TDV'den Vekaletle Kurban Kesimi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

TDV'den Vekaletle Kurban Kesimi Toplantısı

TDV\'den Vekaletle Kurban Kesimi Toplantısı

Türkiye Diyanet Vakfı, vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında yurt içinde tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına başladı.

10.09.2014 10:43  Güncelleme: 11:53

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında yurt içinde tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prf. Dr. Ali Erbaş, Adana İl Müftülüğü konferans salonunda yaptığı konuşmada, daha çok ihtiyaç sahibi insana kurban ulaştırmak için yurt içinde Diyarbakır, Sakarya, Konya, Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Erzurum, Samsun, Adana ve Trabzon'da il ve ilçe müftüleri, vaizler, din görevlileri, cami ve dernek yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı bölge toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Almanya, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç, Fransa, Belçika, Avusturya ve İsviçre'de tanıtım toplantılarını tamamladıklarını hatırlatan Erbaş, 61 ülkenin 500 bölgesinde kurban kesimi ve dağıtımı yapacaklarını kaydetti.

Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın, 980 şubesi ile Türkiye'de ve 100'ü aşkın ülkede 40 yıldır hizmet ettiklerini belirterek "Toplumu din konusunda aydınlatmaya yönelik irşat hizmetleri, Hac ve Umre hizmetleri, müftülük, Kur'an kursu, eğitim merkezleri, cami hizmetlerinin yanı sıra hayri ve sosyal projeleri de gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kerkük'ten Gazze'ye kadar dünyadaki bütün mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Erbaş, vatandaşların emanetlerini en güzel şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade etti.

Vekalet, yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yılki kurban bedellerinin belirlendiğini dile getiren Erbaş, "Vakfımız yurt içinde 575 lira, yurt dışında da 400 lira olarak vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini belirledi. Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr adresinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Akbank, Garanti, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban organizasyonuna katılıp kurbanlarını kestirebilecek. Ayrıca 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilecekler" şeklinde konuştu.

Erbaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Vakfımız tarafından kesilen kurbanlar, hiçbir kurum, kuruluş ve şahsa devredilmemekte, müftülüklerimiz, büyükelçiliklerimiz, TİKA, müşavirliklerimiz, ataşeliklerimiz ve koordinatörlüklerimiz ile irtibata geçilerek görevlilerimizin nezaretinde kestirilmekte ve dağıtılmaktadır. Vakfımıza vekalet verilen Kurbanlar dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek, görevlilerimizin nezaretinde yurt dışında öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan coğrafyadaki kardeşlerimize dağıtılırken yurt içinde de, fakirlere, Kur'an Kurslarına, öğrenci yurtlarına ve engellilere dağıtılmaktadır."

Konuşmaların ardından vakfın kurban faaliyetleri hakkında katılımcılara sunum yapıldı.

Toplantıya TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu ve Adana Müftüsü Arif Gökçe'nin yanı sıra Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Hatay, K.Maraş, Mersin, Malatya ve Kayseri il ve ilçe müftüleri ile din görevlileri katıldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TDV'den Vekaletle Kurban Kesimi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement