Genel Cerrahlar Samsun'da Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yaşam

Genel Cerrahlar Samsun'da Bir Araya Geldi

Genel Cerrahlar Samsun\'da Bir Araya Geldi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ile Türk Hepato-Pankreato-Bilier Cerrahi Derneği tarafından Samsun’da bölge toplantısı düzenlendi.

11.05.2014 18:19

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ile Türk Hepato-Pankreato-Bilier Cerrahi Derneği tarafından Samsun'da bölge toplantısı düzenlendi.

Samsun'da Amisos Grand Otel'de yapılan OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ile Türk Hepato-Pankreato-Bilier Cerrahi Derneği tarafından düzenlenen toplantının oturum başkanlığını Dr. Ali Naki Ulusoy ve Osman Abbasoğlu yaptı. Kist hidatik, periampulter bölge tümörleri, safra kesesi cerrahisi, safra yolu yaralanmaları, safra kesesi taşları ve polipleri gibi hastalıkların anlatıldığı ve tedavi yöntemlerinin tartışıldığı toplantıda konuşan OMÜ Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, "Bu toplantı bölgemizdeki ilk toplantı. Oldukça geniş bir katılım var. Karaciğer, safra yolları ve pankreas cerrahisini içeren bir toplantı oluyor. Konuşmacılar Türkiye çapında uzman ve adı geçen kişilerdir. Son derece yararlı bir toplantı oldu ve vakalar tartışılacak. Herkes bölgemizdeki devlet hastanelerindeki, ilçemizdeki hastanelerimizdeki, üniversite hastanelerindeki cerrahlar görüşlerini bildirecekler" dedi.

Türk HPB Cerrahi Derneği Başkanı ve aynı zamanda oturum başkanı olan Osman Abbasoğlu ise, toplantıların her sene iki ya da üç kez bölgesel olarak yapıldığını söyledi. Abbasoğlu, "Türk HPB Cerrahi Derneği her sene iki veya üç bölgesel toplantı yapıyor. Bu toplantıların amacı Türkiye'de karaciğer, safra kesesi ve safra yolu cerrahisi ile ilgili önemli deneyimleri paylaşmaktır. OMÜ, Türkiye'nin karaciğer, safra kesesi ve safra yolları hastalıkları ve kanserleri konusunda deneyimli bir merkez. Bunun için Samsun'u tercih ettik. Burada 80 genel cerrahisi arkadaşlarımızla beraber güncel gelişmeler tartışıldı" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Karabıçak, bu tarz toplantılara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Samsun'daki bu toplantıda 17 konuşmacı hocamızın yanı sıra 90 genel cerrahi uzmanı var. Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Amasya, Tokat ve hatta İstanbul'dan birçok hekimimiz toplantımıza katıldı. Bu toplantı gösterdi ki bu tip bölgesel toplantılara çok ihtiyaç var. Bölgemizde birçok üniversite olmasına rağmen OMÜ rehberliğinde çok sayıda toplantılar yapılmalı" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Genel Cerrahlar Samsun'da Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement