Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri(4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri(4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri(4)

Foto.ANTALYA'da 17-20 yaş aralığında gerçekleşen serbest ve grekoromen güreş il birinciliği müsabakaları sonunda 120 kiloda Nazmi Şahin il birincisi olurken, Mevlüt Köken ve Osman Manavoğlu üçüncülük elde etti.96 kiloda Yusuf Can Zeybek...

29.01.2013 13:06

Foto: Trafik parkından foto

===

Şampiyon güreşçiler final yolunda

ANTALYA'da 17-20 yaş aralığında gerçekleşen serbest ve grekoromen güreş il birinciliği müsabakaları sonunda 120 kiloda Nazmi Şahin il birincisi olurken, Mevlüt Köken ve Osman Manavoğlu üçüncülük elde etti. 96 kiloda Yusuf Can Zeybek birinciliği göğüslerken, Tolga Şengülen ikinci oldu. 66 kiloda Güner Dayan da ikinciliği aldı.

Antalya ve ilçelerden kulüp ve ferdi olarak 134 sporcunun mücadele ettiği il seçmelerinde dereceye giren Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreşçileri, kulüp başkanı Recep Tokgöz'ü ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Recep Tokgöz, başarılarından dolayı güreşçileri tebrik etti. Tokgöz, "Sporcu arkadaşlarıma güveniyorum. Kulübümüzü en iyi şekilde temsil ederek Türkiye finallerinde madalya çıkaracaklar" dedi. Güreşçiler Şubat ayında Bursa'da yapılacak gruplar şampiyonasında derece arayarak, 15-17 Mart'ta Erzurum'da yapılacak Türkiye finalleri için vize almaya çalışacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Güreşçilerin ziyaretinden foto

===

Kolejde şiir gecesi

ANTALYA Koleji ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırladığı şiir gecesi, ilgiyle izlendi. Öğretmenler Serpil Seferoğlu, Özlem Aslan, Özgür Uysal, Hilal Yalçın, Nilgün Demirel ve Barış Özgüler rehberliğinde gerçekleştirilen 'Memleket' temalı şiir gecesinde, ünlü şairlerin dizelerinden şiirler okuyan öğrenciler, izleyenlere şiir tadında bir gece yaşattı. Programda özenle seçilen şiirleri ustalıkla aktaran öğrenciler, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Antalya Koleji 75. Yıl Konferans Salonu'nda gerçekleşen şiir gecesi, geceye katılan konuklardan tam not aldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Şiir gecesinden foto

===

Demre'de sel ve hotum zararı açıklandı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 21 Ocak Pazartesi günü meydana gelen sel ve 25 Ocak Cuma gecesi yaşanan hortumun bilançosu açıklandı. Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, sel ve hortumda Demre ilçe merkezi ve köylerinde 433 üreticinin bin 344 dekar sera alanının zarar gördüğünü söyledi. Kaymakam Karaman, Demre Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin, bir hafta süren çalışma sonrası zarar tespit çalışmalarını tamamladığını kaydetti.

Sel ve hortumun büyük hasar verdiğinin ortaya çıktığına değinen Kaymakam Karaman, "Sel en çok zararı Köşkerler, hortum ise Çevreli Köyü'nde verdi. 21 Ocak günü meydana gelen selde Köşkerler Köyü'nde 260 üreticiye ait 881 dekar, ilçe merkezindeki Alakent Mahallesi'nde 92 aileye ait 216 dekar, Karabucak Mahallesi'nde 52 aileye ait 170 dekar, Gürses Köyü'nde 10 aileye ait 27 dekar olmak üzere toplam 414 aileye ait bin 294 dekar sera alanı zarar gördü" dedi.

Karaman, hortumun ise Çevreli Köyü'nde 19 üreticiye ait 50 dekar serada zarara neden olduğuna işaret ederek, selin ve hortumun yaklaşık 7 milyon lira zarara yol açtığını bildirdi. Karaman, "Selden bozulan yollar onarılıyor, dere yatakları yeniden düzenleniyor, seralar tamir ediyor. Zarar tespit tutanakları gerekli yerlere ulaştırıldı. DSİ selin oluştuğu alanda inceleme yaptı. Bir daha sel felaketi yaşanmaması için çalışma yapılacak" diye konuştu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kaymakam Karaman,

===

Narenciyede yüzde 50 kayıp

FİNİKE Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, son bir haftada yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle seralarda zarar olmadığını, ancak Turunçova Beldesi'nin bazı semtlerindeki narenciye bahçelerinde yüzde 50 oranında ürün kaybı yaşandığını kaydetti. Sarıçobanoğlu, sigorta eksperleri tarafından yapılan incelemede, Turunçova Beldesi'nin, Çavdır, Demirağaç mevkiindeki narenciye bahçelerinde yüzde 50, Balkavak mevkiinde ise yüzde 20 oranında ürün kaybı yaşandığının tespit edildiğini söyledi. Sarıçobanoğlu, birkaç serada ise örtü atması dışında ürün kaybına yönelik bir zarar yaşanmadığını vurguladı.

Yağış ve fırtınadan oluşan ürün kaybının ardından portakal fiyatlarında artış yaşanmadığını dile getiren Sarıçobanoğlu, fiyatların 60-70 kuruş civarında seyrettiğini, ancak Şubat ayının 15'inden itibaren 1 lira olabileceğine işaret etti. Finike Çavdır portakalının bazı büyük marketlerde 6 liradan satıldığına dikkati çeken Sarıçobanoğlu, "Üreticinin elinden 60-70 kuruşa çıkan portakal tüketiciye nasıl 6 lira olarak yansıyor anlamak mümkün değil. Üretici kazanmıyor aracılar kazanıyor" dedi.

Sebze fiyatlarına ilişkin değerlendirmede yapan Sarıçobanoğlu, geçen haftaya göre önemli bir fiyat değişikliği yaşanmadığını, hatta domates fiyatında 40, patlıcanda ise 60 kuruş düşüş yaşandığını belirtti. Sarıçobanoğlu, bugün itibarıyla üretici hallerinde domatesin 1 lira 50 kuruş, patlıcanın 2 lira 20 kuruş, salatalığın 1 lira 60 kuruş, kabağın 2 lira 30 kuruş, silor salatalığın 2 lira 30 kuruş, sivri biberin 2 lira 50 kuruş, çarli biberin 2 lira 30 kuruş, kapya biberin 2 lira 60 kuruş, fasulyenin ise 6 liradan işlem gördüğünü söyledi.

Sarıçobanoğlu, sebze fiyatlarında önümüzdeki dönemlerde önemli bir artış beklemediklerini sözlerine ekledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Sarıçobanoğlu ve patlıcan istifleyen kadınlar

===

Isparta Barosu Başkanı Gökmenoğlu: Barolar Birliği türbana itiraz edecek

ISPARTA Barosu Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, avukatların kimliklerinde başörtülü fotoğraf kullanılması ve duruşmalara başörtülü girilmesine imkan tanıyan Danıştay kararına Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) itiraz edileceğini söyledi. Gökmenoğlu, TBB Başkanı Vedat Ahsen Coşar'ın 'karara itiraz edileceği' yönünde daha önce yaptığı açıklamaları hatırlattı. Gökmenoğlu, "Bu davanın tarafı TBB'dir. Çünkü kimliklerimizi TBB veriyor" diye konuştu.

İstanbul'da avukatlık yapan bir kadın avukatın başörtülü olarak verdiği fotoğrafıyla kimlik verilmediğini, Barolar Birliği'nin meslek kurallarını içeren 20. maddesindeki başı açık maddesiyle bunun engellendiğini, bu işlemin insan haklarına aykırı olduğunu belirterek Danıştay'a yürütme durdurma talebiyle dava açtığına işaret eden Gökmenoğlu, "Yapılacak düzenleme avukatları etkiliyorsa hakim ve savcıların kimlikleriyle ilgili de etki yapacaktır. Bu durumda başörtülü hakim ve savcıların da kimliklerinin verilmesi gerekir" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Gökmen Gökmenoğlu

===

Ağlasun'a 'Akıllı Hastane'

BURDUR İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, Ağlasun İlçesi'nde 1,5 yıl önce yapımına başlanan 'Akıllı Hastane'de inceleme yaptı. Şenbayram, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Murat Erk ile birlikte gittiği Ağlasun'da Ağlasun Entegre İlçe Hastanesi Grup Başkanı Dr. Emine Yılmaz ve aile hekimleri tarafından karşılandı. Şenbayram, son sistem teknolojiyle donatılan hastanede, hasta ve hemşire takip sistemi, yüz tanıma ile hasta kaydı, doktorlar arası bilgi paylaşım sistemi, ağız ve diş sağlığı bölümü, dijital giriş ve çıkışlar ile daha bir çok alanda teknolojik donamına sahip hastanede inceleme yaptı.

Sırrı Şenbayram, 10 yataklı hastanenin Şubat ayında açılacağını belirterek, 'Akıllı Hastane'nin Türkiye'de de ilkler arasında yer aldığını söyledi. Hizmet kalitesi açısından modern bir yapı olan Akıllı Hastane'de teknolojinin son ürünlerinin kullanıldığını anlatan Şenbayram, hastanede, hasta bakıcıdan, doktor ve hemşireye kadar herkesin dijital ortamda takip edileceğini, hastanın kullandığı ilaçtan hasta ve personelin nerede olduğuna dair bütün bilgilerin mobil cihazlarla takip edilebileceğini anlattı.

Şenbayram, hastanın da önündeki cihazlarla hemşiresini ve doktorunu takip edilebileceğini, personelin hastaneden 500 metre uzaklaşsa bile bileklerine takılı mobil cihazla uyarılabileceğine değinerek, "Acil durumda hasta düğmeye basarak hemşire ve doktorunu uyarıp odaya en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayacak. Burdur'in ilk akıllı hastanesi Ağlasun İlçesi'nde hizmete açılacak" dedi. Şenbayram, Akıllı Hastane'deki cihazların ABD'nin Florida Eyaleti, North Lapnes şehrinde, aynı adı taşıyan ürünlerle test edilerek tasarlandığını sözlerine ekledi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: İncelemelerden

===

Kemer, Varşova ve Anvers'te tanıtıldı

GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), uluslararası turizm fuarlarından ITM Varşova Turizm Fuarı ile Anvers Turizm Fuarlarına katılarak Kemer'i Polonya ve Belçika'da tanıttı. 24-26 Ocak tarihleri arasında Polonya'da düzenlenen ITM Varşova Fuarı ile 24-28 Ocak tarihleri arasında Belçika'da düzenlenen Anvers Turizm Fuarı'na katılan GATAB temsilcileri Kemer'in turizm alternatiflerini fuara katılanlara sundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Kemer standını Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan ile Varşova Kültür ve Tanıtma Ataşesi A. Kasım Sonkaya da ziyaret etti. Fuarın ilk günü Kemer standını ziyaret eden Sonkaya'ya Kemer haritası hediye edildi ve Kemer tanıtım CD'si izlettirildi. Fuar çalışmaları hakkında bilgi alan Sonkaya, standın çok başarılı hazırlandığını ve fuar ziyaretçilerinin beklentilerini fazlasıyla karşıladığını söyledi.

Antalya'ya Polonyalıların daha fazla ilgi duyduğunu vurgulayan Sonkaya Antalya, Alanya ve Kemer'in her geçen yıl daha fazla tanındığını ve talebin arttığını ifade etti. Türkiye'de de ağırlıklı olarak Antalya'yı tercih eden Polonyalı turistlerin bu sezonda Antalya'ya yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Polonyalı turist sayısının giderek artması ve Kemer'i tercih etmelerini sağlamak amacıyla Varşova Turizm Fuarına katılan GATAB, fuar boyunca ziyaretçilere Kemer'i tanıttı.

BELÇİKA'DAKİ FUAR

Belçika'da düzenlenen Anvers Turizm Fuarı'na da katılan GATAB'ın hazırladığı Kemer standını ziyaret eden Brüksel Kültür ve Turizm Müşaviri Kenzi Güzel Çulhaoğlu, Kemer standına gelen ziyaretçilerle ilgilenerek, onları Türk misafirperverliğiyle ağırladı. Kemer standını gezenlere Türk simidi, çay, lokum ve Türk kahvesi ikram edildi. Belçika'dan 2012 yılında 608 bin kişinin Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirten Çulhaoğlu, bu yıl yüzde 10-15 artış beklediklerini ifade etti.

KEMER, (DHA)

Foto: Fuardaki standlardan

===

'Alanya'da Tarımsal Veri Projesi' tanıtıldı

ALANYA Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi ve Toslak-Yeniköy-Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle hazırlanan 'Alanya'da Tarımsal Veri Projesi'nin tanıtımı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Salonu'nda yapıldı. Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in de katıldığı toplantıda konuşan Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, envanter projesinin hayata geçirilmesinin, tarımsal alanda yapılan çalışmaların ne durumda olduğunu göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Envanter çalışmalarının iç tüketimin yanında dış piyasalara açılmayı ve ihracatın sürekliliğini de sağlayacağını belirten Rüzgar, "Bu da gelirimizin artması, ürünümüzün, alın terimizin hak ettiği değeri bulması, yaşam seviyemizin yükselmesi anlamına gelmektedir. Envanter çalışması bunların ilk ayağıdır" diye konuştu. Toslak-Yeniköy-Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen ise bölgedeki tarımsal veri çalışmasının hazırlanmasıyla örnek bir çalışma içine girdiklerini kaydetti.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından kabul edilen projeyle ürün planlamasına gireceklerini dile getiren Özen, "Bunu tüm Alanya'ya yaymayı hedefliyoruz. Proje kapsamında 500 çiftçi envanter anket uygulamasına tabi tutulacak. Erken uyarı eğitimleri verilecek. Bilgi ve iletişimin sağlanması için kısa mesaj sistemi uygulanacak" dedi. Toplantının sonunda, Alanya Halk Eğitim Merkezi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Emişbeleni Belediyesi ve Toslak-Yeniköy-Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Domates Yetiştiriciliği Kursu'nu tamamlayan 30 kişiye sertifika verildi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Toplantı ve sertifika töreni ile Mehmet Rüzgar

===

CHP Finike'deki elektrik kesintilerini eleştirdi

CUMHURİYET Halk Partisi Finike İlçe Örgütü, son günlerde yoğun olarak gündeme gelen ve şikayet konusu olan elektrik kesintilerini eleştirdi. Elektrik kesintilerine dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yapan CHP Finike İlçe Başkanı Reşat Eker, yağmurlarda ve hafif rüzgar esintilerinde bile elektrik kesintilerinin yaşandığını vurgulayarak, işyeri sahipleri ve vatandaşların bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Elektrik kesintileri yüzünden ev işyerlerindeki elektronik cihazların zarar gördüğüne işaret eden Eker, yetkililerin soruna çözüm bulması gerektiğini kaydetti. Özellikle havaların soğuk olduğu günlerde klimaların daha çok kullanıldığını ancak hatların ya da trafoların bu yükü kaldıramadığını söyleyen Eker, yaptıkları araştırmada beldelerin bir kısmında elektrik kablolarının yeraltına alınmaması nedeniyle olumsuz hava şartlarından etkilendiğini vurguladı.

Reşat Eker, elektrik kesintileri ile ilgili sorunun nerden kaynaklandığına ilişkin bilgi edindiklerine değinerek, "Cuma günü itibarıyla trafoların yeterli olduğunu ancak hala havada olan elektrik kabloları yeraltına indirilmediği için olumsuz hava koşullarından etkilendiği söylendi. Sonuç olarak esnaf ve vatandaşların bize şikayet konusu olarak yansıttığı elektrik kesintileri konusunda yetkililerin tedbir almasını bekliyoruz" diye konuştu.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Başkan Eker ve CHP'liler

===

Mazot hırsızları jandarmadan kaçamadı

ANTALYA'nın Serik İlçesi'ne bağlı Eskiyörük Köyü'nde DSİ 13. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin dere ıslah çalışmaları yaptıkları araçlardan 400 litre mazot çalan şahıslar jandarma tarafından yakalandı. Şüpheliler DSİ'ye ait araçlardan çaldıkları mazotla olay yerinden kaçarken, köydeki vatandaşlar şüphelenerek jandarmaya haber verdi. Plakası belirlenen ve kiralandığı anlaşılar aracı durduran jandarma, 34 yaşındaki İbrahim Atılgan ile 31 yaşındaki Ali Atılgan'ı gözaltına aldı. Şüpheliler, jandarmadaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri(4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement