Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

DÜŞEN UÇAĞIN SURİYELİ PİLOTU ENKAZDAN 40 KİLOMETRE GÜNEYDE BİTKİN HALDE BULUNDU (EK1)SURİYE UÇAĞININ DÜŞMESİNDE 2 İHTİMALSuriye'de muhaliflerin bulunduğu İdlib'i bombalamak için Lazkiye Üssü'nden havalanan Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait tek kişilik MİG 21 tipi savaş uçağının dün akşam...

05.03.2017 16:51

DÜŞEN UÇAĞIN SURİYELİ PİLOTU ENKAZDAN 40 KİLOMETRE GÜNEYDE BİTKİN HALDE BULUNDU (EK

1)SURİYE UÇAĞININ DÜŞMESİNDE 2 İHTİMAL

Suriye'de muhaliflerin bulunduğu İdlib'i bombalamak için Lazkiye Üssü'nden havalanan Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait tek kişilik MİG 21 tipi savaş uçağının dün akşam saatlerinde Hatay'a düşmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor.Hatay'ın merkez Antakya İlçesi'ne bağlı Yaylacık Mahallesi kırsalındaki Amanos Dağı eteklerine düşen uçağın enkazının bulunduğu bölgeyi jandarma, güvenlik çemberine aldı. Suriye sınırını yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan enkazda, aralarında Rus uzmanların da bulunacağı uluslararası kaza kırım ekibinin inceleme yapacağı ve uçağın düşme nedeninin bu incelemede kesinleşeceği belirtildi.Suriye savaş uçağının düşme nedeni olarak biri İdlib'deki muhaliflerin yerden açtığı ateşle isabet alması, diğeri ise yıldırım isabet etmesi olarak gösterildi. İdlib'deki muhalif kaynaklar uçağın yerden açtıkları ateşle isabet aldığını açıkladı. Suriye semalarında vurulan uçağın, 50 kilometre uzaklıktaki Antakya'ya kadar mesafe kat etmesi zayıf ihtimal olarak değerlendirildi.Buna karşın Hatay ve çevresinde dün havanın gök gürültülü şiddetli yağışlı olması, uçağın yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğü ihtimalini güçlendirdi. Uzmanlar, yıldırım isabet etmesiyle elektronik sistemleri devre dışı kalan uçağın, pilotun paraşütle atlamasının ardından bu kadar mesafeyi kat etmesinin normal olduğunu söyledi.

YARALI PİLOT UYUTULUYOR

Hatay'da dün saat 18.30 sıralarında düşen Suriye savaş uçağın paraşütle atlayan pilotu Albay Mehmet Sufhan'a, bu sabaha karşı ulaşıldı. Jandarma Özel Harekat timleri, Altınözü İlçesi'ne bağlı Fatikli Mahallesi kırsalında önce parçalanan paraşütü buldu, saat 04.30'da da Pilot Albay Sufhan'ı, 500 metre uzaklıkta ve Suriye sınırına yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta yaralı ve bitkin halde buldu.Bilinci yerinde olan 56 yaşındaki Suriyeli Pilot Albay Mehmet Sufhan, önce Altınözü Jandarma Komutanlığı'na getirildi, buradan da ambulansla Hatay Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Belinde kırıklar olan ve omuriliği zedelenen Pilot Albay Sufhan, tedaviye alındı. Beyin Cerrahi Servisi'nde uyutulan Pilot Albay Sufhan'ın uyutulduğu ve ilerleyen saatlerde ameliyata alınacağı belirtildi.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Hatay -

==============================================

2)LASTİK DEPOSU YANDI, ŞEHRİ KARA DUMANLAR KAPLADI

ADAPAZARI'nda, hurda lastik depolama alanında çıkan yangında yüzlerce lastik yandı. Yangında yükselen dumanlar Adapazarı şehir merkezinin üzerine çöktü.

Saat 15.30 sıralarında, Karaköy Mahallesi Sakarya Nehri kenarında bulunan hurda lastik depolama alanında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa bir süre içerisinde binlerce hurda lastiğin bulunduğu bölgeye yayıldı. Yangınla birlikte siyah dumanlar Adapazarı'nın üzerine çöktü. Çevrede oturanlar dumanlardan dolayı evlerini terk ederken, yangına Sakarya Büyükşehir Belediye itfaiyesinin yanı sıra çevre ilçelerde konuşlandırılan itfaiye ekipleri de müdahale etti. Yangın güçlükle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Lastiklerin yanması, söndürme çalışmaları, dumanlardan görüntü

Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

======================================================

3)STOKLANAN SAMANIN TONU 250 LİRA

MUŞ'taki besiciler, stokladığı samanın tonunu 250 liradan satmaya başladı. Kışın uzun sürmesi halinde ihtiyaç olabileceğini düşünerek depoladıkları samanı çuvallara doldurup pazarda satıyor. Muş'tan daha çok Erzurum, Bingöl ve Ağrı illerine saman gönderiliyor. Geçen yıl etkili olan yoğun yağış nedeniyle bereketli bir yıl geçirerek bol miktarda ot ve saman stoklayan besiciler, ellerinde kalan stokları satmaya başladıklarını söyledi. Her yılın böyle geçmesi için dua ettiklerini belirten besicilerden Yılmaz Çelik, şöyle dedi:

"Bir kış boyu hayvanlarımıza yedirdiğimiz samanın tonunu 250 liradan satıyoruz. Elimizde tonlarca saman kaldı. Günde 3- 4 kamyon satış yapabiliyoruz. Bu yıl geçen seneye göre özellikle buğday sapından yapılan samanın fiyatı aşırı kar yağmasına rağmen artış olmadı. Elimizde kalan fazla samanları Erzurum, Bingöl ve Ağrı gibi illerden gelen taleplere göre kamyonlarla gönderiyoruz."

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Samanların çuvallara doldurulması

-Saman çuvallarının ağzının dikilmesi

-Çuvalların dikilmesi

-Saman çuvallarının arabaya yüklenmesi

-Röportajlar

Haber-Kamera: Mehmet AYDIN/ MUŞ

========================================

4)8 MART KADIN PLATFORMU'NDAN 'HAYIR' ÇAĞRISI

İZMİR Gündoğdu Meydanı'nda 8 Mart Kadın Platformu'nun Dünya Kadınlar Günü kapsamında organize ettiği mitinge yüzlerce kadın katıldı. Miting kadınların isteği üzerine erkeklere kapalı olarak gerçekleştirildi. Okunan ortak basın açıklamasında, "Parlamenter sistemin ve hukukun tarafsızlığının ortadan kaldırıldığı, halkın egemenliğini hiçe sayan, hesap sorulamayan tek adam rejimi, biz kadınlar için ortaçağ anlamına geliyor" denildi.

8 Mart Kadın Platformu'nun organizasyonuyla Dünya Kadınlar Günü öncesinde yaklaşık bin kadın yoğun güvenlik önlemleri altında Alsancak Göndoğdu Meydanı'nda biraraya geldi. Polisin etrafını bariyerlerle kapattığı, alana saat 14.00 sıralarında gelen kadınlar tek tek aranarak içeri alındı. Kadınların istediği üzerine meydana erkeklerin girişine izin verilmedi. Meydanda kurulan sahnenin önünde toplanan kadınlar müzik eşliğinde halay çekti. Organizasyon kapsamında kadınlar adına ortak basın açıklamasını Canan Kaplan, Ezgi Bahçeci, Hazal Beytaş okudu. Açıklamada 2016 yılında gerçekleşen 328 kadın cinayetinin, yarısının OHAL döneminde işlendiği belirtildi. İktidarın anlayışının kadınlar tarafından net şekilde anlaşıldığını belirtilen basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Bunların ağzında hak, hukuk, demokrasi, adalet sözcükleri içeriklerinden tamamen sıyrılarak anlamsız boş sözcüklere dönüşüyor. Bugüne kadar uygulanan cinsiyetçi politikalar sonucunda sorunlarımızın azalması şöyle dursun, artarak önümüzdeki büyük engeller haline geldi. Getirilen düzenlemelerle daha da koyulaşacak olan bu cinsiyetçi anlayışı reddediyoruz. Kadınların kreş hakkını elinden alan, aslında sosyal devletin görevi olması gereken çocuk, yaşlı ve hasta bakımı gibi işleri kadının omuzlarına yıkan bu anlayış aynı zamanda kadınları ev içinde güvenceden yoksun çalıştırıyor. AKP iktidarı, kendi dönemi boyunca kadınları çalışma hayatına katma yönündeki politikalar yerine, bize istikamet olarak evin yolunu gösterdi. Bunu asla kabul etmiyoruz. Kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, kadın cinayetleri, çocuk istismarları ile ilgili önlemler, yaptırımlar beklerken; tecavüzü ve tecavüzcüyü aklayan bir yasayla yüz yüze geldik. Kız çocuklarının istismarcı ile evlendirilmesi yolu ile tecavüzcüleri affedecek yasa önerisini bir gece ansızın meclise sundular hatırlarsanız. Meclisteki muhalefet partileri bu öneriye direndiler ve sonrasında günlerce sokaklara döküldük, yetmedi yasanın oylanacağı gün meclisin önüne gittik. Hem kadınların güçlü tepkisi hem de meclisteki muhalefetin direnci ile skandal niteliğindeki önergeyi geri çektirdik."

"KADINLARIN TARİHİNDE GÜÇLÜ 'HAYIR'LAR VAR"

İçinden geçtiğimiz referandum sürecinin ne denli önemli olduğunun, kadınlar olarak farkındayız. Oy kullanacak her kesimden kadına buradan sesleniyoruz. Biz kadınların tarihinde direnişler, güçlü 'hayır'lar var. Madenci grevinde, Tekel'de saf tutanlar, ODTÜ'de ayaklananlar bu referandumda oy kullanacak. Anne zinciri kuranlar, TOMA'ların önünde dans edenler, Gezi'de direnen kadınlar oy kullanacak. Şunu hiç unutmayalım: Parlamenter sistemin ve hukukun tarafsızlığının ortadan kaldırıldığı, halkın egemenliğini hiçe sayan, hesap sorulamayan tek adam rejimi, biz kadınlar için ortaçağ anlamına geliyor."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ortak basın açıklamasının okunması

Mitinge katılanlardan görüntü

Dışarıda kalan erkeklerden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Tufan HAMARAT/ İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement