CHP Dörtnala Anayasa Mahkemesi'ne Gitti - Son Dakika
Politika

CHP Dörtnala Anayasa Mahkemesi'ne Gitti

CHP Dörtnala Anayasa Mahkemesi\'ne Gitti

Seçim çalışmalarına katılmak üzere Gaziantep’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gaziantep’in Karkamış ilçesinde vatandaşlara yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediye Kanunu’nu çıkardık, CHP dörtnala Anayasa Mahkemesi’ne gitti” dedi.

04.02.2014 18:45

Seçim çalışmalarına katılmak üzere Gaziantep'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde vatandaşlara yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediye Kanunu'nu çıkardık, CHP dörtnala Anayasa Mahkemesi'ne gitti" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in yanı sıra AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve parti üyeleri Gaziantep'in Karkamış ilçesini ziyaret etti.

Yapılan ziyarette AK Parti Karkamış İlçe Koordinasyon Merkezi açılışı yapıldı. Açılış sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gaziantep'in en büyük potansiyeli olan ilçesinin Karkamış olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Karkamış Gaziantep'in en küçük ilçesidir. Fakat şuna inanmanızı istiyorum. Gaziantep'in potansiyeli en büyük olan ilçesi Karkamış'tır. Karkamış aslında bir Efes, Bergama olmaya bir Selçuk olmaya namzet olan bir ilçedir. Eyer komşumuzda yaşanan bu sıkıntı meydana gelmeseydi. Eyer Suriye'deki bu malum savaş ve kargaşa olmasaydı, şuanda Karkamış Gümrük kapısı da yapılmıştı. Karkamış'ta birkaç kilo çay ve şekerle ticaret yapanlar ihracatçı ve ithalatçı olmuştu. Ama bir talihsizlik meydana geldi. Fakat Karkamış'ın bu potansiyeli var. Bu çalışma devam ediyor. Devran hep böyle gitmeyecek."

Büyükşehir belediye kanununu çıkardıklarında CHP"nin anayasa mahkemesine giderek iptali için başvurduğunu belirten Çelik, "Biliyorsunuz demokrasi aynı zamanda vatandaşa halka hesap veren sistemdir. Seçimler de bunun için büyük bir fırsattır. Biz köylü vatandaşımız kendine gelen veya gelmeyen hizmetlerin hesabını sorsun dedik. 'Büyükşehir Belediye Kanunu'nu çıkardık CHP dörtnala anayasa mahkemesine gitti. Anayasa mahkemesine iptal ettirmek için gitti. Fakat anayasa mahkemesi hayır bu halkın yararına dedi ve 'Büyükşehir Belediye Kanunu'nu onayladı" diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, 30 Mart seçimlerinin yeni bir dönem olacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Sizlere hizmet etme yolculuğuna o kutlu yolculuğa çıktığımız andan itibaren Karkamış'ı çok sevdik. Karkamışlıları çok sevdik. Bu yüzden Karkamış bizi iyi bilir. Biz de Karkamış'ı iyi biliriz. Karkamış kardeşliktir, medeniyettir. Karkamış tarihtir. Karkamış dostluktur, sevgidir, muhabbettir. Değerli kardeşlerim şimdi şubat güneşi bizi aydınlatıyor. Ama şu manzara bize 30 Martta, bize çok daha güzel bir güneşin doğacağını Nuh Başkanımız ile berber Gaziantep için ülkemiz için hizmet etme yolculuğunda yeni bir milat yeni bir dönem yeni bir zafer olacak inşallah."

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, insanların AK Parti'ye olan desteklerinin her geçen gün artığını belirterek, "Dün aday tanıtım toplantısında söyledik. Gaziantep'te hedefimiz seçimlerde 10-0 yapmak. Bu birilerine çok iddialı bir hedef gibi gelebilir. Ama 2002 de iktidara geldiğimiz günden bu tarafa yaptığımız hizmetlerle biz bunu fazlası ile hak ediyoruz. Allah'ın izni ile bu ülkede yaşayan insanlarında AK Partiye olan destekleri her geçen gün daha artıyor. Her ne kadar birileri AK Parti ve değerli başbakanımız üzerine oyunlarda oynasalar. Bunların hepsi boşa çıkacaktır. Ben inanıyorum ki başta Karkamış'lı hemşehrilerim de hem partimize hem de belediye başkan adaylarımıza özellikle Karkamış Belediye Başkan Adayımız Nuh Kocaaslan'a, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Fatma Şahin'e gerekli olan desteği en güçlü bir şekilde vereceklerine ben inanıyorum" açıklamasını yaptı.

AK Parti Karkamış Belediye Başkan Adayımız Nuh Kocaaslan ise şunları söyledi:

"Karkamış'ın imarı için, halkımızın huzuru için, refahı için mutlu bir yaşamı için sizlerle beraber 2004 yılında Karkamış'ı teslim aldık. AK Parti iktidarı 2002 yılında Türkiye de söz sahibi olduğu gibi bizler de Karkamış'a hizmet için 2004 yılında burada iktidar olduk."

Yapılan açıklamalar sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ve beraberindeki heyet Karkamış içerisinde gezerek vatandaşlar ile sohbet ederek ilçe içerisinde gezdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Dörtnala Anayasa Mahkemesi'ne Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement