Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Tunceli-Ovacık yolunda kontrol noktasına saldırı girişimiSaldırı düzenleyen 1 kişi kaçmak isterken polis tarafnıdan vurularak etkisiz hale getirildiTUNCELİ-Ovacık Karayolu'nda bulunan polis noktasında durdurulan bir araçtan inerek polis noktasına el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen 1...

06.12.2016 15:37

Tunceli- Ovacık yolunda kontrol noktasına saldırı girişimi

Saldırı düzenleyen 1 kişi kaçmak isterken polis tarafnıdan vurularak etkisiz hale getirildi

TUNCELİ-Ovacık Karayolu'nda bulunan polis noktasında durdurulan bir araçtan inerek polis noktasına el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen 1 kişi kaçmak isterken polis tarafnıdan vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırıda 1 polisin hafif yaralandığı belirtilirken, araçta bulunan 3 kişi gözaltına alındı.

Munzur Vadisi'nden Tunceli merkeze gelen ve plakası öğrenilemeyen bir taksi bugün saat 14.00 sıralarında merkeze yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan Tunceli-Ovacık karayolundaki polis kontrol noktasında durduruldu. Araçta bulunan 4 kişiden 1'i araçtan indikten sonra polis kontrol noktasına el yapımı patlayıcı atarak kaçtı. Polisin ateş açması sonucu kaçan kişi vurularak öldürüldü. Araçta bulunan 3 kişi gözaltına alınırken, el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu hafif yaralanan bir polis memuru Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "06.12.2016 günü saat 14.00 sıralarında ilimiz Tunceli-Ovacık karayolu İl merkezi uygulama noktasında; içerisinde 4 şahsın bulunduğu bir araç durdurulmuş, güvenlik görevlilerimizce kimlik kontrolü ve araç araması yapıldığı esnada araçta bulunan 4 şahıstan bir tanesi araçtan inerek görevli arkadaşlarımıza el bombalı saldırı yapma girişiminde bulunmuş, bu esnada bahse konu şahıs güvenlik güçlerimiz tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimizde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Hastaden görüntü

-detaylar

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

==============================================

Siirt'te polis karakoluna saldırı girişiminde bulunan 2 terörist ölü ele geçirildi (2)

SİİRT'TE ÖLDÜRÜLEN 2 TERÖRİSTİN, 3 ASKERİ ŞEHİT ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Siirt'te bugün sabaha doğru Barış Mahallesi'nde çıkan çatışmada öldürülen 2 teröristin, 27 Temmuz tarihinde Siirt- Eruh karayolunda 3 askerin şehit edilmesi, polis lojmanlarına saldırı, zırhlı polis aracına roketli saldırı olaylarının failleri olduğu ortaya çıktı.

Konu ile ilgili Siirt Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüzce PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; İlimiz Barış Mahallesinde terör örgütü mensuplarının saklandığı yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine 06/12/2016 günü emniyet güçlerimizce operasyon düzenlenmiş, bahse konu alanda aramaların devam ettiği esnada güvenlik tedbiri alan görevlilerimize terör örgütü mensuplarınca el bombası atılmasının ardından çıkan silahlı çatışmada 6 Emniyet Personelimiz hafif şekilde yaralanmış, ayakta yapılan tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edilmişlerdir.

Silahlı çatışma sonucunda; 03/09/2016 tarihinde İlimiz Barış Mahallesinde bulunan Polis Lojmanlarına düzenlenen silahlı/roketli saldırının, 26/09/2016 tarihinde İlimiz Barış Mahallesi Abdurrahman Kavak Caddesi üzerinde devriye görevi ifade eden Zırhlı araca yönelik yapılan silahlı/roketli saldırının, 28/11/2016 tarihinde İlimiz Merkez/ Gökçebağ Beldesi Kışlacık Köyü kırsalından geçen doğal gaz boru hattına düzenlenen sabotaj eylemi ve olay yerine giden askeri unsurların geçiş güzergahına EYP (El Yapımı Patlayıcı) yerleştirmek suretiyle yapılan saldırının, 27/07/2016 tarihinde İlimiz Siirt-Eruh karayolu üzerinde gerçekleştirilen ve (3) askeri personelin şehit olduğu EYP'li (El Yapımı Patlayıcı) saldırının failleri olan 2 terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Ölü ele geçirilen örgüt mensupları ile birlikte 4 adet el bombası, 1 adet tabanca ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan fünye ve düzenekler ele geçirilmiştir. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden tüm unsurlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir" denildi.

Haber: SİİRT

========================================

Bombalı eylem için İzmir'e gelen kadın terörist yakalandı

İZMİR'de terör ve istihbarat ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Suriye'de eğitim aldıktan sonra kente bombalı eylem için gelen kadın terörist S.B. ile kendisine yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen yanındaki N.M. isimli kadın, yolcu otobüsünden indikleri sırada yakalandı. Kadın teröristin 2014 yılına kadar İzmir'de Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) içerisinde faaliyet gösterdiği belirtildi.

İzmir'de bombalı saldırı olabileceğine yönelik istihbari bilgi üzerine çalışmalarını yürüten İstibarat ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki kadın teröristin isimlerini saptadı. Kadın teröristlerini kente yolcu otobüsüyle geleceklerinin öğrenilmesi ile, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde önlem alındı. Kadın teröristler, yolcu otobüsünden indikleri sırada düzenlenen operasyonla yakalandı.

BOMBALI EYLEM İÇİN KEŞFE GELMİŞLER

Üzerlerinden örgütsel dokümanlar bulunanS.B. ile N.M., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan araştırmada, S.B.'nin, İzmir'de 2014 yılına kadar ESP içerisinde görev yaptığı, ardından aynı yıl MLKP terör örgütüne katılıp Suriye'ye gittiği belirtildi. Rojova bölgesinde silah ve bomba eğitimi alan S.B.'nin, daha sonra Türkiye'ye geçtiği, bombalı saldırılarda bulunmak için ise terör örgütü MKLP'nin silahlı kanadı FESK adına İzmir'e gönderildiği ortaya çıktı. N.M.'nin de, S.B.'ye kentteki keşifleri sırasında yardımda bulurmak için geldiği tespit edildi.

Haber: Taylan YILDIRIM/İZMİR, -

=====================================

Lice'de 3 mahallede operasyon öncesi sokağa çıkma yasağı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne bağlı kırsal alanda bulunan 3 mahallede düzenlenecek operasyon öncesi bugünden itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Lice İlçesi'ne bağlı kırsal alanda bulunan Şenlik, Birlik ile Akçapınar Mahallesi'nde tespit edilen terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak ve depoları imha etmek amacıyla düzenlenecek operasyon öncesi bugün saat 14.00'dan itibaren ikinci bir duyuruyaya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Valiliği'nce yasak kararı ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Lice İlçesi mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Şenlik Köyü, Birlik Köyü, Akçapınar Köyü) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 6 Aralık 2016 günü saat 14.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

Haber: DİYARBAKIR, -

==============================================

Antalya'da FETÖ operasyonu: 60 gözaltı

ANTALYA'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda öğretmen, polis ve esnaf 60 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve ilçelerde önceden belirlenen çok sayıda adrese sabah erken saatlerde operasyon düzenledi. Operasyonda, FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla 60 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda flash bellek, hard disk, çeşitli dokümanlar, dijital materyaller ele geçirildi. Şüphelilerin haberleşmek için 'Bylock' yazışma programı kullandıkları ortaya çıktı. Şüpheliler, sağlık kontrolü sonrasında sorgulanmak üzere Asayiş şube Müdürlüğü'ne götürülürken, operasyon kapmasında 20 kişinin arandığı belirtildi.

Haber: Bülent TATOĞULLARI/ ANTALYA, -

==================================================

Kos'a kaçmak isteyen FETÖ şüphelilerinden 3'ü adliyede

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na kaçma hazırlığındayken yakalanıp gözaltına alınan ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları ileri sürülen 8 şüpheliden, 2'si kadın 3'ü adliyeye sevk edildi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Sümeyra Çetin'in yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan operasyonda, geçen 29 Kasım'da Yunanistan'ın İstanköy Adası'na kaçma hazırlığı yapan 4'ü kadın toplam 8 FETÖ/PYD üyesi gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin arından şüphelilerden A.S. ve H.A. isimli kadınlar ile M.A., bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden elleri kelepçeli olan M.A., kendilerini görüntüleyen gazetecilerin "Hakkınızdaki suçlamalar için ne söyleyeceksiniz" sorusuna, "Ne suçlaması. Biz bir şey yapmadık" dedi. Diğer 5 şüphelinin ise polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesinden görüntü

-Adliyeden görüntü

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

===================================================

İş güvenliği tedbirlerine uymayan 22 maden şirketine para cezası

ZONGULDAK'ta, 2016'nın ilk 11 ayında işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerine uymayan 22 iş yerine 1 milyon 685 bin 102 lira para cezası uygulandı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, geçen yıl 97 iş yerine 3 milyon 341 bin 974 lira ceza kesildiğini, bu durumun iş verenlerin yasalara uymakta daha titiz davrandıklarını gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin en büyük taş kömürü havzası Zonguldak'ta, maden ocaklarında meydana gelen göçük ve iş kazalarında çok sayıda işçi hayatını kaybediyor. Edinilen bilgiye göre geçen yıl 13 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden ocaklarında bu yıl 7 işçi, kamu, özel ve kaçak ocaklardaki kazalarda hayatını kaybetti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri, iş kazalarının önüne geçilmesi için işverenlerin yasalarda belirtilen şartlarda çalışmalarını sürdürmesi için sık sık denetim yapıyor.

GEÇEN YILA GÖRE AZALDI

2015 yılında iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılan denetimlerde kamuda 3, özel sektörde ise 16 işletmede geçici olarak üretim durduruldu. Kamuda yapılan denetimlerde 17 iş yerine 2 milyon 326 bin 953 lira, özel işletmelerde 80 iş yerine de 915 bin 21 lira olmak üzere toplam 3 milyon 341 bin 974 lira ceza kesildi. İşçilerin sosyal hakları ve çalışma koşullarının denetlenmesi yönünde yapılan çalışmada ise 12 özel şirkete 759 bin 791 lira idari para cezası kesildi.

2016 yılında Aralık ayına kadar yapılan denetimlere bakıldığında ise geçen yıla oranla ceza kesilen kamu ve özel şirket sayısında büyük bir azalma olduğu görülüyor. Kamuda üretimi durdurulan iş yeri olmazken, özelde 5 işletmenin geçici olarak üretimi durduruldu. Kamuda iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uymayan 8 iş yerine 1 milyon 374 bin 918, özelde 14 iş yerine 310 bin 184 lira olmak üzere toplam 1 milyon 685 bin 102 lira para cezası uygulandı. Sosyal haklar yönünden yapılan denetimlerde ise 8 iş yerine 420 bin 437 lira idari para cezası kesildi.

'CEZALAR CAYDIRICI OLUYOR'

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği yönünden teknik iş müfettişlerince, işin yürütümü ve düzenlenmesi yönünden ise sosyal iş müfettişlerince denetime tabi tutulduğunu söyledi. Geçen yıla nazaran bu yıl iş yerlerinde daha az eksik tespit edilmesi nedeniyle cezaların azaldığını belirten Demirsu, şöyle konuştu: "Gerek kamu ve gerekse özel sektör maden işletmesi iş yerlerinde bakanlık iş müfettişlerince denetimlerin çok sıkı sürdürülmesine rağmen idari para cezaları ve üretim durdurmalarının daha az olması işverenlerimizin iş yasası ve iş sağlığı güvenliği yasasına karşı duyarlı olduğunu gösteriyor. Tedbirler ne kadar fazla alınırsa bilindiği gibi kazalar da o kadar azalır. Ayrıca idari para cezaları da işveren için caydırıcı oluyor."

Görüntü Dökümü

-------------

-ARŞİV

-maden ocakları

Haber: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,-

=========================

Gölcük'te yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde Türkiye Afet Müdahele Planı (TAMP) tarafından yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Gölcük Denizevler Mahallesi'nde Türkiye Afet Müdahele Planı(TAMP)organizasyonuyla yapılan deprem tatbikatına Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kocaeli İtfaiye Daire Başkanlığı, Donanma Komutanlığı ekipleri ve arama kurtarma ekipleri katıldı. Kocaeli İl Afet ve Acil Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Nurten Gümüş kurtarmaya yönelik operasyonel hizmet gruplarının aktif rol alacağı saha tatbikatının senaryosunu katılımcılarla paylaştı.

Tatbikatta senaryo gereği arama kurtarma ekipleri depremde yıkılan bir binanın enkazından yaralıyı kurtardı. Ardından itfaiye ekipleri de evde mahsur kalan başka bir yaralıyı iple indirip sağlık ekiplerine teslim etti. Olay yerinde sağlık ekiplerinin yaptığı müdahele sonrasında yaralılar hastanelere sevk edildi.

Genel tatbikatın 15 Aralık tarihinde büyük bir katılımla yapılacağını söyleyen Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salim Tekoğlu, "Türkiye Afet Müdahele Planı (TAMP) öncülüğünde 15 Aralık tarihinde büyük katılımlı bir genel tatbikat yapılacak. Bu yaptığımız tatbikat genel tatbikatın provası olduğunu söylebiliriz. Genel tatbikata çok sayıda kurumlarımız katılacak." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Senaryo gereği tatbikattan yaralı kurtarılması

-İtfaiyenin binadan iple yaralı indirmesi

-Tatbikattan kurtarma detayları

HABER-KAMERA: SONER GULEZER/ KOCAELİ

================================

90 yaşındaki kadının baz istasyonu tepkisi

ÇORUM'da bir GSM operatörü tarafından yapılan baz istasyonuna tepki gösteren mahalle sakinleri protesto gösterisi yaptı. Kalabalıktaki 90 yaşındaki Emine Akyapı, "Evimizin yanında baz istasyonu istemiyoruz" diyerek tepkisini edi. Kalabalığın, çalışmalara müdahale etmesi üzerine polis devreye girdi.

Çorum'un Bahçelievler Mahallesi İpekli Evler 5 Sokak'ta baz istasyonu kurma çalışmaları mahalle sakinlerini sokağa döktü. İddiaya göre, mahallede yaşayan Fatih Ö. isimli mülk sahibi, evinin bahçesini bir GSM operatörüne ücret karşılığında kiraladı. Bunun üzerine işçiler baz istasyonu direği kurmak için bahçeyi kazarak temel atma çalışmalarına başladı. Çalışmaları gören mahalle sakinleri evlerinin yanına baz istasyonunu kurulacağını öğrenince öfkelendi. Çalışmanın yapıldığı bölgede toplanan kalabalık grup, işçilere engel olmak istedi. İşçiler tepkiler üzerine çalışmalara ara verirken şirket yetkililerinin ihbarı üzerine olay yerine polis geldi.

Polise sorunlarını anlatan mahalle sakinleri, sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle baz istasyonu kurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 90 yaşındaki Emine Akyazı baston yardımıyla kalabalığın arasına gelerek, "Mahallemize baz istasyonu kurulmasına izin verilmesin" dedi.

Poli, öfkeli vatandaşı sakinleştirmek için uzun süre uğraştı. Yapılan çalışmanın yasal olduğunu ifade eden polis, vatandaşlara yasal yollarla haklarını arayabileceklerini söyledi. Polis mahalle sakinlerini uzun uğraşlar sonucunda ikna ederken, işçilerde polisin güvenlik önlemleri altında çalışmalarını sürdürdü.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Baz istasyonu yapılan yerde polis ve mahalleli arasında tartışma

Baz istasyonu yapılan bahçeden görüntü

90 yaşındaki Emine Akyapı röportaj

Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

===========================================

Emekli askeri dolandırılmaktan polis kurtardı

BOLU'da 65 yaşındaki emekli astsubay Şerafettin Sağıroğlu, telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişiye vermek üzere banka hesabından 6 bin lira çekmek isterken polis tarafından engellendi.

Telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişi, emekli astsubay Şerafettin Sağıroğlu'na bankadaki hesabının telefon dolandırıcıları tarafından dolandırıcılık işlemlerinde kullanıldığını, bu kişileri yakaladıklarını, ele geçirdikleri dekontlarla karşılaştırma yapmak için hesabındaki parayı çekip dekontla birlikte yanına gelmesini söyledi. Şerafettin Sağıroğlu, panik içinde evden çıkıp bankaya gitti. Durumdan şüphelenen eşi polise haber verdi. Polis ekipleri, eşinin verdiği eşkalden yola çıkarak Şerafettin Sağıroğlu'nu İzzet Baysal Caddesi'ndeki banka şubesinde buldu. Telefonla konuşan Şerafettin Sağıroğlu, bankadaki 6 bin lirayı çekmeden polis tarafından engellendi.

Dolandırılmaktan son anda kurtarılan Şerafettin Sağıroğlu, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Polisin telefonla Şeraffetin Sağıroğlu'nun eşiyle konuşması

-Şerafettin Sağıroğlu'nun parayı çekmesinin önlenmesi

-Polis aracına bindirilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

============================================

Hırsızlık şüphelileri polis takibiyle yakalandı

KARABÜK'te, bir inşaattan 3 bin 210 TL değerinde inşaat kalıp tahtası çalan 3 şüpheliden 2'si, polisin takibi sonucu yakalandı.

3 kişi, dün gece Bahçelievler Mahallesi'ndeki apartman inşaatından çaldıkları kalıp tahtalarını 34 GK 9563 plakalı kapalı kasa kamyonete yükleyerek kaçtı. Durumu fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine polis kamyonetin peşine düştü. Namal Kavşağı'nda polisin 'Dur' ihtarına uymayan şüpheliler, polis otosuna çarpıktan sonra araçlarını bırakıp yaya olarak kaçmaya devam etti. Polis, ara sokaklara kaçan şüphelilerden 26 yaşındaki Gökhan S. ve 50 yaşındaki Duran B.'yi yakaladı. Gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kaçmayı başaran ve hırsızlık suçlarından toplam 15 yıl 4 ay hapis cezası bulunduğu için hakkında yakalama kararı olan G.S. ise aranıyor. Kamyonette ele geçirilen inşaat malzemeleri sahibine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Kamyonetin görüntüsü

-Polisin ara sokaklarda şüphelileri araması

-Şüpheliler Gökhan S. ve Duran B.'nin adliyeye götürülmesi

-Adliye binasından detay

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement