Ahlatlı Öğrencilerin Proje Başarısı - Son Dakika
Yerel

Ahlatlı Öğrencilerin Proje Başarısı

Ahlatlı Öğrencilerin Proje Başarısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 45’ncisi düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Van Bölge Sergisi’ne Bitlis il genelinden 22 proje davet edilirken, Ahlat’tan ise 9 proje sergiye davet edildi.

03.03.2014 16:07

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 45'ncisi düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" Van Bölge Sergisi'ne Bitlis il genelinden 22 proje davet edilirken, Ahlat'tan ise 9 proje sergiye davet edildi.

Her yıl yaptığı projelerle adından söz ettiren, Ahlat ve Bitlis'i bölgede temsil eden Sadullah Gencer Anadolu Lisesi öğrencilerinin 7 projesi daha TÜBİTAK tarafından Van Bölge Sergisi'ne davet edildi. Ahlat'ta ayrıca Çok Programlı Lisesi'nin ve İmam Hatip Lisesi'nin de 1'er projeleri Van Bölge Sergisi'ne davet edildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca bilgisayar, biyoloji, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, coğrafya, psikoloji, sosyoloji ve tarih dallarında düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına" Ahlat Sadullah Gencer Anadolu Lisesi, kabul gören proje sayısıyla damgasını vurdu. Geçen yıl 4 proje ile sergiye katılan okul, bu yıl 7 proje ile sergiye katılacak.

Düzenlenecek olan sergiye Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinden toplam 101 proje katılıyor. Bitlis İl genelinden ise 22 projenin katıldığı TÜBİTAK Van Bölge Sergisi'nin 17-20 Mart tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Ahlat Kaymakamı Osman Dölek ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nurettin Özdaş, Sadullah Gencer Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, projeleri Van Bölge Sergisi'ne davet edilen öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ettiler. Projeleri kabul gören öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Kaymakam Dölek, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Van Bölge Sergisi'nde öğrencilere başarılar dileyen Kaymakam Dölek; "Elde ettiğiniz başarı bizleri çok mutlu etti ve gururlandırdı. Geçen yılda ilçemizi ve ilimizi başarıyla temsil etmiştiniz. Bu yılda proje sayınızı artırarak, Van Bölge Sergisi'nde ilimizi ve ilçemizi temsil edeceksiniz. Bitlis il genelinden 22 proje Van Bölge Sergisi'ne katılmaya hak kazanmış. Bu projelerin 9 tanesinin ilçemizden olması çok önemli bir başarıdır. Bizde öğrencilerimize elimizden gelen desteği sunacağız. Projelerde emeği geçen ve başarı sağlayan öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlatlı Öğrencilerin Proje Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement