Lüküs Hayat Kapalı Gişe Geldi - Son Dakika
Kültür Sanat

Lüküs Hayat Kapalı Gişe Geldi

Lüküs Hayat Kapalı Gişe Geldi

MDOB'nin ünlü yönetmen Haldun Dormen'in yönetmenliğinde sahneye koyduğu 'Lüküs Hayat' opereti, 50 kişilik kadrosu ile seyircisiyle buluştu.

02.10.2013 01:45  Güncelleme: 09:35

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) ünlü yönetmen Haldun Dormen'in yönetmenliğinde sahneye koyduğu 'Lüküs Hayat' opereti, 50 kişilik kadrosu ile kapalı gişe olarak seyircisiyle buluştu.

MDOB, Türk Tiyatrosu'nun efsane eseri 'Lüküs Hayat' operetini, ünlü yönetmen Haldun Dormen ile Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneledi. Eserde, dev bir sanatçı kadrosu ve seçkin solistler yer aldı. Eser, turneler yoluyla başta Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep ve Eskişehir olmak üzere bir çok şehirde de sahnelenecek.

Cemal Reşit Rey'in bestelediği, librettosunu Ekrem Reşit Rey'in yazdığı 2 perdelik 'Lüküs Hayat' eserini şef Aytug Ülgen yönetirken, eserin dekor tasarımı Seyhan Atamer'e, kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, koreografisi Serbülent Biçer üstlendi. 28 yıldır sahnelendiği her dönemde büyük ilgi görerek sanatseverlerle buluşan eserin prömiyer biletleri tükenirken galası ile 03 Ekim 2013 Perşembe günü sahnelenecek.

Yaklaşık, 2,5 saat süren temsil sırasında yer bulamayanlar ise kantinden getirdikleri sandalyelere oturarak temsili izledi. Temsilin tamamlanması ise oyuncular uzun süre ayakta alkışlandı. Yaratıcı kadronun sanatseverleri selamlamasının ardından sahneye gelen ünlü yönetmen Haldun Dormen, 1,5 ay süren titiz bir çalışma ile eseri sanatseverlerle buluşturduklarını, yeni sezonda da yeni bir oyunla Mersinli sanatseverlerin karşısına çıkacaklarını söyledi.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, MDOB olarak 20'nci kuruluş yılını kutlarken, büyük yapımları seyirciyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu sezonun açılış temsili Lüküs Hayat ile oldu. Lüküs Hayatı sevgili Haldun Dormen'in yönetmenliğinde yaklaşık olarak 1,5 aydır çalışıyoruz. Yıllarca kapalı gişe oynayan ve Mersinli sanatseverlerin beğenerek izleyeceğini umduğumuz 'Lüküs Hayat' müzikalini turneler yoluyla bir çok şehrimize de götürmeyi planlamaktayız. Esere olan yoğun ilgi nedeni ile prömiyer ve gala biletlerimiz tükendi. Gösterilen ilgiden dolayı sanatseverlere çok teşekkür ederiz" dedi.

Dormen konuşmasının ardından Lüküs Hayat'ın İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahnelendiği sırada rol alan Ayşe Kökçü'yü sahneye çağırdı. Sahneye giderken düşen Kökçü'yü arkadaşları ve sanatseverler hemen kaldırdı. Ayağa kalkan Kökçü, daha sonra sahneye çıktı. Ardından Atacan Arseven, Zihni Göktay ile Gencay Gürün de davet üzerine sahneye gitti. Ayçe Kökçü, Atacan Arseven, Zihni Göktay ve Gencay Gürün, Lüküs Hayatı'n sahnelediği dönemle ilgili olarak anılarını anlattı. Daha sonra ise Ayçe Kökçü, Atacan Arseven, Zihni Göktay ve Gencay Gürün, Haldun Dormen ve eserde rol alan sanatçılar 'Lüküs Hayat'ı hep birlikte seslendirdi.

Bu arada, uzun yıllar İstanbul Şehir tiyatrolarında Lüküs Hayat'ın başrolünü oynayan Zihni Göktay, operacıların muhteşem bir performans sergilediğini kaydederek, "Bayrağımızı gençlere devrettik. Onlar başarılı bir şekilde oynuyorlar. Cemal Reşit Reyi'in bütün notaları çok güzel basılıyor ve icra ediliyor. Operanın imkanları da daha geniş. Fevkalade bir gösteri oldu" diye konuştu.

28 yıl önce Türkiye'nin ilk kadın genel sanat yönetmeni olarak göreve başladıktan sonra Lüküs Hayatı İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahnelemesini sağlayan Gencay Gürün ise opera sanatçılarını performanslarını çok beğendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Temsilin kostümleri, renkleri yerinde ve her şey çok güzeldi. Oyuncular çok iyiydi. Zaten Lüküs Hayat bence Türk tiyatrosunun bir şaheseri, klasiğidir. Onun için bir düzine daha görsem beğenirim, bu akşam da çok güzel olmuştu. Çünkü arkasında Haldun Dormen var. Sanatçılarda çok iyiydi."

Bizimkiler dizinin unutulmaz karakteri 'Nazan'ı canlandıran Ayşe Kökçü de eserin başarılı bir şekilde sahnelendiğine dikkat çekerek, "Ben oyunu bırakalı 11 yıl oldu. Burada müzikler harikulade olmuş. Daha farklı bir şekilde sahnelenmiş. Opera olması nedeni ile sesler çok güzel. Çok mutlu oldum, zevkle izledim" diye yorum yaptı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Lüküs Hayat Kapalı Gişe Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement