Zeytin Sineğiyle Mücadele İçin 3,5 Milyon Liralık Bütçe - Son Dakika
Ekonomi

Zeytin Sineğiyle Mücadele İçin 3,5 Milyon Liralık Bütçe

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince, zeytin sineğiyle mücadelede havadan ilaçlama için 3,5 milyon liralık bütçe ayrıldı.

03.10.2015 11:39  Güncelleme: 12:40

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, zeytin sineğiyle mücadele için 3,5 milyon liralık bütçe ayırdıklarını söyledi.

ZEYTİNİN DÜŞMANI

Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en kaliteli zeytinyağının Balıkesir Edremit Körfezi'nde üretildiğini belirterek, "Balıkesir'de 825 bin dekar alanda zeytin ağacımız var. Türkiye'nin ve dünyanın en güzel zeytinyağı ve en güzel sofralık zeytinleri Balıkesir'de. Marmara Bölgesi'nde Erdek ve Bandırma'da sofralık zeytin, Ege Bölgesi'nde Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran ve Edremit'te yağlık zeytin üretiliyor" dedi.

ÜRETİCİYE DESTEK

Zeytin üreticisine de ilaçlama konusunda destek verdiklerini dile getiren Uğur, zeytin sineğiyle mücadelede bu yıl da havadan ilaçlama yapacaklarını bildirdi. Uğur, "Zeytin zararlılarıyla mücadele edeceğiz. Bunu uçaklarla yapıyoruz. Geçen yıl çok başarılı bir çalışma oldu. Zeytin üreticimizin yüzü güldü. Üreticimiz 5-6 liraya satacağına ürününü 8-10 liraya sattı. 50 milyon lira çiftçinin cebine girdi. Türkiye ekonomisi kazandı.

MİLYONLUK SİNEK

Bu yıl da bütün hazırlıklarımızı yaptık" diye konuştu.Bu kapsamda uçakların kiralandığını, ilaçların alındığını belirten Uğur, bu işi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüyle ortak yaptıklarını söyledi.İl Müdürlüğü görevlilerinin zeytin sineği sayımını sürdürdüğünü ifade eden Uğur, "Hangi bölgede zarar vermeye başladıysa uçaklarımız oraları ilaçlıyor. Buna bu yıl 3,5 milyon lira bütçe ayırdık. Kalitemizin devamı için bu mücadeleyi iyi yürütmemiz lazım" şeklinde konuştu.



Zeytin Sineğiyle Mücadele İçin 3,5 Milyon Liralık Bütçe
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Zeytin Sineğiyle Mücadele İçin 3,5 Milyon Liralık Bütçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • HatuniZimmmmm;) : Bahçeli ve Bilal topuna benziyor :D 0 1 Yanıtla
  • Bab: Haberi paylaşmak için herhangi bir sosyal medya çubuğu yok facebook twitter gibi?? 1 0 Yanıtla
    cins: sineklerimi paylaşcaktın 1 0
  • Bab: Sinekleri paylasmicam uçakla ilaçlama sektörünü ayakta tutan bu haber olduğu için paylasacam 0 0 Yanıtla

Advertisement