17. Yarımada Spor Oyunları Ödül Töreniyle Son Buldu - Son Dakika
Spor

17. Yarımada Spor Oyunları Ödül Töreniyle Son Buldu

17. Yarımada Spor Oyunları Ödül Töreniyle Son Buldu

Çeşme'nin ev sahipliğinde düzenlenen 17. Yarımada Spor Oyunları, ödül töreniyle sona erdi. 9 ilçeden 15 branşta yaklaşık bin 200 sporcunun katıldığı organizasyonda, sporcular birbirinden çekişmeli mücadeleler sergiledi.

12.05.2024 15:30  Güncelleme: 15:31

Çeşme'nin ev sahipliğinde, 9 ilçeden, 15 branşta, yaklaşık bin 200 sporcunun katıldığı 17. Yarımada Spor Oyunları, ödül töreniyle sona erdi.

Çeşme, Urla, Karaburun, Seferihisar, Selçuk, Narlıdere, Menderes, Güzelbahçe ve Balçova olmak üzere toplam 9 ilçeden sporcuların katıldığı 17. Yarımada Spor Oyunları'nda, badminton, basketbol, 3 x 3, bocce, dart, futbol, kros, masa tenisi, mini voleybol, oryantiring, plaj voleybolu, satranç, taekwondo (kyorugi), tenis, yelken ve yüzme (açık su) branşlarında yaklaşık bin 200 sporcu mücadele etti. 6 Mayıs Pazartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayan 17. Yarımada Spor Oyunları, dün Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

Ödül törenin; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Çeşme Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan, İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Alsaç, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Birimi Şube Müdürü Enver Yılmaz, Çeşme Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, Çeşme Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan, Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, belediye meclis üyeleri ve sporcular katıldı.

Mehmet Maraşlı: "Kazananın herkesin olduğu yarışlar oldu"

Ödül töreninde konuşma yapan Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, "17'ncisini düzenlemiş olduğumuz Yarımada Spor Oyunları'nın, biraz serin bir havada ödül törenini yapıyoruz. Bu sene İzmir'e yayılan, Yarımada dışında ilçelere yayılan oyunların birincisi olacak. Kazananın herkesin olduğu yarışlar oldu. Sporun, çocuklarımızın ruhsal ve bedensel gelişmesinde öneminin ortaya çıktığı, arkadaşlığın, kardeşliğin pekiştiği yarışlar oldu. Ev sahipliğini yaptığımız, turizmcisi, spor kulüpleri ve kamu kurumlarının el ele verdiği güzel bir organizasyon oldu. Ben de ilçe kaymakamı olarak, gösterdiğiniz emek, sabır ve destek için hepinize teşekkürlerimi iletiyorum. Tabii en büyük teşekkür de gençlerimize oluyor. Bir hafta boyunca çocuklarımız, aileleri ile birlikte geldiler, yarışlara katıldılar. Onları da özellikle tebrik etmek istiyorum. Sporu hiçbir zaman bırakmamalarını, sporu sadece profesyonel olarak yapmak değil, sporun yaşamlarında her zaman var olması gerektiğini düşünüyorum. Burada dağıtacağımız ödüllerin, sadece birincilerin değil, en başta da bahsettiğim gibi kazananın herkesin olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sizleri burada ağırlamaktan Çeşme olarak mutlu olduk. Katılımın daha da arttığı, spor dallarının geliştiği, yeni branşların eklendiği yeni organizasyonlarda buluşmak umuduyla" dedi.

Enver Yılmaz: "6 günde, birbirinden farklı branşta, bin 200 sporcumuz yarıştı"

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Birimi Şube Müdürü Enver Yılmaz da, "Çeşmeli Beden Eğitimi Öğretmeni Hikmet Dikmen'in 1990'lı yıllarda başlayıp, 2008 yılına kadar ilmek ilmek ördüğü spor kültürü ve bu kültürün oluşturduğu organizasyonun 17'ncisini gerçekleştirmek nasip oldu. Bu organizasyonda, 6 günde birbirinden farklı branşta, bin 200 sporcumuz yarıştı. Ev sahipliğinden dolayı Çeşme Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve ekiplerine, Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanımıza, Sisus, Ontur, Boyalık ve Ilıca otel yönetimlerine, açık su yüzme yarışında bizlere yardımcı olan Sahil Güvenlik Komutanlığımıza ve Çeşme Marina'ya, yelken branşında ev sahipliği yapan Tolga Bey'e, Tenis branşında ev sahipliği yapan Celal Beye, katılan sporcular adına, organizasyon adına, Gençlik ve Spor Bakanlığımız adına çok ederim. Seneye görüşmek üzere" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 17. Yarımada Spor Oyunları'nın organizasyon ekibi ve gönüllülerine, teşekkür belgeleri, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Alsaç tarafından verildi. Tören, yarışmalarda dereceye giren takımlara ve sporculara ödüllerinin verilmesi ile son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 17. Yarımada Spor Oyunları Ödül Töreniyle Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement