Valilik uyardı, İstanbul'da kuvvetli sağanak bekleniyor - Son Dakika
Yaşam

Valilik uyardı, İstanbul'da kuvvetli sağanak bekleniyor

İstanbul Valiliği, akşam saatlerinden itibaren kentte kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağını açıkladı. Yağışın yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği belirtilirken; vatandaşlar ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

15.11.2023 13:25  Güncelleme: 13:28

İstanbul Valiliği, akşam saatlerinden itibaren başlayacak kuvvetli sağanak nedeniyle vatandaşların tedbirli olması uyarısında bulundu.

SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI TEDBİR UYARISI YAPILDI

Valiliğin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, bu akşam saatlerinden sonra Marmara'da görülecek sağanağın, bölgenin doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova) gece ve yarın sabah saatlerinde yerel kuvvetli (20-40 kg/m2) olmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada, ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

İstanbul'da Kuvvetli Sağanak Uyarısı

ÜLKE GENELİNDE YAĞMUR VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa'da da gece saatlerinden itibaren görülecek sağanağın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kuzeyinde yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren görülecek sağanak ve gök gürültülü yağışların yerel kuvvetli; Giresun'un doğusu ile Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanağın ise kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İstanbul'da Kuvvetli Sağanak Uyarısı
Valilik uyardı, İstanbul\'da kuvvetli sağanak bekleniyor
Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Valilik uyardı, İstanbul'da kuvvetli sağanak bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement