İstanbul'daki Terör Örgütü Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Terör Örgütü Operasyonu

İstanbul'da terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 117 kişiden 39'u adliyeye sevk edildi.

27.07.2015 14:19

İstanbul'da terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 117 kişiden 39'u adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan 117 şüpheliden 39'unun işlemleri tamamlandı. Doktor kontrolünden geçirilen 39 kişiden 25'i Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine, 6'sı Küçükçekmece Adliyesine, 5'i Büyükçekmece Adliyesine, 3'ü de Bakırköy Adliyesine gönderildi.

Bu arada, DAEŞ'e katılmak için Türkiye'ye giriş yaptıkları iddiasıyla yakalanan Çeçenistan ve Dağıstan uyruklu Rusya vatandaşları başta olmak üzere 38 yabancı uyruklu kişi ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Yabancı uyrukluların, işlemlerinin ardından sınır dışı edilecekleri bildirildi.

İstanbul'da 24 Temmuz'da, DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla 26 ilçede 140 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, Günay Özarslan, Bağcılar Bülbül Sokak'taki evinde ölü ele geçirilmişti.

Gazi Mahallesi'nde, dün, Özarslan'ın cenazesi için toplanan ve dağılmayan gruba müdahale esnasında gözaltı işlemi uygulamak için girdiği binadan ateş açılması sonucu yaralanan polis memuru Muhammet Fatih Sivri, kaldırıldığı Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Terör Örgütü Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement