Hakkari'de Bir Öğrenci Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Bir Öğrenci Tutuklandı

Hakkari\'de Bir Öğrenci Tutuklandı

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’in ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto için açıklama yapmak isterken gözaltına alınan 15 öğrenciden biri tutuklandı.

18.12.2015 17:00

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'in ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto için açıklama yapmak isterken gözaltına alınan 15 öğrenciden biri tutuklandı.

Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ve Derik ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto için Hakkari Üniversitesinin Cölemerig ve Yüksekova yüksek okullarında açıklama yapmak isterken gözaltına alınan 15 öğrenciden 8'i dün gece emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İfadeleri alınan 7 öğrenci tutuklanmaları talebiyle Hakkari Adliyesine sevk edildi. Sabah saatlerinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye getirilen öğrencilerden 6'sı serbest bırakıldı, Adem B. isimli öğrenci polise mukavemet ettiği iddiasıyla tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevine gönderildi.

Polisin adliye önünde yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekerken, öğrenciler gözaltındaki arkadaşlarına destek vermek için sabahın erken saatlerinden itibaren adliyeye geldi. HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ve DBP ile HDP il yöneticileri de adliyeye gelerek öğrencilere destek verdi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Bir Öğrenci Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement