Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

1)SURİYE'DE KÖY BOMBALADI: 20 KİŞİ ÖLÜ, 35 YARALISURİYE'de rejim güçlerine ait savaş uçakları Türkiye sınırındaki Batabo Köyü'nde yerleşim alanlarını vurdu, 20 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

17.11.2016 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SURİYE'DE KÖY BOMBALADI: 20 KİŞİ ÖLÜ, 35 YARALI

SURİYE'de rejim güçlerine ait savaş uçakları Türkiye sınırındaki Batabo Köyü'nde yerleşim alanlarını vurdu, 20 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. Türkiye sınırına 15 kilometre uzaklıkta bulunan Halep'in El Atarep İlçesi'ne bağlı muhaliflerin kontrolündeki Batabo Köyü'ne dün akşam saatlerinde rejim uçakları tarafından hava saldırısı yapıldı. Yerleşim alanlarına da yapılan bombardımanda aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi öldü. Saldırıda 35 kişinin de yaralandığı ve yıkılan binaların altında kalanların arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), -

=======================================================

2)SİİR'TE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA KAYYUM OLARAK ATANAN VALİ YARDIMCISI GÖREVE BAŞLADI

SİİRT'te, Belediye başkanı Tuncer Bakırhan'ın hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanmasının ardından Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, bugün sabah erken saatlerinde belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu.

Siirt Belediyesi'nin DBP'li Tuncer Bakırhan'ın tutuklanmasının ardından Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak İçişleri Bakanı tarafından kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, alınan olağanüstü güvenlik önlemlerinin ardından Belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Sabah erken saatlerde Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay'ın bizzat yönettiği bir operasyon için Valilik binası önünde toplanan ve aralarında özel harekat timlerinin de olduğu güvenlik güçleri, belediye binasına hareket etti. Belediye binasını ablukaya alan güvenlik güçleri, ilk olarak binaya giriş ve çıkışları yasakladı. Daha sonra bomba uzmanı ekipler, arama köpekleri ile belediye binasına girerek arama başlatırken, keskin nişancı özel harekat timlerinden bazıları da çevredeki yüksek binalara konuşlandırıldı. Belediye binasında arama yapmak için belediyede görevli bir kaç yetkili, yapılan üst aramalarının ardından binaya alınırken, bunun dışında kimse içeri alınmadı. Yaklaşık 2.5 saat süren aramadan sonra bomba uzmanı ekipler ve arama köpekleri belediye binasından çıktı. Yapılan bomba aramasının ardından bu kez bilişim uzmanları ve arama yapacak polis ekipleri içeri girdi. Belediye yetkilileri ile birlikte başlayan aramalar devam ediyor.

Belediye binasında güvenliğin sağlanmasının ardından kayyum olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın da Belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Başkan Vekili Taşkın, belediye binasına girişte herhangi bir açıklama yapmadı. Bu arada, Siirt Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın PKK/KCK Terör Örgütüne üye olduğu ve terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanması üzerine, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılarak, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın görevlendirilmiştir" denildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Valilik önünde toplanan polis ekipleri, belediye binasına gitmesi

-Belediye binasının ablukaya alınması

-Bomba uzmanı ve arama köpeklerinin içeri girmesi

-Operasyonu yöneten Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay

-İçeri alınan görevlilerinin üst araması yapılması

-Çatıdaki kekin nişancılar

- Kayyum Başkan Ceyhun Dılşad Taşkın'ın belediye binasına gelişi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

===========================================================

3)MARDİN BELEDİYESİNDE KAYYUM GERGİNLİĞİ

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün görevden alınıp yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın kayyum olarak atanmasının ardından bu sabah belediye binası önünde güvenlik önlemi alan polis ile bazı belediye görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlikte 2 kişi gözaltına alınırken, belediye binası önünde ve çevresinde alınan sıkı güvenlik önlemleri devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak görevlendirmesinin ardından sabah erken saatlerinden itibaren belediye binası önünde ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekat timlerinin de aralarında bulunduğu güvenlik güçleri, Büyükşehir Belediyesi önünde bariyerlerle kapatarak önlem aldı. Belediye binası girişlerinde kimlik kontrolü yapan polis, giriş-çıkışlara kontrollü olarak izin verirken, çalışanların binanın bahçesine girmesine izin verdi. Binalarda polisin bomba araması sürerken, polisin çalışanları kimlik kontrolünden sonra bahçeye aldığı görüldü. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan ile birlikte belediye bahçesinde toplanan yaklaşık 50 kişilik belediye çalışanı, sık sık slogan atarak kayyum kararını protesto etti. Grup içerisinde taşkınlık çıkaran Bilgi İşlem Daire Başkanı Bayram Kayık ile adı öğrenilemeyen 1 kişi görevli polise mukavemetten gözaltına alınırken, polisin Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki incelemeleri sürüyor. Bu arada büyükşehir belediyesinin Web sitesinin yayını da durduruldu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Belediyeden görüntü

-Alınan güvenlik önlemleri

-İşçilerden görüntü

-Atılan sloganlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

===============================================

4)KONYA'DA FETÖ OPERASYONUNDA 15 PİLOT TUTUKLANDI

KONYA merkezli 8 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 47 pilottan, 15'i tutuklanırken, 32'si serbest bırakıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine de örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, 7'si daha önce ihraç olan 1'i yarbay, 54'ü üsteğmen olmak üzere 55 pilot hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Konya'da 5, Ankara'da 18, İzmir'de 16, İstanbul'da 5, Kayseri'de 3, Eskişehir'de 3, Balıkesir'de 4 ve Adana'da 1 pilotun gözaltına alınması için geçen 9 Kasım günü eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 47 pilot gözaltına alındı. Gözaltına alınan pilotlardan 1'i kadın 15'i tutuklandı, 32'si de serbest bırakıldı. 3'üncü Ana Jet Üssü'nde daha önce düzenlenen 4 operasyonda aralarında pilotların da bulunduğu toplam 70 asker tutuklanmıştı.

Görüntü Dökümü

-----------------

Pilotların sağlık kontrolünden geçirilmesi

( Haber: Tolga YANIK Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

====================================================

5)ARDAHAH'IN POSOF İLÇESİNDE OKULLARA KAR TATİLİ

UZUN bir süredir bahar havasının yaşandığı Doğu'da kar yağışı ile birlikte Ardahan'ın Posof ilçesinde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Erzurum, Ardahan ve Kars'ta dün akşam saatlerinde başlayan yağmur gecenin ilerleyen saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının en fazla etkili olduğu Ardahan'ın Posof ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar Kaymakamlık kararı ile bir gün tatil edildi. Kar yağışının yoğunluğu nedeniyle ilçede eletrikler de kesildi. Ardahan, Kars, Erzurum'da Büyükşehir belediyesi, Öz İdare ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Öte yandan kar yağışı, kayak sezonunu açmaya hazırlanan Palandöken ve Sarıkamış' taki otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri yağışlarla beraber hava sıcaklıklarında 3 ila 5 derece arasında düşüşler yaşanacağını belirtti

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

ERZURUM,

=======================================================

6)AKSARAY'DA 250 POLİSLE HUZUR OPERASYONU: 15 GÖZALTI

AKSARAY'ın Ortaköy İlçesi'nde yaklaşık 250 polis eşliğinde düzenlenen huzur operasyonunda evlerinde ruhsatsız tüfek ve uyuşturucu madde ele geçirilen 15 kişi gözaltına alındı. Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ortaköy İlçesi'nde daha önceden belirlenen 16 adrese bugün sabah saatlerinde eş zamanlı olarak huzur operasyonu düzenledi. Yaklaşık 250 polisin katıldığı operasyonunda evlerinde ruhsatsız tüfek ve satışa hazır paketler halinde uyuşturucu madde ele geçirilen 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Gökhan G., Hüseyin D., Yunus P., Ahmet E., Raşit E., Mustafa A., Fatih Ç., Mustafa A., Aydın G., Murat A., Akif Ç., Servet A., Gökhan A., Hüseyin K. ve Ali D., sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Ortaköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------

Polisin emniyet müdürlüğü önünde toplantısı

Adreslere baskına gitmesi

Baskının yapılması ve şüphelilerin gözaltına alınması

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

======================================

7)ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN 'MUKADDES' ANNESİ

TOKAT'ta Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu'nda aşçılık yapan 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Mukaddes Kurt, 8 yıldır mesai bitiminden sonra okulun yurdunda yatılı olarak kalan 16 öğrenciye gönülle annelik yapıyor. Engelli öğrencilerin 'Mukaddes anne' hitap ettiği ve çok sevdiği Kurt, "Onlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi. Tokat'ta kent merkezinde yaşayan 2 çocuk annesi Mukaddes Kurt, 2008 yılında hizmet alımı kapsamında Karşıyaka'da bulunan Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu'nda asgari ücretle aşçı olarak göreve başladı. Kurt, zamanla okulda eğitimlerini sürdüren engelli öğrencilerden etkilenerek onlarla daha fazla ilgilenmeye başladı. Yaşadığı evin okula yakın olması ile birlikte Mukaddes Kurt, zamanla mesai bitimi sonrası okulda kalmaya başladı. Gönüllü olarak okulda kalan Kurt, okulda bulunan 16 yatılı öğrenciler ile birlikte vakit geçirerek onların uyuma saatine kadar yanında bulunup, bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Öğrencilerine annelik yapan Kurt ayrıca hafta sonu da, öğrenciler ile birlikte dışarı çıkarak onların gezmesine olanak sağlıyor.

Okulda işe başladığı günlerde öğrencilerden çok etkilendiğini söyleyen Mukaddes Kurt, "Buraya geldiğimde ne kadar çok engelli olduğunu fark ettim. Daha sonra önce onları tanımaya başladım ve onlara alıştım. Gece buradaydık. Yeri geldi oynadık, yeri geldi etkinlik yaptık. Dışarı gezmeye gittik, yemek yedik. Aynı çatıyı paylaştığımız için alıştım onlara. Kendi çocuklarım gibi ilgilendim. Burada vicdanla çalışmak gerekiyor. 'Benim çocuğum da engelli olsaydı burada ne olurdu' diye düşünüyor insan. İnsan önce kendi çocuğunu koyuyor onların yerine" dedi.

Saat 17.00'da biten mesaisinin ardından eve gidip bir süre sonra tekrar okula geldiğini bildiren Kurt, şöyle konuştu:

"Elimden geldiği kadar onlar yatana kadar eksiklikleri tamamlayıp gidiyorum. Her gün geliyorum. Çarşı istedikleri zaman gezmeye çıkartıyorum. Alışveriş yapıyorlar. Bizim yanımızda sekiz yıl kalıyorlar. Daha sonra kendi hayatlarına devam edecekler. Burada her şeyi biz karşılayabiliriz ama kendi ayaklarının üzerinde durmaları gerekiyor. O yüzden elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hafta sonu da kahvaltı yapıyoruz. Sağ olsun çalışan arkadaşlarımızla beraber çocuklarımıza 'anne' gibi davranıyoruz. Bazı öğrencilerimiz bize 'anne' diye hitap ediyor."

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Okulun 8'inci sınıf öğrencilerinden Sema Nur, Kurt'tan memnun olduklarını belirterek, "İstediğim zaman dışarıya çıkarıyor. İstediğimiz herhangi bir şeyi alıyor. Ben geleli dört yıl oldu, değeri bizim için çok farklı" dedi. 6'ıncı sınıf öğrencisi Ufuk Aslan ise, "Mukaddes abla çok iyi bir abla. Uyuyana kadar yanımıza geliyor, bize bakıyor. Okula alıştıran da o zaten. Onu çok seviyoruz" diye konuştu. Okulun mezun öğrencilerinden Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencisi Çağla Kaygusuz da, "Mukaddes abla ile altıncı sınıfta tanıştım. Üç yıl beraber kaldık. Bize her zaman merhametli bir şekilde davrandı. Bir anne gibi oldu. Beni hiç bir zaman kırmadı, ne derdim varsa yardımcı oldu. Benim için özel bir yeri var" şeklinde konuştu.

"BURADAKİ ADI 'MUKADDES ANNE'DİR"

Okul müdürü Abdurrahman İlhan ise, okulda hem yatılı hem de taşımalı öğrencilerin bulunduğunu söyledi. Çevre illerden ve köylerden 16 öğrencinin yatılı olduğunu belirten İlhan, Mukaddes Kurt'un ise hizmet alımı kapsamında okulda aşçı olarak görev yaptığını kaydetti. Mukaddes Kurt'un özverili bir şekilde çalıştığını ifade eden İlhan, "Gündüz okulda aşçılık yaptıktan sonra her akşam itinasız 8 yıldır okula gelerek buradaki çocukların ihtiyaçlarını karşılıyor. Onlarla beraber oynar, ihtiyaçlarını alır getirir. ya da onların çarşıya gitmesi gerekiyorsa onları götürür. Aylık olarak kuaföre götürür. Onlara bir nevi annelik yapar. Öğrencilerde onu çok sever. Onu buradaki adı 'Mukaddes anne'dir." diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Yurttan görüntüler

-Öğrencilerin görüntüsü

-Gönüllü annenin görüntüsü

-Öğrencilerle vakit geçirmesi

-Konuşması

-Öğrencilerin konuşması

-Okul müdürünün konuşması

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU-Fatih YILMAZ/TOKAT,

========================================================

8)OTİSTİK ÇOCUKLAR ÇOK ÜZGÜN

REHABİLİTASYON ATI HAZAL'I KİM ÇALDI ?

KAYSERİ'de özel bir rehabilitasyon merkezinde, otistik çocukların tedavisinde 9 yıldır kullanılan "Hazal " adı verilen at, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından çalındı.

Melikgazi ilçesi Konaklar Mahallesi, Avanos Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın bulunduğu Özel Melikgazi Rehabilitasyon Merkezinin arazisindeki ahırda tutulan ve yaklaşık 50 kadar otistik çocuğun terapisinde kullanılan 11 yaşındaki, kahverengi "Hazal" adı verilen dişi at, 21 Eylül'de kimliği belirmeyen kişi veya kişiler tarafından gece 02.33 sıralarında çalındı. Olayın bildirilmesi üzerine polis, merkezin kamera kayıtlarını alıp, araştırmaya başladı. Ancak, şu ana kadar çalıntı at bulunamadı. Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hamdi Karakuş," Uzmanlarımızın önerisi üzeirine otistik çocuklarımızın tedavisine katkı amacıyla, 9 yıl önce satın aldığımız atla terapi çalışmaları yapıyorduk. Merkezimiz arazisindeki ahırda kalan Hazal adlı atımız, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındı. 2 aydır bulunamayan atla, örgencilerimiz arasında duygusal bir ilişki oluşmuştu. Atımız bize, biz de ona alışmıştık. Çok sakin ve eğitimli bir hayvandı. Çocuklarımızın adına üzgünüm. Terapi alan çocuklarımız da Hazal'ın çalınmasına çok üzüldü. Kim çaldı, niye çaldı bilmiyoruz ama, at hırsızlarının buradaki engelli çocuklarımızı düşünmelerini istiyoruz. Üzgünüz "dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

-Çalınan attan görüntü

-Rehabilitasyon merkezinden genel görüntü

-Merkez yetkilileriyle röportaj

(Haber - Kamera: Oktay ENSARİ/KAYSERİ,DHA)

DV 1 Dosya 2 Dakika 48 Saniye 37 -MB

=======================================================

9)KULA'DA ORGAN BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ

MANİSA'nın Kula Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, organ bağışı bilincinin geliştirilmesini için ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile esnafa ziyaret gerçekleştirdi. 1 haftalık çalışmada 200 kişi organ bağışı yaptı.Kula İlçe Sağlık Müdürü ve Kula Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız ve ekibi, Organ Bağışı Haftası'nda, ilçede organ bağışı bilincinin geliştirilmesini için bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Kula Kaymakamı Murat Güven'i ziyaret eden Ayyıldız ve ekibi, organ bağışının önemini anlattı. Talebi olumlu karşılayarak organlarını bağışlayan Kaymakam Güven, organ bağışının hayat kurtardığına vurgu yaptı. Daha sonra Ayyıldız ve ekibi, Hükümet konağında bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, adliyede savcı ve hakimleri, Emniyet Müdürlüğü olmak üzere Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi, Hacı Ömer Özboyacı Teknik Anadolu Meslek Lisesi'ndeki öğretmenleri, İlçe Jandarma Komutanlığı, Garnizon Komutanlığı'nda askeri yetkilileri, Rehabilitasyon Merkezi ve SGK Müdürlüğünü personelini de ziyaret etti. Daha sonra Halk Eğitim Müdürlüğünde kursiyerleri ile esnafı da ziyaret eden Ayyıldız, bağışının önemini anlattı. Ziyaretler olumlu geçerken, 1 hafta içinde 200 kişi organ bağışı yaptı. Ayrıca yıl başından bu yana ilçede toplamda 500 kişinin organ bağışı yaptığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

Kurumlara ziyaret

Kula kaymakamı röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Hasan YİĞEN/ KULA (Manisa),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement