Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıl Dönümü

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kalyoncu."Jandarmamız, yüksek bilgi, moral ve fizik gücüne sahip disiplinli personeli, fonksiyonel teşkilatı, modern silah, araç, teçhizat ve sistemleriyle, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye"...

14.06.2013 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kalyoncu:

-"Jandarmamız, yüksek bilgi, moral ve fizik gücüne sahip disiplinli personeli, fonksiyonel teşkilatı, modern silah, araç, teçhizat ve sistemleriyle, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir kurumu olarak milletimize hizmet yarışına devam edecektir"

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174. yılı dolayısıyla Jandarma Eğitim Komutanlığı Kültür Sitesi Konferans Salonu'nda kutlama töreni düzenlendi.

Orgeneral Kalyoncu, törende yaptığı konuşmada, sözlerine, törene katılamayan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kendisini arayarak ilettiği selamlarını paylaşarak başladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin omurgasını oluşturan önemli kurumlardan biri olarak, 1839 yılından bu yana ülkesine sadakatle hizmet eden Jandarma Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kalyoncu, "Gücünü ve saygınlığını parlak geçmişinden, ilkelerinden, değerlerinden, askeri disiplininden ve eğitiminden alan Jandarma Teşkilatı, devletin kudret ve adaletinin yanında, şefkat ve merhametini de artan bir liyakatle ve fedakarlıkla temsil etmektedir" diye konuştu.

Jandarma Teşkilatını bütün birimleriyle sürekli yenileyerek, şeffaf, dinamik ve hesap verebilir bir yapıda olmayı hedeflediklerini dile getiren Orgeneral Kalyoncu, evrensel değerlere uygun, insan haklarına saygılı, vatandaşların kendilerini güvende hissedeceği bir güvenlik algısı oluşturup, vatandaş odaklı bir yaklaşımla kolluk hizmeti üretme gayretinde olduklarını ifade etti.

Orgeneral Kalyoncu, "Ayrıca, temel hak ve özgürlüklerle emniyet ve asayiş arasındaki hassas dengeye titizlikle riayet ederek, yaptığımız görevlerde, gücümüzü, mevcut yasal mevzuat ile yüce milletimizden aldığımızı hiçbir zaman unutmamaktayız" dedi.

Günün gereklerine ve ruhuna uygun nitelikli insan yetiştirmeyi çok önemsediklerini vurgulayan Kalyoncu, olayların önlenmesinde ve aydınlatılmasında elde edilen başarının, Türkiye'nin güvenli ve huzurlu bir ülke olarak tanınmasına ve başta turizm olmak üzere bütün sektörlerin gelişmesine olumlu katkı sağladığını bildiklerini söyledi.

Jandarmanın faaliyetleriyle ilgili bilgiler de veren Orgeneral Kalyoncu, "Yürüttüğümüz arama ve kurtarma faaliyetlerimiz sonucunda son 1 yıllık dönemde bin 539 olaya müdahale edilmiş ve bin 634 vatandaşımızın kurtarılması haklı gururumuz olmuştur" diye konuştu.

-"Zehir tacirleri güzergah değiştirmek zorunda kaldı"

Uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesinin yanında, bağımlılıkla mücadele için yoğun gayret sarf edildiğini belirten Orgeneral Kalyoncu, şu bilgileri paylaştı:

"Son dönemde yapılan tespitlere göre, diğer kolluk güçleriyle koordineli sürdürülen bu mücadele sonucu zehir tacirleri güzergah değiştirmek zorunda kalmıştır. Türkiye'den geçen Balkan rotası yerine, Akdeniz ve Kuzey Karadeniz rotalarına yönelmişlerdir. Jandarma Genel Komutanlığınca gerçekleştirilen esrar yakalama miktarı, dünyadaki diğer ülkelerin yakalamalarının çok üzerindedir. Son 1 yıl içerisinde sadece Diyarbakır'de gerçekleştirilen iki önemli operasyonda 36,5 ton esrar ve 660 bin kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Öte yandan, son beş ayda jandarma bölgesinde ele geçirilen 729 kilogram eroin Avrupa ülkelerinin her birinin son bir yılda ele geçirdiği miktardan daha fazladır. Geçen yıl ele geçirilen narkotik ve psikotrop maddelerin tutarı yaklaşık 1 milyar 397 milyon Türk lirasıdır."

Önem verilen konulardan birisinin de kolluk ile toplumun güvenlik algısının birbiriyle örtüştürülmesi olduğunu belirten Orgeneral Kalyoncu, "Bu kapsamda, kolluğun üniformalı vatandaş olduğu algısının, tüm personel tarafından içselleştirilmesi üzerinde ısrarla durulmaktadır" dedi.

Dünyada 57 ülkede bulunan jandarma ve askeri statülü kolluk kuvvetinden 37'siyle işbirliği faaliyetleri yürütüldüğünü anlatan Orgeneral Kalyoncu, bu çerçevede, 16 ülkeden toplam 946 misafir askeri personele eğitim verildiğini bildirdi.

Jandarma Genel Komutanlığının Avrupa ve Akdeniz Jandarmalar ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri ile Avrupa Jandarma Kuvvetinin aktif bir üyesi olduğunu da belirten Orgeneral Kalyoncu, benzer bir teşkilatın bu yıl Ocak ayında Türkiye öncülüğünde Azerbaycan, Kırgızistan ve Moğolistan'ın da katılımıyla Avrasya Bölgesi'nde kurulduğunu, ilk dönem başkanlığı ve daimi sekreterya görevinin Türkiye'de olduğunu anımsattı.

-"Emniyetli ve dayanıklı bir iletişim ağı"

Orgeneral Kalyoncu, yurt çapında iletişim çağının gereklerine uygun bir ağ oluşturmak için sürdürülen Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi hakkında da bilgi verdi.

Bu sistem sayesinde, İl Jandarma Komutanlığından, halka doğrudan hizmet ulaştıran devriye seviyesine kadar anlık bilgi ve veri aktarımı yapıldığını belirten Orgeneral Kalyoncu, Jandarma Genel Komutanlığının ASELSAN ile milli imkanlarla yürüttüğü bu proje tamamlandığında, bütün Türkiye'yi kapsayan emniyetli ve dayanıklı bir iletişim ağı oluşturulacağını bildirdi. Orgeneral Kalyoncu, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetlerinin bu projeden faydalanması için 50 ili kapsayan bir protokol imzalandığını vurguladı.

Orgeneral Bekir Kalyoncu, "Jandarmamız, yüksek bilgi, moral ve fizik gücüne sahip disiplinli personeli, fonksiyonel teşkilatı, modern silah, araç, teçhizat ve sistemleriyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir kurumu olarak milletimize hizmet yarışına devam edecektir" diye konuştu.

Orgeneral Kalyoncu, ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve ebediyete intikal eden bütün Jandarma mensuplarını rahmetle ve saygıyla, kahraman gazileri ve şehit ailelerini şükranla andı.

Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu Alay Komutanı Albay Eyüp Şeker de törende "Çağdaş Kamu Güvenliği ve Jandarma" konulu sunum yaptı.

Şeker, Jandarma Teşkilatının tarihini anlatırken, geçmişten bugüne jandarmanın görevini üstlenen kolluk birimlerinin kendi dönemlerindeki kıyafetleriyle kısa canlandırmaları yapıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı Bandosunun da sahne aldığı törende, Sakarya-Fırat dizisinin Jandarma günüyle ilgili bölümü ve kamu spotu gösterildi.

Törene, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş ile eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement