Erdoğan: Yeni Türkiye Kavramını İlk Kez Atatürk Kullandı - Son Dakika
Politika

Erdoğan: Yeni Türkiye Kavramını İlk Kez Atatürk Kullandı

Atatürk Dil ve Tarih Kurumu'nda konuşan Erdoğan, "Yeni Türkiye vurgusu ilk kez Gazi Mustafa Kemal tarafından Nutuk adlı eserinde defalarca zikredilmiştir." dedi.

10.11.2014 12:11  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Kasım Atatürk'ü anma toplantısı kapsamında Atatürk Dil ve Tarih Kurumu'nda konuştu. 'Yeni Türkiye' kavramını ilk kez Mustafa Kemal Atatürk'ün kullandığını belirten Erdoğan "Yeni Türkiye vurgusu ilk kez Gazi Mustafa Kemal tarafından Nutuk adlı eserinde defalarca zikredilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Yeni Türkiye ile 23 Nisan 1920'de temelleri atılan Türkiye'yi kastetmiştir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Vefatının 76. senesinde ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bugün bir kez daha derin bir hürmetle anıyoruz. Tüm gazilerimize ve aziz şehitlerimize de minnettarlığımızı ifade ediyoruz. 76 yıl boyunca her 10 Kasım'da olduğu gibi Gazi Mustafa Kemal gün boyunca hatırlanacak.

"BENİM EN BÜYÜK ARZUM..."

Bir tek Atatürk varken, tarih içinde çok sayıda Atatürk'ün üretildiğini çok sayıda Atatürkçülük yorumları ile Gazi Mustafa Kemal'in şahsi manevisinin yıpratıldığını büyük bir teessürle izledik. Türkiye'nin bütün gençlerinin, çocuklarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bütün yalınlığıyla sadece bir insan, bir lider olarak anlayabilmesi, okuyabilmesi, öğrenebilmesi şahsen benim de en büyük arzularımdan biri olmuştur. 1938 öncesi ve sonrasına ait iki farklı Atatürk figürü inşa etmek, onu anlamanın önündeki en büyük engeldir.

"ATATÜRK VE TÜRKİYE KÖKSÜZ DEĞİL"

Atatürk'ün manevi şahsına karşı bir saygısızlık yapılmıştır. Herkesin beklentisine göre bir Atatürk olmaz. Ne Atatürk ne de Türkiye cumhuriyeti köksüz değildir. Cumhuriyet bir kaç kişinin sözüyle kurulmadı.Cumhuriyetimizin kuruluşu Malazgirt Zaferi'nin devamıdır. En önemli etkenlerden biri de Cumhuriyetin milli iradeyle kurulmuş olmasıdır.

"MİLLİ EGEMENLİĞE BASKI ATATÜRK'E SAYGISIZLIKTIR"

Yakın tarihimizde milli egemenliğe müdahale edilmesi baskı altında tutulması ve onun adı anılarak yada istismar edilerek yapılması onun anısına tam bir saygısızlıktır.

"BÜTÜN YÖNLERİYLE ÖĞRETİLMELİ"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün yönleriyle öğrenilmeli ve öğretilmeli, öyle anlaşılmalıdır.

"YENİ TÜRKİYE'Yİ İLK KEZ ATATÜRK KULLANDI"

Atatürk'ün asil duruşu ve Milli irade vurgusu hep geri plana itildi. Onun için Atatürk iyi öğrenmeli diyorum. Yeni Türkiye vurgusu ilk kez Gazi Mustafa Kemal tarafından Nutuk adlı eserinde defalarca zikredilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Yeni Türkiye ile 23 Nisan 1920'de temelleri atılan Türkiye'yi kastetmiştir.

Gazi Mustafa Kemal'i statükonun, idareimaslahatın, tek tipçiliğin ve milli iradeye husumetin sembolü gibi kullananlar, yeni Türkiye'de ilk kez Gazi'nin kullandığı yeni Türkiye kavramı içinde yanıldıklarını anlayacaklardır.

Yeni Türkiye, inanıyorum ki Gazi Mustafa Kemal'in de bir istismar aracı olmaktan çıkarılıp, asker, Başkomutan, Meclis Başkanı, Cumhuriyet'in banisi, Cumhurbaşkanı, en önemlisi de milli irade aşığı bir şahsiyet, bir insan olarak öğrenileceği, öğretileceği, anlaşılacağı bir Türkiye olacaktır."

Erdoğan: Yeni Türkiye Kavramını İlk Kez Atatürk Kullandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Erdoğan: Yeni Türkiye Kavramını İlk Kez Atatürk Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • selda: atatürkü yok ettmeye 12 yıldır uğrastı baktılarki emellerine ulasamıyorlar herzamanki basarisiz politikalarinda olduğu gibi U dönüsü yaptılar imana geldiler 78 20 Yanıtla reis: Hanımefendi çekmiyorsunuz bari çamur atmayın bizler imanımızdan şüphemiz yok inşallah sizde imana gelirsiniz lütfen önyargılı olmayın 3 6 MUSTAFA KEMAL: 12 YILDIR AMA ATATÜRK'ÜN BÜTÜN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN AKP OLDU DOĞDUĞU EVİ BİLE MÜZEYE AKP ÇEVİRDİ İNKİLAPÇILIĞI AKP GELİŞTİRDİ HALKÇILIĞI AKP SAĞLADI SİZ ATATÜRK'ÜN NE İLKELERİNE UYDUNUZ NE YAPTINIZ YILLARCA HEP İNKİLAPÇILĞIN HALKÇILIĞIN ÖNÜNE GEÇTİNİZ 0 5 reis: Ceyhanli sen cenneti garantilemişsin herhalde bizede yer tayin etme vazifesini üstlenmiş bir halin var 1 1 reis: Zebani çağırmadık 1 0
  • reis: Sayin Cumhurbaşkanımız bugünün anlam ve önemine yönelik yapmış olduğunuz konuşmayı dinledik ve yine nekadar sizi Cumhurbaşkanı olarak seçtiğimiz için hem sizinle hemde cefakar anadolu halkımız gurur duyduk Allah size hayırlı ve sıhhatli ömürler versin Türk milletinin başı sağolsun 33 56 Yanıtla
  • ali: Biri sustursun sunu konustukca batıyor karşisinda koyun var zanediyor 26 37 Yanıtla reis: Hayvanlığın lüzumu yok karşında Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı var itliğin lüzumu yok 1 0
  • KARANİ: Ulan çapsız, atatürk hainlerden arındırılmış bir ülke kurunca yeni türkiye dedi, senin gibi haince hainlere satılmış bir ülke yeni olmuyor, iki defa keşif olmaz, biz bu namussuzluğu senin ataların osmanlıdan da gördük. 15 32 Yanıtla
  • metin kürşat: Ulu önderin kullandigi yeni Türkiye,Osmanlidan laiklige gecen,cagdas medeniyetler seviyesine ulasmaya çaba gösteremek icin devrimler yapan bir Türkiye içindi.Sizinki ise bu yoldaki Türkiyeyi tekrar padişahliga döndurmek isteyen ,milleti sömürüp hazinesini doldurmak isteyen R.T.E ve saltanatından nemalanmak isteyenlerin kullandigı bir deyimdir.Siz anca kendi cahil ve koyun zümrenizi KANDIRIN 38 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement