Gaziantep - BM Genel Sekreter Yardımcısı: Suriye'deki Savaş Sona Ermeli - Son Dakika
Politika

Gaziantep - BM Genel Sekreter Yardımcısı: Suriye'deki Savaş Sona Ermeli

Gaziantep - BM Genel Sekreter Yardımcısı: Suriye\'deki Savaş Sona Ermeli

BM Genel Sekreter Yardımcısı: Suriye'deki savaş sona ermeli BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Genel Sekteret Yardımcısı Jan Eliasson, Suriye'deki savaşın askeri bir çözümü olmadığını savunarak bölgede bir an önce barışın sağlanması gerektiğini söyledi.

21.02.2016 16:48

BM Genel Sekreter Yardımcısı: Suriye'deki savaş sona ermeli

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Genel Sekteret Yardımcısı Jan Eliasson, Suriye'deki savaşın askeri bir çözümü olmadığını savunarak bölgede bir an önce barışın sağlanması gerektiğini söyledi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi Adnan Keçeci, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz eşliğinde Nizip'e geldi. Burada 15 bin Suriyeli'nin barındığı çadır ve konteyner kenti ziyaret eden Eliasson, sığınmacılarla ilgili Kamp Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Demir'den bilgi aldı. Suriyeli iki ailenin evine de misafir olan Eliasson, bölgede barışın bir an evvel kurulması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Umut ediyorum ki tarihin artık bu aşaması arkamızda kalacak. Bu savaş sona ermeli. Bu savaşın askeri bir çözümü bulunmamaktadır. İnsani kayıplar üzerinde konuşamayacağımız kadar yüksek rakamlara çıktı. Barışçıl koşulların bir an önce tesis edilmesine ihtiyaç var. Gerçekten savaş yıkıcı bir olgu. Bölgede en kısa vadede barışın tesis edilmesi gerekmektedir. Benim için çok önemli bir deneyim oldu bu kamp ziyareti. Hem konteyner, hem de çadır kenti görme imkanı buldum. İki Suriyeli aile ile de uzun süre görüşme şansına sahip oldum. Suriye krizinin diplomatik açıdan çözülmesine yönelik yapılan çalışmalara uzun süreden beri katılan birisiyim. Bu çok kötü şartlarda devam eden savaşın sona erdirilmesine yönelik gayret sarf etmekteyiz. Şu anda devam eden insani yardım krizi de, söz konusu Suriye'den Türkiye'ye mültecilerin geçişi de söz konusu. Bu kamp ziyareti bize devam eden çatışmayı hatırlattı. Bununla birlikte burada savaş sebebiyle 15 bin kişinin yaşadığını görüyoruz. Sahada yaşananlarla ilgili temas kurmak gerçekten çok önemli. Hali hazırda bu önemli ziyaretle birlikte önemli hatıralarla New York'a ayrılacağım diye düşünüyorum. Umut ediyorum ki mevcut baskılara rağmen Türkiye açık kapı politikasını devam ettirecektir."

(GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR)

Haber: NİZİP (Gaziantep), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Gaziantep - BM Genel Sekreter Yardımcısı: Suriye'deki Savaş Sona Ermeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement