Bakan Günay: Siyasetin Adının Yolsuzlukla Anılmasını Talihsizlik Sayarım - Son Dakika
Politika

Bakan Günay: Siyasetin Adının Yolsuzlukla Anılmasını Talihsizlik Sayarım

Bakan Günay: Siyasetin Adının Yolsuzlukla Anılmasını Talihsizlik Sayarım

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda 17 kişinin tutuklanması hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

06.05.2011 13:05

Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti İzmir 1'inci bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Ertuğrul Günay, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda 17 kişinin tutuklanması hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, "Ben Türkiye'de yerel yönetimler olsun ya da genel yönetimler olsun, siyasetin adının yolsuzlukla anılmasını, siyaset yapan adına bir talihsizlik sayarım. Bu yaşananlardan, hem soruşturmadan, hem yargılamadan üzüntü duydum" dedi. İzmir'deki seçim çalışmalarını sürdüren Ertuğrul Günay, bugün İGC Başkanı Atilla Sertel'i makamında ziyaret etti. Günay, basın mensuplarının Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda 17 kişi için verilen tutuklama kararını nasıl değerlendirdiği yönündeki soruları şöyle yanıtladı:

"Ben Türkiye'de yerel yönetimler olsun, genel yönetimler olsun, siyasetin adının yolsuzlukla anılmasını siyaset yapan adına bir talihsizlik sayarım. Bu yaşananlardan, hem soruşturmadan, hem yargılamadan üzüntü duydum ama savcılık aşamasının ötesine sanıyorum yargıya geçti. Yargının verdiği bir karar var. İçeriğini bilmeden bu konuda yorum yapmam mümkün değil. Diliyorum ki bir an önce gerçek ortaya çıkar. Şu anda benim içeriğini bilmediğim bir dosya hakkında daha fazla bir şey söylemem herhalde haksızlık olur. "

Bakan Günay, geçer yıl 9. 5 milyon turistin geldiği Antalya'nın Mısır kadar ilgi gördüğünü belirterek, Antalya'da doyma noktasına ulaşıldığını yeni alanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İzmir ve Ege Bölgesi'nin tanıtımına önem vereceklerini vurgulayan Günay, uluslararası standartlardaki havalimanı, İzmir- İstanbul Otoyolu ile kentin daha ulaşılır hale geldiğini ifade etti. Günay, kentin tanıtımı için yapılacakları şöyle anlattı: "Daha kolay ulaşılabilir bir İzmir bizim yapacağımız bir tatil kampanyası ile sanırım kent turizm alanındaki geri kalmışlığını hızla açacaktır. EXPO 2020 adaylığının İzmir'e verilmiş olması kenti tanıtım alanında çok öne çıkaracak. Projelerin uygulanmasına şimdiden başladık. Paris Şanzelize'deki ofisimiz hafta başından itibaren EXPO 2020 için ön ofis haline gelmiş durumda. Uluslararası fuarlara katılıyoruz, İzmir'in yeri daha fazla olacak. Yapay bir şey yapmıyoruz. İzmir'le ilgili son zamanlarda bazı yakıştırmalar benzetmelerde bulunuluyor ama ben İzmir'in gelecekte bir Barcelona, Roma olabileceğini hayal ediyorum. İzmir'le ilgili daha büyük hayaller kurmamız, ufkumuzun daha büyük olması gerektiğini düşünüyorum. Kararlı ve sürekli tanıtım çalışması İzmir'e büyük hız kazandıracaktır. Bu ay içinde İzmir'de 55 yabancı gazeteciyi ağırlayacağız. İzmir odaklı Ege Bölgesi tanıtımı yapacağız. Bundan sonra İzmir tanıtımda daha çok yer alacak. Çünkü Antalya'da doymuş bir noktaya geldik. Antalya geçen yıl 9. 5 milyon turistle kapattı. Bu Mısır'a gelen turist sayısı kadar. Yeni alanlara açılmamız gerekiyor. Benim İzmir'le ilgili hayalim, ufkum, projem bir kitle turizmi merkezi değil, daha butik bir turizm. Doğayla, damak tadı, arkeoloji ve termalle iç içe daha yüksek gelir gruplarının ilgi gösterebileceği butik bir destinasyon. Bunu Kuşadası'ndan Ayvalık'a kadar olan bir bölgede başarabiliriz. Buna tarih, coğrafya doğa son derece uygun. Düzgün projelerde işbirliği yapmaya hazırız." Ziyarette İGC Başkanı Sertel, Bakan Günay'a, Hasan Tahsin'in ilk kurşun heykelini, Günay da Sertel'e 'İzmir' kitabı hediye etti.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Günay: Siyasetin Adının Yolsuzlukla Anılmasını Talihsizlik Sayarım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement