AKP de Rozet Taktı - Son Dakika
Politika

AKP de Rozet Taktı

AKP de Rozet Taktı

AKP Mart 2009'da Yapılacak Yerel Seçimlere Yönelik Hazırlıklarını Sürdürürken, Partiye İlk Seçim Transferlerini de Gerçekleştirdi.

25.11.2008 15:23

AKP Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdürürken, partiye ilk seçim transferlerini de gerçekleştirdi. AKP Grup toplantısı iki haftalık aradan sonra kalabalık bir seçmen ve katılımla toplandı. AKP, partiye yerel seçimler öncesi Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile birlikte değişik illerden DP'li ilçe ve belediye başkanlarını transfer etti.

Partiye katılanlara rozetini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Başbakan Erdoğan'ın grup konuşmasının ardından, CHP, MHP, DP, Anavatan ve DSP'li bazı belediye başkanları, il genel meclisi ve ilçe genel meclisi üyeleri ile bir il başkanının AKP'ye katılım töreni yapıldı.

Kürsüye ilk önce Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu ile birlikte Elazığ milletvekilleri çağrıldı ve Başbakan Erdoğan, Süleyman Selmanoğlu'na parti rozetini taktı. Ardından Erdoğan, partiye katılan MHP Kırklareli İl Başkanı Cengiz Bağdan ile Giresun'un Eynesil İlçesi Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu'na da rozetlerini

illerin milletvekilleri ile birlikte taktı.

Partiye katılım gövde gösterisine dönerken, Elazığ, Antalya, Kırklareli, Giresun, Ordu, Batman, Afyon, Bursa, Manisa, Giresun ve Ordu'dan DP, MHP, DSP'li ilçe belediye başkanları katıldı. Erdoğan'ın rozetlerini takmak üzere partiye katılanlar o illerin milletvekilleriyle birlikte anons edildi.

Erdoğan, partiye katılanlar ve milletvekilleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada, AKP'nin bugünkü grup toplantısına izleyici katılımı yoğun olduğu gözlendi. Seyircilere ve basına ayrılan bölüm ile milletvekillerinin oturduğu bölümdeki merdivenlerin tamamen dolduğu görüldü.

-SENİ BİZİM BAŞIMIZDAN ALAMAZLAR-

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında izleyiciler, sık sık, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları attı. Bir kadın partili, "Seni bizim başımızdan alamazlar" diye bağırırken, bir partilinin "amin" diye bağırdığı duyuldu. Erdoğan, vatandaşlara yapılan sosyal yardımları anlatırken, başka bir partili, "Allah razı olsun" diye bağırdı.Erdoğan, "Durmak yok, yola devam" diye bağıran bir partiliye, "Aynen öyle' karşılığını verdi.

-HALEF-SALEF YAN YANA-

Süpriz bir şekilde parti yönetiminden istifa eden Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet fırat, istifasının ardından grup toplantısına katıldı. Fırat'ın yerine atanan eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Fırat grup toplantısından önce uzun bir süre kuliste sohbet ettiler. Fırat ile Aksu milletvekili ve gazetecilerin ilgi odağı olunca, etraftakiler, "İşte halef-salef" yan yana espirileri yapıldı. Bunun üzerine Fırat, "Biz hep yan yanayız" derken Aksu da, "Biz siyasetten önce de, siyasetten sonra da hep yan yana olduk" dedi. (ANKA)

(BK/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika AKP de Rozet Taktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement