan Salim Elmacı'nın bir süre önce Zerrin Yılmaz'la boşandığı kaydedildi. Bu arada şehidin kimliğinde de anne adı olarak Zerrin Yılmaz yazılı olduğu bildirildi. Yılmaz'ın İzmir'in Tire İlçesi'nde yaşadığı, bir yakınını ziyaret için Malatya'ya gittiği ve acı haberi alınca İzmir'e gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

BULGURCA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Uzman Çavuş Elmacı'nın Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından İzmir'e gönderileceği ve yarın (pazartesi) Menderes Bulgurca'da yapılacak cenaze törenin ardından yine Bulgurca'da toprağa verileceği belirtildi. Şehidin babaevinin bulunduğu sokağa da Türk Burağı asılırken Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki ile Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da aileyi ziyaret edip başsağlığı diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Şehidin babaevinden görüntü

-Askerleeeden ve evin önünde toplananlardan görüntü

-Sokaktan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT - Yasin TİNBEK İZMİR,

==========================================

3 AYDA 26 HDP MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINDI, 12'Sİ TUTUKLANDI (3)

ADLİYE ÇIKIŞINDA AÇIKLAMA YAPTI

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğinde adli kontrol şartı ile serbest bırakılan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Adliye çakışında beraberindeki milletvekilleri ile açıklama yaptı. Bilgen, şu an da eş başkanları dahil 11 milletvekillerinin tutuklu olduğunu, çok sayıda arkadaşlarının bugüne kadar gözaltına alındığını belirterek, şöyle konuştu:

"Tutuklanıp, sonradan bırakılan oldu, gözaltına bırakılan oldu. Yurtdışı yasakları konuluyor. Bir biçimde adli kontrol mekanizmaları oluşturuluyor. Biz bugün buraya gelme sebebimizden çok, davanın içeriği esasından çok, referandum sürecinde bir siyasi partinin görevi olan, halka gerçekleri anlatmak, halkın bu konuyla ilgili yaklaşımını, tutumunu etkileyecek çalışmalar yapma görevimizin yapılmasının engellendiğini düşünüyoruz. Dün yine 4 arkadaşımız bu adliyenin koridorlarındaydı. MYK kararıyla ilgili Genel Merkez hesabından atıldığı iddia edilen 3 Twit ilgili ki içeriklerinde ifade özgürlüğüne aykırı hiç bir şey bulunmamasına rağmen, tamamen Kobani ile dayanışma, Türkiye devletinin de bu duyarlılığı sergilemesi ve IŞİD'in yaptıklarına karşı toplumun duyarlılık geliştirmesine yönelik mesajlar dolayısıyla MYK üyelerimiz yargılanıyor. Daha önce milletvekilli olmayan MYK üyelerimiz defalarca ifade vermeye gittikleri halde dosyasının savcısı sürekli değiştiği için ifade verenler ve ifade vermeyenler var. Şimdi bundan dolayı ben de bugün İstanbul'da anayasa süreciyle ilgili panellere katılmam gerekirken, sabah havaalanında gözaltına alındım, buraya getirildim. Bizim için bundan sonrası önemli. Önümüzdeki günlerde de Türkiye bir referandum tartışması yaşarken, parti yöneticilerimiz, milletvekillerimiz sürekli adliye koridorlarında ifade vermek zorunda bırakılacaklar. Kendilerini savunmak zorunda kalacaklar. Biz bu sürecin demokratik olduğunu, eşit yarış içerisinde olduğunu, özgür biçimde gerçekleştiğini söyleyeceğiz, bunun imkanı yok. Bu, çok açık bir çelişkidir, açık bir tutarsızlıktır. Aslında bu süreç, milletvekillerinin yargılanmasının yolunu açan anayasa değişikliği yapılırken, o keyfi düzenleme gerçekleştirilirken belki de başkanlık hesabı çok önceden başladığı için, bugün bizim çalışma yapmamız engellenmesi için düzenlenme gerçekleştirildi. Biz tekrar bir kez bütün Türkiye kamuoyunun dikkatini buna çekmek istiyoruz. Bu şartlarda gerçekleştirilecek bir referandumun ne kadar meşru olup olmadığına ve bu koşulların, bu tarzın, bu fiili darbenin sürekli hale geleceği bu paketin desteklenmesinin evet çıkmasının Türkiye'yi nereye sürükleyeceğine herkesin dikkatini çekmek istiyoruz."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Milletvekillerinin adli önünde görüntüsü

-Ayhen Bilgen'in açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kemera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,-

==========================================

AYVACIK'TA 55 MÜLTECİ VE İKİ İNSAN KAÇAKÇISI YAKALANDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş hazırlığındaki 55 mülteci ile insan kaçakçısı olduğu ileri sürülen iki şüpheli jandarma tarafından yakalanıp, gözaltına alındı.

Ayvacık Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu sabah gelen iki ayrı ihbarı değerlendirerek, Büyükhusun Köyü ile Arıklı Köyü sahillerinde mülteciler olduğunu belirledi. Her iki köye eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Kongo ve Afganistan uyruklu 55 mülteciyi yakaladı. Mülteciler, işlemleri için minibüslerle Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığında oldukları anlaşılan kaçakların ifadelerinden yola çıkan jandarma, insan kaçakçısı olduğu ileri sürülen iki şüpheliyi gözaltına aldı. Mülteciler, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. İki insan kaçakçılğığı şüphelisinin ise jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Yakalanan mültecilerin görüntüsü

Haber-Kamera: İpek GÜNEY/ AYVACIK (Çanakkale),

============================================

TEKNİK DİREKTÖR SUAT KAYA, POLİSE KÜFÜRETTİĞİ İDDİASIYLA İFADE VERDİ

MENEMEN Belediyespor teknik direktörü Suat Kaya, Tokatspor ile deplasmanda oynadıkları karşılaşma sonrası polise küfür ettiği gerekçesiyle karakola giderek ifade verdi.

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Tokatspor, kendi sahasında Menemen Belediyespor'u 4-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrası soyunma odasına giden Menemen Belediyesporlu futbolcular ile kapalı tribünde bulunan bazı Tokatsporlu futbolcular arasında tartışma çıktı. Oyuncular ve teknik heyet tartışma fazla büyümeden soyunma odasına gitti. Ancak maç sonrası teknik direktör Suat Kaya, maçta görevli polislere küfür ettiği iddiasıyla yapılan şikayet sonrası karakola götürüldü. Suat Kaya yaklaşık bir saat karakolda ifade verirken, takım otobüsü stadyum önünde bekletildi.

Kulüp yöneticileri ile tekrar stat önüne gelen Suat Kaya, gazetecilerin "Hayırdır hocam?" şeklindeki sorusuna "İyi akşamlar, hayır hayır" diyerek cevap verdi. Menemen Belediyespor otobüsü Kaya'nın ifadesi nedeniyle maçtan 1.5 saat sonra stattan ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Takım otobüsünün stat önünde beklemesi

-Suat Kaya'nın otomobille stada gelişi

-Gazetecilerin Kaya'ya sorusu

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

============================================

ABDÜLLATİF ŞENER: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ BAŞTAN SONA UCUBE

AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener, TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliği paketini 'ucube'ye benzetti. MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise anayasa değişiklik paketinin anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdü.

Milli Anayasa Hareketi tarafından Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu'nda 'Milletin birliği için başkanlığa hayır' konulu panel düzenlendi. Antalya Barosu eski başkanlarından Cengizhan Gököz'ün yönettiği panele, AK Parti kurucularından ve eski bakanlardan Abdüllatif Şener, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, eski TBMM başkanvekillerinden Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan, Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu ile CHP Uşak eski milletvekillerinden Dilek Akagün Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Yargıtay Cumhuriyet eski başkanlarından Vural Savaş ile CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın da izlediği panel, büyük ilgi gördü.

Abdüllatif Şener, başkanlık sistemini öngören anayasa değişiklik paketinin bu ülkede yaşayan hiç kimseye yararı olmadığını söyledi. Aksine bu paketin kabul edilmesi halinde bunun sorunlara yol açacağını ileri süren Şener, "Bir başkanlık sistemi değil, dünyada tanımlanmış bir sistem değil. Baştan sona ucube bir düzenlemeden ibarettir. Böyle bir düzenlemenin bu ülkede yaşayan hiçbir vatandaşa bir faydası da yoktur. Hiç kimsenin iş derdine, AŞ derdine, günlük sıkıntılarını çözüm getirebilecek bir özelliği olmadığı gibi, aksine bu ülkede yaşayan her vatandaşın ekonomik ve sosyal sorunlarını, problemlerini artıracak bir pakettir. Böyle bir düzenleme karşısında devlet sanki sorun üretme mekanizması haline dönüşecektir" dedi.

Bu değişiklik paketinin ülkeye de hiçbir faydası olmayacağını söyleyen Şener, bu paketin referandumda kabul edilmesi halinde Türkiye'nin demokratik yapısının ve kuvvetler ayrılığının ortadan kalkacağını iddia etti. Türkiye'de herkesin cebindeki paranın yüzde 30'unu devletin harcadığını belirten Şener, "Bunu tek bir kişi harcayacak ve siz bunun nereye harcandığını bilmeyeceksiniz. Çocuğunuza bile verdiğiniz parayı nereye harcadığını sorarken siz cebinizdeki paranın her yıl yüzde 30'unu harcayanlardan hesap soramayacaksınız" diye konuştu.

'AK PARTİ'NİN PROGRAMINA AYKIRI'

Bu paketin Ak Parti'nin parti programına da aykırı olduğunu ileri süren Şener, "Ak Parti'nin programında sürekli demokrasiye vurgu yapılır. Sürekli erkler ayrılığına vurgu yapılır. Ama bu paketin neresinden bakarsanız bakın tutulacak bir tarafı yok" dedi.

Ceyhan Mumcu ise anayasa değişiklik paketiyle ilgili sustukları için üniversitelerdeki akademisyenlere sitem ettiğini söyledi. CHP Uşak eski milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise halk oyuna sunulmak üzere TBMM'de bekletilen anayasa değişiklik paketiyle ilgili milletvekillerinin ettikleri yemine de sadık kalmayarak suç işlediklerini söyledi. Milletvekillerinin suç işlemeye devam ettiğini ileri süren Dilek Akagün Yılmaz, Anayasanın 6'ncı maddesine göre egemenliğin bir kişi veya zümreye devredilemeyeceğini söyledi. TCK'nın 309'uncu maddesine göre milletvekillerinin anayasayı ihlal suçu işlediğini kaydeden Dilek Akagün Yılmaz, "Bunlar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını öngörmektedir. Bunlardan yargılanacaksınız sayın milletvekilleri" dedi.

Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan ise mevcut cumhurbaşkanının anayasa değişiklik paketiyle görevine devam edemeyeceğini iddia etti. MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da Anayasaya aykırı olarak anayasa çıkarılmaya çalışıldığını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Toplantıdan genel görüntüler

-Abdüllatif Şener'in konuşmaları

- Ceyhun Mumcu'nun konuşmaları

-Dilek Akagün Yılmaz'ın konuşmaları

-Hasan Korkmazcan'ın konuşmaları

-Yusuf Halaçoğlu'nun konuşmaları

Haber: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement