AK Parti Antalya İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Antalya İl Kongresi

AK Parti Antalya İl Kongresi

Hasan Öymez - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim Kürt kardeşimi kimse terörist olarak anamaz."

10.06.2012 16:43

Hasan Öymez - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim Kürt kardeşimi kimse terörist olarak anamaz. Bu ciddi bir yanlıştır" dedi.

Erdoğan, partisinin Kepez Hasan Doğan Stadyumu'nda düzenlenen il kongresinde, terör sorununa değindi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz bu topraklar üzerinde biriz, beraberiz, kardeşiz. Zira benim Kürt kardeşimi kimse terörist olarak anamaz. Bu ciddi bir yanlıştır. Biz bu ülkede Türküyle Kürdüyle Lazıyla, Zazasıyla, Arabıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla, Çerkeziyle, Türkmeniyle, Yörüğüyle, hepsiyle yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü anlayışıyla hepsini seviyoruz. İlkemiz bu. Biz yola çıkarken üç şart koyduk. Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Devletin gitmediği tüm bölgelere devletin eli gitti. 81 ilin tamamında altyapı ve üstyapısıyla elhamdülillah Türkiye Cumhuriyeti devleti var.

Perşembe günü Çanakkale'ye gittik, şehitlerimizi ziyaret ettik, onlara bir Fatiha okuduk ve orada Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni açtık... Gençler, sizlerden de rica ediyorum, Çanakkale'ye gidin. O şehitlikleri adeta bir gülistana çevirdik, gidin, orayı ziyaret edin. Orada şehitlerimize birer Fatiha okuyun. Orada şehitlerimizin mezar taşlarını okuyun. 'Şehitlerimize ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, ama siz bilmezsiniz' hüküm bu... Çanakkale bizim kardeşliğimizin abidesi. Orası bizim, millet olduğumuz, kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz yer. Kastamonu'da, Çanakkale için, 'ana ben gidiyom düşmana karşı, gençliğim eyvah' diye ağıt yakılırken, aynı anda Diyarbakır'da da

'Allah'ım, peygamber, Kur'an hürmetine bizi muzaffer eyle diye ağıtlar yakıldı.

Çanakkale'deki şehitlerimiz hürmetine biz bu meseleyi çözeceğiz. Sarıkamış'taki, Dumlupınar'daki şehitlerimiz hürmetine biz bu meseleyi çözeceğiz. Allah'ın izniyle, Türkiye'yi biz yine kardeşlik üzerine büyüteceğiz. Kardeşlik hukukunu gözeterek, kardeşliği yücelterek Türkiye'yi en ileri seviyelere taşıyacağız."

-"Menzile erişinceye kadar, gideceğiz gündüz gece"-

14 Ağustos 2001'de, Türkiye sevdalısı bir grup dava arkadaşı olarak bu yola çıktıklarını belirten Erdoğan, yola çıkarken milletin hissiyatını bildiklerini ifade etti.

Milletin ihtiyaçlarını bilerek bu yola çıktıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Milletimizin arkamızda olduğunu, milletimizin bizimle birlikte olduğunu bilerek yola çıktık. 14 Ağustos 2001'de, bir otelin toplantı salonunda başlayan o yolculuk, bugün işte bu heyecana, bu coşkuya, böyle büyük bir sevdaya dönüştü. Bugün biz, artık parti toplantımızda bile stadyumlara sığmıyoruz. Bugün biz, il kongrelerini dahi stadyumlarda yapan bir partiyiz. Böyle bir coşkuyu, böyle bir heyecanı, böyle bir sevdayı Türkiye daha önce hiç görmedi, daha önce hiç yaşamadı. Çünkü biz, gönüllerin partisiyiz. Biz, gönüllerin fatihiyiz. Derviş Yunus ne güzel söylemiş: Ben gelmedim davi için, benim işim, sevi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim'... Biz gönüller yapmaya geldik. Biz, gönüller yaparak, gönülleri fethederek, gönüllere taht kurarak, gönül erleri olarak bugünlere geldik.

Biz, Antalya'da, Korkuteli'nde, Akyar köyündeki yaşlı ninelerin hayır dualarıyla bugünlere ulaştık. Kumluca'da, Beşikçi köyündeki dedelerin hayır dualarıyla bu noktalara geldik. Gazipaşa'da Aydıncık köyündeki çocukların, Elmalı'da Çalpınar köyündeki hanım kardeşlerimizin umudu olarak, onların dualarıyla, onların destekleriyle bu seviyelere ulaştık. Hiçbir zaman 'tamam' demedik, 'tamam' demiyoruz. Daha yola çıkarken biz bir şey söyledik, Aşık Veysel'in diliyle söyledik: Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece, yetişmek için menzile gidiyoruz gündüz gece... İnşallah, menzile erişinceye kadar, gideceğiz gündüz gece.

Biz bu yola baş koyduk, biz bu yola can koyduk. 'Canların canına, bu aziz millete can feda olsun' dedik, bu yola biz öyle çıktık. Hep dik durduk, dik durmaya devam edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bizim istikametimiz, milletimizin istikametidir. Bizim, bugüne kadar yolumuzu milletimiz belirledi, rotamızı milletimiz çizdi, yol haritamızı milletimiz şekillendirdi. Biz attığımız her adımda milletin hissiyatını dikkate aldık. Yaptığımız her işte, milletin beklentilerini, taleplerini, ihtiyaçlarını gözettik. Millete mugayir hiçbir iş yapmadık, milletin hilafına hiçbir adım atmadık."

Türkiye genelinde birçok ilde oy oranlarını artırdıklarını belirten Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'nin ve tüm milletin partisi olduğunu ifade etti.

(Sürecek)

Muhabir: Adem Kadam

Yayıncı : Ziver Büyüktaş - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Antalya İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement