Gündem / 12 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 12

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da - Erdoğan, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde yapılacak 1. Avrupa Oyunları açılış törenine katılacak.

12.06.2015 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da

- Erdoğan, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde yapılacak 1. Avrupa Oyunları açılış törenine katılacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in konuk heyet başkanları onuruna verileceği öğle yemeğinde yer alacak Erdoğan, Aliyev ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile ikili görüşmelerde bulunacak.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti genel merkezinde düzenlenecek AK Parti İl ve Büyükşehir Belediye Başkanları ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanları toplantılarına katılacak.

(Ankara/10.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Öğrencilerin yaz tatili başlıyor

- Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 17 milyon 559 bin 989 öğrenci karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mitat Enç Görme Engelliler Okulunda 2014-2015 eğitim öğretim yılı 2. yarıyıl karne dağıtım törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Uluslararası İnsan Hakları Kurumları İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı Uluslararası Konferansı"nın açılışına katılacak, Surp Haç Tıbrevank Ermeni Lisesi'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/09.30/14.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Kenan İpek, Ceza İnfaz Kurumlarında İnfaz Hizmetlerinin İyileştirilmesi Eşleştirme Projesi'nin kapanış törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Partinin Karapürçek, Pamukova, Geyve ve Taraklı ilçe başkanlıklarını ziyaret edecek.

(Sakarya/15.30/16.30/17.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi tarafından konuk heyet başkanları onuruna verilecek öğle yemeği ile Bakü 2015 1. Avrupa Oyunları Açılış Töreni'ne katılacak.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Trabzon İl Başkanlığınca düzenlenen program kapsamında Sürmene, Köprübaşı, Of, Arsin, Yomra ve Ortahisar ilçe başkanlıklarına teşekkür ziyaretinde bulunacak.

(Trabzon/11.00/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır mitingindeki patlamada yaşamını yitirenler için İstasyon Meydanı'nda düzenlenen anma programına katılacak, tedavisi süren yaralıları ve ölenlerin ailelerini ziyaret edecek.

(Diyarbakır/13.30)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, Nisan ayına ilişkin sanayi ciro ile dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan öncesinde üretici ve market fiyatlarına ilişkin bilgilendirmede bulunacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesinin fiyatına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Mersin'in Tarsus ilçesinde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması görülecek.

(Mersin/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki 6. maçında deplasmanda Kazakistan ile karşılaşacak.

(Almatı/19.00)  (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement