Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)HDP: YASAMA ORGANINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZI DURDURMAYA VE BİR KEZ DAHA HALKLARIMIZLA BULUŞMAYA KARAR VERDİKDİYARBAKIR'da, Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 Milletvekili tutuklanan HDP'nin Meclis Grubu ve MYK'sının toplantısından, Meclis organlarındaki...

06.11.2016 12:16

1)HDP: YASAMA ORGANINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZI DURDURMAYA VE BİR KEZ DAHA HALKLARIMIZLA BULUŞMAYA KARAR VERDİK

DİYARBAKIR'da, Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 Milletvekili tutuklanan HDP'nin Meclis Grubu ve MYK'sının toplantısından, Meclis organlarındaki çalışmaları durdurma ve bir kez daha halk ile buluşma kararı çıktı.HDP'nin Diyarbakır'daki Meclis Grubu ve MYK'sının aldığı kararları HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen parti binası önünde açıkladı. HDP Sözcüsü, sözlerine 4 Kasım günü Diyarbakır'da yapılan bombalı saldırıyı kınamak ile başlamak istediğini ve yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediğini söyledi. HDP Sözcüsü Bilgen, konuşmasını şöyle sürdürdü: "4 Kasım günü ve öncesinde rehin alınmış olan Eş Genel Başkanlarımızı, vekillerimizi ve bütün seçilmiş belediye eş başkanlarımızı ve yöneticilerimizi saygıyla selamlıyoruz. Onların onurlu ve dik duruşlarının, biat etmez ve boyun eğmez tutumlarının arkasındayız. Baskı, zulüm, yok sayma ve faşizm karşısındaki duruşları Kürt halkı başta olmak üzere bütün Türkiye halklarına büyük bir moral kaynağı olmuş, mücadele azmini ve kararlılığını perçinlemektedir. Bugün Erdoğan-AKP iktidarı, demokratik siyasete ve demokratik muhalefete yönelik ağır saldırıları ile demokratik siyasi kazanımları gasp etmeyi, oluşmuş bütün kurum ve kuruluşlarımızı tasfiye etmeyi hedeflemektedir. Bu hedefte sadece HDP'ye oy vermiş olan 6 milyondan fazla insanımızın siyasi iradesi değil, demokrasi, özgürlük, eşitlik, emeğin hakları, kadın özgürlüğü ve adalet mücadelesini sürdüren, vicdan sahibi ve demokrat milyonlarca yurttaşımız da vardır. Önce milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran, daha sonra 15 Temmuz darbe girişimini bir fırsat olarak değerlendirip OHAL ve KHK'lerle ülkeyi yöneten ve kendi darbesini sürdüren Erdoğan-AKP iktidarı, Meclis'i de işlevsizleştirerek Türkiye'yi bir 'Kayyum Cumhuriyeti' haline getirmektedir. Son olarak halkın tercihlerine ve iradesine zerre kadar saygı duymadığını, Eş Genel Başkanlarımız dahil 9 vekil arkadaşımızı tutuklayarak açıkça göstermektedir. Ankara'da Genel Merkez binamızın abluka altına alınması, parti yöneticilerimizin ve üyelerimizin içeriye girişinin halen engelleniyor olması da demokratik siyasete bakışlarını ortaya koymaktadır."

"YASAMA ORGANINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZI DURDURMA KARARI ALDIK"

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis Grupları ve Merkez Yürütme Kurulumuz ile birlikte yaptığımız tartışmalar sonucunda, demokratik siyaset tarihinin en kapsamlı ve karanlık saldırısı karşısında, yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya ve bir kez daha halklarımızla buluşmaya karar verdiklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki günlerde ev ev, mahalle mahalle, köy köy, ilçe ilçe, il il dolaşarak halkımızın şikayet ve önerilerini dinleyeceğiz. Bileşenlerimizle, bütün ittifak güçlerimizle, kurum ve kuruluşlarımızla, demokrasi, barış ve emek güçleriyle, sivil toplum örgütleriyle, sendika ve meslek birlikleriyle, inanç gruplarıyla, kadın, gençlik, çevre ve ekoloji hareketleriyle tartışarak önerilerini alacağız. Tüm bu istişarelerin sonunda, yapılan önerileri değerlendirerek sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Sadece paylaşmakla kalmayacak, ortaya çıkan öneriler doğrultusunda geleceği birlikte örmek için adımlar atacağız. 'Kayyum Cumhuriyeti' karşısında 'Demokratik Cumhuriyet' mücadelesini büyüteceğiz. HDP, bütün kurum ve kuruluşları, ittifakları, bileşenleri, Eş Genel Başkanları, vekilleri, üye ve örgütleriyle Türkiye'deki demokratik siyasetin ve demokratik muhalefetin var olmasının ve gelişmesinin güvencesidir. Barış ve çözüm, demokrasi ve özgürlük, adalet ve eşitlik için mücadele eden arkadaşlarımızın hapse atılarak rehin alınmaları asla bizim bu ilkesel duruşumuzu değiştiremez. Demokratik siyaset alanındaki mücadelemizden geri adım attıramaz. Türkiye'deki halkların, inançların, kültürlerin eşit ve bir arada barış içinde yaşamasının yolu, HDP'nin ve ittifaklarının var olması ve güçlenmesidir. İktidar barış isteyeni, demokrasi, adalet ve özgürlük diyeni veya Eş Genel Başkanlarımızı hapse atabilir, şiddet kullanarak kendi varlığını sürdürmeyi öngörebilir, ama bu bizi demokratik siyaset mücadelemizden döndüremez. Ülkeyi 1,5 yıldır büyük bir yangın yerine çevirmiş olan Erdoğan-AKP iktidarı, 'Türk tipi başkanlık rejimini gerçekleştirmek için binlerce insanın ölmesine, yaralanmasına, evinden barkından olmasına, işsiz kalmasına, toplumdaki gerginlik ve kutuplaşmanın büyümesine neden olmuştur. Çok açık ve net bir şekilde bir kez daha vurguluyoruz ki, 'Türk tipi başkanlık' adı altında topluma sunulan 'tek adam yönetimi' faşizm demektir, savaş, baskı, huzursuzluk ve zulüm demektir. Dünyanın bütün ülkelerindeki demokrasi güçlerine, demokratik kurumlara ve kuruluşlara, parlamentolara, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına buradan çağrı yapıyoruz: Evrensel insan hakları ve demokratik hukuk ilkelerine bağlı kalınması için sesinizi yükseltin, politik tutum geliştirin, Erdoğan'ın tehditlerine boyun eğmeyin. Çünkü Erdoğan-AKP iktidarı, Türkiye'yi adım adım evrensel insan haklarının yok sayıldığı, uluslararası demokratik anlaşmaların ihlal edildiği bir totaliter rejime sürüklüyor. Buna dur denmemesi bütün bölge ülkeleri ve Avrupa halkları için de büyük bir tehdittir."

HDP Sözcüsü Bilgen, Türkiye'de demokrasi, emek ve barış güçlerine, Erdoğan-AKP iktidarının baskılarından ve adaletsizliklerinden bunalan vicdan sahibi tüm yurttaşlara seslendiklerini de ifade ederek, "Çağrımız sadece HDP'yle dayanışma çağrısı değildir. Çağrımız özgürlük, eşitlik, demokratik laiklik ve adalet için çaba harcayanlara ve bu özlemler için bedel ödeyenlere birlikte ve ortak mücadele çağrısıdır. Biliyoruz ki, ortak özlemlerimizin toplumsal meşruiyeti ve haklılığı son derece yüksektir. O nedenle demokratik siyasete ve demokratik muhalefete, Türkiye'nin farklı halklarının, inançlarının, kültürlerinin ve kadın özgürlük hareketinin demokratik kazanımlarına yönelen 4 Kasım darbesi karşısında mücadelemizi bütün demokrasi ve barış güçleri ile birlikte geliştirme kararlılığındayız. Bu gidişe ve uygulamalara boyun eğmeyeceğiz, diktatörlük karşısında demokrasi önerilerimizi yaygınlaştıracağız. Unutmayalım ki, bizler hepimiz Türkiye'nin umuduyuz, demokrasi ve özgürlük ışığıyız. Bu umudu ve ışığı hep birlikte büyüteceğiz" vdiye konuştu.

Açıklamadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, TBMM'deki komisyonlara ve Genel Kurul çalışmalarına katılmayacaklarını belirterek, tutuklanan Eş Genel Başkanlar yerine atama yapılacak mı sorusunu ise, "Bunların hepsini önümüzdeki günlerde halkımızla tartışacağız. Bu ülkede yasama organının bir işlevi var mı, teknik tartışmaların anlamı var mı, halk karar verecek. Nerede, nereye kadar olacağımızı onlarla karar vereceğiz. Türkiye bir dönüm noktasındadır. Böyle küçük ayrıntılarla tartışma yapmak yerine, bu kararın Türkiye için, dünya için ne ifade ettiğini görmek istiyoruz. Biz çok net bir açıklama yaptık, bu açıklamanın gereğini yapacağız. Gündemimizde halkla beraber kararı vermek var" diye yanıtladı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Toplantıdan detaylar

-HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

====================================================

2)FIRAT KALKANI'NDA 37 HEDEF VURULDU, 24 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 1370 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD'den temizlendi, 173 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçti. IŞİD'in 37 hedefi karadan ve havadan bombalanırken 24 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatta ÖSO'nun 1 askeri hayatını kaybetti, 8'i de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 75 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 173 mahalde denetim ÖSO'ya geçti. 1370 kilometrekarenin terör örgütünden temizlendiği harekatta IŞİD'in 37 hedefi karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildi. 24 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta ÖSO'nun 1 askeri yaşamını yitirdi, 8'i de yaralandı. Genel Kurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuyla ilgili yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından ileri harekata devamla, Aktarin güneydoğusunda yer alan Shudud meskun mahallerinde kontrol sağlanmıştır. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda, 1 muhalif şehit olmuş, 8 muhalif yaralanmış, harekata destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 173 meskun mahalde yaklaşık 1370 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 30 DEAŞ hedefine atış yapılarak teröristler baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Koalisyon güçleri tarafından DAEŞ'e yönelik Shudud'da 4 ve Numan'da 3 olmak üzere 7 hava harekatı icra edilerek, 24 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 havan ve savunma mevzii haline getirilen 1 bina imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, 25 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1443 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

KİLİS/DHA

===============================================

3)TRAKYA'DAKİ BULGAR SEÇMENLER CUMHURBAŞKANINI SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİ

BULGARİSTAN, 5 yıllığına seçilecek yeni cumhurbaşkanını belirlemek için bugün sandık başına giderken, çifte vatandaş olanlar Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde kurulan 9 sandıkta oy kullandı. Seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu'nun perde kabinleri kullanıldı. Bulgaristan, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için bugün sandık başına gitti. Seçimlerde Trakya'da yaşayan Bulgaristan vatandaş olanlarında oy kullanabilmesi için Edirne Bulgaristan başkonsolosluğuna, Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi ile Büyükkarıştıran beldesi, Tekirdağ'ın Kapaklı, Ergene ve Çorlu ilçelerine 9 sandık kuruldu. Edirne'de sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemine yakın il ve ilçelerde oturan Bulgar vatandaşları otobüslerle Bulgaristan Başkonsolosluğuna geldi. Girişte seçim listesine kayıt olmayanlar form doldurdu. Daha sonra ise adayların yer aldığı listeyi perde kabinlerinde işaretleyerek oy kullandı.

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Valchev, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy vermenin 19.00'da sona ereceğini ve bin kadar oy kullanılmasını beklendiğini söyledi. Trakya'da 9 sandık kurulduğunu hatırlatan Valchev, "Bulgar vatandaşları kanun gereği, sadece Bulgaristan'da değil başka ülkelerde de oy verme hakkına sahiptir. Trakya bölgesinde 9 sandık açıldı. Yaklaşık bin seçmenin oy vermesini bekliyoruz. Diğer il ve ilçelerde de çok oy kullanılacağını tahmin ediyoruz. Şuan seçim düzenli ve sorunsuz devam ediyor. Oy kullananların kendi ve Bulgaristan haklarını kullanarak seçime katıldıkları için memnuniyetimi bildiriyoruz." dedi.

ÇORLU'DA YOĞUN KATILIM

Bulgaristan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 6 sandık kurulan Tekirdağ, Çorlu, Ergene ve Kapaklı ilçelerinde yoğun katılım yaşandı. Bulgar vatandaşları oy vermek için erken saatlerde sandıklara gitti. Burada vatandaşlar Bulgaristan kimlikleri ile oylarını kullandı. Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Temsilcisi Güner Çetin, seçimlerde her hangi bir sıkıntının yaşanmadığını belirterek, "Bu seçimlerde Trakya genelinde 30 sandık kuruluyor. Ancak bu kez toplam 9 sandık kuruldu. Sandık beklediğimiz oy sayısı bindir. Sabah erken saatlerde yoğun katılım ile başladıkö dedi.

SEÇİMİN KABİNLERİ YSK'DAN

Bulgaristan'ın yeni Cumhurbaşkanını seçeceği seçimlerde Trakya'ya kurulan 9 sandıkta oy verme işlemlerinin yapıldığı kabinlerin Yüksek Seçim Kurulu tarafından sağlandığı görüldü. Bulgar seçmenler üzerinde YSK yazısı ve logosu bulunan perdeli kabinlerde oy kullanarak seçimlere katıldı.

Oy kullanma işlemi saat 19.00'da sona erecek.

Görüntü Dökümü

--------------------

(EDİRNE)

-Oy kullanmaya gelen kalabalık

-Kalabalık genel detay

-Oy verme işlemi için evrak dolduranlar

-Oy kullanmaya gelenler ile röp

-Oy işlemi için yönlendirme yazıları

-Oy kullanlardan genel detay

-Oy kullanmak için kabin HSK perdesi detay

-Başkonsolos ile röp

-Bulgaristan Konsoldsluk binası genel detay

-Bulgaristan ve AB bayrağı binadan detay

(ÇORLU)

-Oy kullanmaya gelenler

-Oy verme işlemi

-Güner Çetin Röp

-Bekleyenler

(Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN/EDİRNE,ÇORLU(Tekirdağ),-

==================================================

4)POLİSTEN, KAVGA EDEN ÇİFTE MÜDAHALE EDEN KADINA TEPKİ

BOLU'da, 35 yaşındaki N.Ş. adlı kadın, sokakta eşini dövdüğü iddia edilen adama müdahale edince kavga çıktı. N.Ş., gelen polis memurunun, "Karı-koca arasındaki mevzuya sen niye karışıyorsun?" demesi üzerine, "Niye karışmayacağım? Binlerce kadın ölüyor" diyerek tepki gösterdi. Olay, gece saatlerinde Karamanlı Mahallesi Mutlu Sokak'ta meydana geldi. N.Ş. adlı kadın, iddiaya göre sokakta bir çift arasındaki kavgaya müdahale etti. Eşini dövdüğü iddia edilen adam, kendisine tepki gösteren N.Ş.'ye karışmamasını söyleyip tartakladı. Sokaktan geçen 2 kişinin N.Ş.'yi uzaklaştırması ardından sokakta kavga ettikleri öne sürülen çift evlerine girdi.

'KARI-KOCA ARASINDAKİ MEVZUYA NİYE KARIŞIYORSUN?'

N.Ş., kendisini uzaklaştıran 2 erkek ile de tartışırken polis ekipleri geldi. Polis, N.Ş.'yi sakinleştirerek polis aracına götürdü. N.Ş., polis memuruna yaşlı bir adamın karısını dövdüğünü, kendisinin buna müdahale ettiğini söyledi. Polisin, "Karı-koca arasındaki mevzuya sen niye karışıyorsun? Kadın kocasından şikayetçi mi?" demesi üzerine N.Ş., "Niye karışmayacağım. Binlerce kadın ölüyor" diyerek tepki gösterdi. Polisin, "Kadın eşinden şikayetçi mi hayır" demesi üzerine de N.Ş., "Git kendisine sor, bana niye soruyorsun" diyerek tepkisini sürdürdü.

Polisin alkollü olduğunu belirtmesine de sinirlenen N.Ş., "Ben alkollüymüşüm, olay buymuş. Suç değilmiş. Alkollüyüm diye olayı kapatırsanız, ben olayı başka yerlere taşırım" dedi. Hem eşini, hem de kendisini tartakladığını iddia ettiği kişiden şikayetçi olduğunu söyleyen N.Ş., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Polisler, mahallede eşini dövdüğü iddia edilen yaşlı adamla ilgili kısa araştırma yaptıktan sonra, N.Ş.'nin ifadesi doğrultusunda işlem yapmak üzere mahalleden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-N.Ş.'nin polise olayı anlatması

-Polisin kadına tepkisi

-Kadının sinirlenmesi polise tepki göstermesi

-Kadının polis aracından inip tepkisini sürdürmesi

-Kadının yeniden şikayetçi olduğunu söyleyip araca binmesi

-Polis aracının gidişi

-Polislerin mahallede araştırma yapması

-Görgü tanığı ile röp.

Süre: 4.32

Haber-Kamera: Ersin ERCAN/BOLU,

======================================================

(ÖZEL) -

5)COLDWELL BANKER TÜRKİYE BAŞKANI: EMLAK YASASI ÇIKARILMALI

COLLDWELL Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, Gaziantep'te 7- 9 milyar dolar olan Türkiye'deki 230 milyar dolar gayrimenkul piyasasının, fuhuş ve terör yuvalarından arındırılması için Emlak Yasası'nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Uluslararası gayrimenkul yatırım danışmanı şirketi Cooldwell Banker Türkiye'nin franchising verdiği gayrimenkul danışmanları Gaziantep'te düzenlenen 'Blue Days' toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan Colldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, Suriye'den gelen göç dalgasının Gaziantep'te gayrimenkul kiralarını arttırdığını söyledi. Bu yıl içerisinde yur tiçindekiolumsuzluklara rağmen Türkiye'deki piyasanın aksine Gaziantep'te gayrimenkul satışının arttığını kaydeden Taş, şöyle dedi: "2016 yılına baktığımızda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Türkiye'de gayrimenkul satışı azalırken, Gaziantep'te satışın arttığını görüyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Gaziantep'te gayrimenkul alımı artmıştır. Piyasadaki bu satış artışını Gaziantep'in darbe girişimine tepkisi olarak değerlendirebiliriz. Bu verilere baktığımızda Gaziantep'in darbe girişiminden olumlu olarak etkilendiğini söyleyebiliriz. Darbe sürecine kadarki dönemde insanların 'bekle gör' politikaları vardı, darbe girişiminden sonraki süreçte insanlar Türkiye'nin güçlü çıkacağını düşünerek özellikle Eylül-Ekim aylarında lüks gayrimenkul piyasasında artış var. Gaziantepliler, gayrimenkul yatırımını severler. 2016 yılının ilk çeyreğinde gayrimenkul yatırımına ara vermiş olsalar bile son üç aylık döneme baktığımızda ciddi anlamda artış var. Özellikle yatırım olarak düşünülen arsa, tarla gibi gayrimenkullerde ciddi bir artış var."

Kayıt dışı günlük ve aylık kiralanan gayrimenkullerin fuhuş ve terör yuvalarına dönüşmemesi için meclisten emlak yasasının çıkarılması gerektiğini ifade eden Gökhan Taş, şunları söyledi:

"Gayrimenkul firmaları olarak meclisten biran önce emlak yasasının çıkmasını bekliyoruz. Günlük kiralık, aylık kiralık evlerin hem fuhuş yapılan, hem de terör örgütlerinin belgesi olmayan kiralamalarla faaliyet gösteriyorlar. Profesyonel gayrimenkul firmaları bu kiralamaların önüne geçmek için kiracı adayını araştırıyor; kim olduğunu, ne iş yaptığını, nereden geldiğini araştırarak ve kayıt altına alarak kiralama işlemi yapıyor. Bu araştırmalar emlak yasası sayesinde özellikle stüdyo dediğimiz dairelerde meydana gelecek olumsuzlukları ortadan kaldırabilecek, en önemlisi de terör yuvalarına dönmesini engelleyecektir. Türkiye'de gayrimenkul piyasası yaklaşık olarak 230 milyar dolar, Gaziantep'teki pazar payı ise 7 ile 9 milyar dolar arasında. Bu rakam Türkiye piyasasına göre çok iyi bir rakam. Bu rakamlar Gaziantep ekonomisinin Türkiye'deki en güçlü ekonomilerden birisi olduğunu gösterir. Gaziantep, Suriye ve Irak'taki olaylar sebebiyle eskisi gibi ihracat yapamamasına rağmen, oradaki olaylardan etkilenmeyerek kendine yeni pazarlar bulup ekonomisini büyütmeye devam eden bir kent."

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Toplantıya katılanlar

Gökhan Taş'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Ahmet SOYDOĞAN Kamera: GAZİANTEP- DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 138 MB

==================================================

6)ADİLCEVAZ'DA 150 BİN LİRALIK KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

BİTLİS'in Adilcevaz İlçesi'nde polis ekipleri durdurdukları hafif ticari araçta 150 bin lira değerinde kaçak sigara ele geçirdi. Adilcevaz Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik şubesi ekipleri, Adilcevaz- Malazgirt yolu üzerinde yaptıkları yol kontrolleri sırasında Ö.S. yönetimindeki 13 KA 323 plakalı hafif ticari aracı durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayıp kaçan araç kısa süre sonra polis tarafından önü kesilerek durduruldu. Araçta yapılan aramalarda piyasa değeri 150 bin lira olan 31 bin 300 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak araç sürücüsü gözaltına alındı.

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ(Bitlis),

=====================================================

BATMAN'DAKİ YOKSUL 1000 ÖĞRENCİYE KIŞLIK MONT YARDIMI

TÜRKİYE genelinde kurduğu yurtlar aracılığıyla genç kızların sosyo-kültürel, ekonomik, sanatsal ve akademik alanda üretken bireyler olmalarını teşvik etmek üzere çalışmalar yürüten ve merkezi İstanbul olan Kadın Demokrasi Vakfı (KADEM), Batman'da aralarında, öğrenci ve sporcuların da bulunduğu yardıma muhtaç bin çocuğa kışlık mont yardımında bulundu.

Vakfın Batman'daki temsilciliği tarafından tespit edilen yardıma muhtaç aralarında öğrenci ve sporcuların bulunduğu 1000 çocuğa dernek yöneticileri tarafından kışlık mont dağıtımı yapıldı.

Batman Petrolspor alt yapı sporcularına mont dağıtımı sonrası konuşen Vakfın Genel Merkez Mali Müşaviri Hasan Özdamar, Kadın ve Demokrasi Vakfı olarak kız öğrencilere hizmet veren bir vakıf olduklarını söyledi. Vakfın kız öğrenci yurtları olduğunu söyleyen Özdamar, "İhtiyaç sahibi öğrenci yada çocukları tespit ederek yardım etmek istedik. Bizimle çalışan sponsorlarımız Mont vermek istediler. Batman'da temsilciliğimizle temase geçerek ihtiyaç sahibi çocukları tespit ederek Montları ulaştırıp en azından sevinmelerini, onlara yardım sağlamak amacıyla elimizden geldiği kadar uğraşıyoruz. Vakıf olarak, hem kız öğrenci yurtlarımızda, hemde ihtiyaç sahibi gençlerimize ve çocuklarımıza yardımcı olmaktır" dedi.

Batman'da vakfa ait yurtlarının olduğunu hatırlatan Özdamar, "Batman'da bir tane yurdumuz var. Dernek olarak da bir temsilciliğimiz var. Şu anda yüksek öğrenim kız öğrenci yurdumuzda hazırlanmak üzere. kayıtları almaya başlayacağız. İnşallah kısa sürede tamamlanıp hizmete girmiş olacak" dedi.

KADEM Batman Temsilcisi Av. Adile Gürbüz ise yaptığı konuşmada yapılan yardımlar hakkında bilgi vererek, "Bin tane montun dağıtımı ile alakalı şu anda Batman Petrolspor'un alt yapı takımlarındaki başarılı çocuklarla beraberiz. Dağıttığımız montların bir nebze olsun onların sevincine vesile olmasını istiyoruz. Bu konuda Batman'ı tercih eden vakfımızın genel merkezine, Genel Başkanımız Sara Aydın Yılmaz'a çok teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlı güzel haberlerle Batman'ı Türkiye'de ve dünyada duyurmaya çaba veren tüm gençlerimizin her zaman yanında olcağız" diye konuştu.

Kışlık montları alan genç sporcu öğrenciler ise KADEM Vakfı yöneticilerine teşekkür ederek, sevinçlerini dile getirdiler.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Adile Gürbüz'ün konuşması

-Mont yardım dağıtımı

-Hasan Özdamar'ın konuşması

-Mont dağıtımı

-Çocukların görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

=======================================================

7)GÜNEŞİ GÖREN SAHİLE KOŞTU

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Kasım ayının ortalarına yaklaşılırken güneşli havayı gören turistler, sahilleleri doldurdu.

Öğle saatlerinde hava sıcaklığının 25 derece, denizsuyu sıcaklığının ise 20 dereyi bulduğu Bodrum'da yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Kimisi kumların üzerine serdikleri havlulara kimisi de şezlonglara uzanıp güneşlenirken kimisi ise denize girip, yüzdü. Bir çok kişi de güzel havanın tadını sahilde balık tutarak çıkardı. Sahildeki kafeteryalarda güneşli havadan nasibini aldı. Güneşli havayı gören turistler sahildeki kafeteryalar ve restoranlar doldu. Sahil boyunca ve kumsal da yürüyüş yapanların sayısının da hayli fazla olması dikkati çekti.

İki hafta önec Almanya'nın Berlin şehrinden tatile geldiğini belirten Hülya Şahin (50), "Bodrum'a sıkı sık tatile gelirim ancak Kasım ayında böyle bir havayla karşılaşacağımı tahmin etmezdim. Burası tam bir cennet. Berlin'de şimdi hava sıcaklığı 5 ila 10 derece arasında. Gün boyu burada denize girip, güneşleneceğiz. Tatili düşünenler bu fırsatı kaçırmasın. Bodrum'dan ev alıp yerleşmeye de karar verdim" dedi.

Meteoroloji yetkilileri, Bodrum'da güneşli havanını önümüzdeki haftanın ortalarına kadar süreceği bildirdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Güneşlenip, denize girenlerden görüntü

-Balık tutanlardan görüntü

-Tatilcilerden Hülya Şahin ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement