Gündem Özeti / 23 Nisan 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 23 Nisan 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

23.04.2015 00:19

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

2- TBMM'nin açılışının 95. yıl dönümü

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

(TBMM/09.00)

Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

(Ankara/09.10)

Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde anma töreni düzenlenecek.

(Ankara/10.00)

TBMM Başkanı Çiçek, kutlamaları kabul edecek.

(TBMM/11.30)

Genel Kurul, Cemil Çiçek'in başkanlığında özel gündemle toplanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı oturumda, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP temsilcileri birer konuşma yapacak.

(TBMM/14.00)

TBMM Başkanı Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile beraberindeki öğrenci ve öğretmen heyetini kabul edecek.

(TBMM/17.00)

Meclis Başkanı Çiçek'in ev sahipliğinde TBMM Şeref Salonu'nda resepsiyon verilecek.

(TBMM/19.30)

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir ve TBMM'de düzenlenecek törenler ile TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak özel gündemli toplantıya katılacak, daha sonra TBMM verilecek resepsiyona iştirak edecek.

3- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde "Barış Zirvesi" düzenlecek

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Yüksek Düzeyli Oturum"a katılacak, 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale konulu resim ve fotoğraf sergilerini ziyaret edecek. Bozkır, "57. Alay Çanakkale 10. Yıl Senfonisi"nin dünya prömiyerine katılacak.

(İstanbul/17.00/18.00/19.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tevfik İleri Salonu'nda öğrencileri kabul edecek.

(Ankara/15.30)

2- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kartal'da halk buluşması etkinliğine katılacak.

(İstanbul/18.00)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Doğu ve Güneydoğu kökenli kanaat önderleriyle istişare ve değerlendirme toplantısı yapacak.

(İstanbul/13.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verilmesinin ardından, karara tepkiler izleniyor.

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'e yönelik "Kararlılık Fırtınası" hava harekatının sona ermesi ve başlayacağı ilan edilen "Umuda Dönüş" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Mısır'ı ziyaret edecek.

(Kahire)

6- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner ile görüşmesi izleniyor.

(Moskova)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinin dördüncü maçında Anadolu Efes- Real Madrid, Olympiakos-Barcelona maçları oynanacak.

(İstanbul/20.00/Atina/22.00)

2- UEFA Avrupa Ligi çeyrek finali rövanşında Zenit-Sevilla, Dnipro- Club Brugge, Fiorentina- Dinamo Kiev ve Napoli-Wolfsburg karşılaşmaları yapılacak.

(Zenit/Kiev/Floransa/Napoli/22.05)

3- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi, Galatasaray Odeabank-Adana ASKİ ve Abdullah Gül Üniversitesi- Fenerbahçe maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/16.00/Kayseri/19.00)

4- FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali "Açılış Bilgilendirme Toplantısı", Novotel'de yapılacak.

(Trabzon/12.00)

5- Bayanlar Voleybol 1. Ligi final etabı 1. devre maçlarında Eczacıbaşı VitrA, Galatasaray Daikin ile VakıfBank da Fenerbahçe Grundig ile karşılaşacak.

(İzmir/16.30/19.30)

6- Voleybol Erkekler 2. Lig final mücadelesi, Trabzonspor-Afyonkarahisar Belediyespor ve İzmir Bal Spor Chokoliva- Tokat Belediyesi Plevne karşılaşmalarıyla sona erecek.

(Ankara/18.00/20.00)

7- Hentbol Bayanlar Süper Lig play-out turunda Zağnosspor-Ankara 1910, 1907 Kanaryaspor-Bursagücü Gençlikspor maçları yapılacak.

(Trabzon/13.00/İstanbul/15.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 23 Nisan 2015 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement