Gündem / 20 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 20 Eylül 2016

Gündem / 20 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'taCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Merkezi'nde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından heyet başkanları ve eşleri onuruna düzenlenecek resepsiyona katılacak, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Kalkınma Gündemi'nin kabulünün birinci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek etkinliğe iştirak edecek.

20.09.2016 09:09

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Merkezi'nde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından heyet başkanları ve eşleri onuruna düzenlenecek resepsiyona katılacak, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Kalkınma Gündemi'nin kabulünün birinci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek etkinliğe iştirak edecek.

BM Genel Kurulu genel görüşmelerinin açılış oturumunda yer alacak Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i ayrı ayrı kabul edecek.

Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap ettikten sonra BM Genel Sekreteri Ban tarafından düzenlenecek öğle yemeğine iştirak edecek, ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğinde yapılacak "Mülteciler" konulu Liderler Zirvesi'ne katılacak.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile ayrı ayrı görüşecek Erdoğan, ABD Başkanı ve eşi tarafından heyet başkanları onuruna verilecek resepsiyona iştirak edecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Doğumunun 174. Yılında Sultan İkinci Abdülhamit ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"na ilişkin Dolmabahçe Sarayı Hazine-i Hassa binasında basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Hilton Bomonti Otel'de 26. Dünya Posta Kongresi·'nin Açılış Töreni· ile Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek Ekonomi· Koordi·nasyon Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/14.00/Ankara/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'un Terme ilçesini ziyaret edecek, Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu'nun açılışına katılacak, Fatsa Belediyesi ve Bolaman'ı ziyaret edecek, Avrupa Bölgeler Meclisi Genel Sekreteri Mathieu Mori ile CHP Genel Merkezi'nde görüşecek.

(Samsun/10.30/11.30/13.30/14.00/Ankara/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'de düşünce kuruluşu Chatham House'da konuşacak.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kuveyt Emir Vekili ve Veliaht Prens Şeyh Nawaf Al Ahmad Al Sabah ile Kuveyt Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Muhammed Khaled Al Hamad Al Sabah tarafından kabul edilecek, Kuveyt Planlama ve Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı ve Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Subaih Barrak Al Subaih ile görüşecek.

(Kuveyt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin Çorum Şeker Fabrikası üretim kampanya programına katılacak, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini, valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek.

(Çorum/10.30/13.30/14.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, ağustos ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 12 ay vadeli, kuponsuz devlet tahvilinin ilk ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- ABD yapımı "Leylekler" adlı animasyon filminin basın gösterimi Özdilek AVM'de yapılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yönetmenliğini Colm McCarthy'in üstlendiği İngiltere yapımı "Tüm Sırların Sahibi Kız" filminin basın gösterimi Beyoğlu sinemasında gerçekleştirilecek.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- "5. Uluslararası Klarnet Festivali" kapsamında, ünlü neyzen Mercan Dede, Türk Halk Müziği yorumcusu Zara ve Makedonya'nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev, CRR Konser Salonu'nda sahne alacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türk halk müziğinin ve Devlet Operası'nın önemli isimlerinden Ruhi Su ölümünün 31. yılında Şişli Belediyesi ve Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikle Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde anılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 2. turu, 5 maçla başlayacak.

Ofspor- Kardemir Karabükspor, Orhangazispor- Kayserispor, Elazığspor- Sarayönü Belediyespor, Afjet Afyonspor- Karşıyaka, Aytemiz Alanyaspor- Sancaktepe Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/12.30/Bursa/15.00/Elazığ/16.30/Afyonkarahisar/18.30/Antalya/21.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Hazine, trafik sigortası primlerinde indirim için son kartını açtı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

"Yaptığımız kanuni düzenlemeye rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin arzu ettiğimiz seviyeye düşmemesi nedeniyle yeni bir model geliştirdik"

"Daha düşük primlerden yararlanmalarını istediğimiz vatandaşlarımızın, Türkiye'deki bütün sigorta şirketlerinin uyguladığı fiyatlar tek bir sistemde görülebilecek ve buna göre en düşük fiyatı seçebilecek. Bu uygulama şirketler arasındaki rekabeti artırarak, fiyat düşüşlerini hızlandıracak"

"Sigorta şirketlerinin, onlara verdiğimiz bu ikinci şansı iyi kullanması gerekiyor. Serbest piyasa şartlarında, zorunlu trafik sigortası primlerinin makul fiyatlara inmemesi durumunda müdahale yetkimizi kullanacağız"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

"Lavanta çok kıymetli. Yeni bir iharacat kapısı olabilir. Bizdeki lavanta çok kaliteli ve gerçekten tıbbi açıdan çok faydalı olduğu için tercih ediliyor. Hatta şu anda ihracatın önü açıldı"

(Canan Tükelay/Afyonkarahisar)

3- Emlakçılardan "Aile Kredisi" talebi

Emlakçıların kişiye değil, haneye ya da aileye kredi verilmesi önerisine gayrimenkul sektörü temsilcilerinden de destek geldi

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa:

"Esnafın istediği sicil affının konut almak isteyen vatandaşa da gelmesi lazım. Adam bir kredisinin taksitini biraz aksatmış, sabıkayı yemiş, kredi alamıyor. Bu durumda olup konut almak isteyen vatandaşlar için hane veya aile kredisi çıkarsınlar. Model hayata geçerse bugün ilk etapta, ölüsü, 100 bin konut talebi gelir"

GYODER Başkanı Aziz Torun:

"Bankaların yeniden yapılandırma anlamında bu tür borçlulara bir ödeme kolaylığı göstermesi, faizleri silmesi gibi bir sürü model hayata geçirilebilir. Bu da, birtakım sıkıntıların yaşandığı böyle bir dönemi dikkate aldığımızda olumlu kabul edilecek bir şey"

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu:

"Bankaların hane kredisi çıkarması son derece olumlu. Türk aile yapısına son derece uygun bir sistem olduğu için model hayata geçerse başarılı olur. Satışlara son derece önemli katkı sağlar diye düşünüyorum"

(Eda Topcu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement