Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Ak Parti İl Başkanı Köse.

03.02.2013 13:41

Foto; Eserden fotolar

===

Ak Parti İl Başkanı Köse: "Başka partiye çalışacaksanız aday adayı olmayın"

Köse'den aday adaylarına uyarı

Serik'te Ak Parti'den bir çok kişinin aday adayı olacağı yolunda duyumlar aldığını belirten Köse, şunları söyledi: "Serik'te bir sürü aday adayı varmış. Bakın aday adayı olacak adam kimse eğer aday gösterilmediği zaman küsüp gitmeyecekse, aday olamadığı zaman başka partiye çalışmayacaksa, aday olamadığı zaman adam gibi duramayacaksa bizim meclisimize gelmesin. Öyle yağma yok. Serik'i bir daha kaybetmek gibi bir lüksümüz yok."

Serik Belediyesi'ni kaybetmenin sorumluluğunu ne kendisinin, ne de başkasının kaldıramayacağını vurgulayan Köse, "Bizden aday adayı olacak arkadaşlarımız, aday olamadığı zaman AK Parti için çalışmayı göze alıyorlarsa gelsinler, bizimle birlikte dursunlar. Yoksa hiç gelmesinler. Biz nerede seçimi kaybettiysek kendi kendimize kaybediyoruz. Yoksa bu millet bizim arkamızda. Serik'i kaybedersek hepimiz kaybederiz" diye konuştu.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Habalı'dan karne hediyesi

SERİK Belediye Başkanı Mehmet Habalı'nın yarıyıl tatilindeki öğrencilere karne hediyesi olarak hediye ettiği lunapark bileti öğrencileri memnun etti. Öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra lunaparkta ücretsiz eğlenmenin keyfini yaşadı. Serik Otogarı arkasındaki Murat Lunapark'a aileleriyle gelen öğrenciler, Başkan Habalı'dan yaz tatilinde de lunapark bileti hediye etmesini istedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Lunaparkta eğlenen çocuklar

===

Manavgat esnafına 19 milyon lira kredi

MANAVGAT ve Çevresi Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Müdürü Kazım Ünal, 2012'de esnafa 19 milyon lira kredi dağıttıklarını, 2013'te hedefin 20 milyon lira olduğunu söyledi. Manavgat ve Çevresi Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi mali genel kurulu Şoförler Odası toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya Göller Bölgesi Birlik Başkanı Ahmet Tural, Manavgat Şoförler Odası Başkanı Muammer Ünal, diğer birlik başkanları ve kooperatif üyeleri katıldı.

Genel Kurulda konuşan Kooperatif Müdürü Ünal, 2013 yılında plasman olarak 20 milyon lira kredi dağıtmayı hedeflediklerine değindi. Kooperatif Başkanı Muammer Ünal da, 90 esnafla kurulan kooperatifin üye sayısının 750'e ulaştığını bildirdi. Ünal, "Her geçen gün büyüyen ve üye sayısını artıran kooperatifimize halkımızın göstermiş olduğu teveccühe teşekkür ederiz" dedi. Genel kurul sonrası kooperatif üyeleri Manavgat Küçük Şelale restoranda birlikte yemek yedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA

Foto: Kongreden

===

Doğa Derneği'nden belgesel gösterimi

DOĞA Derneği Burdur'da 2 Şubat Sulak Alanlar günü dolayısıyla "Çölün Mavi Gözü: Aral" ve "Göl Yoksa Burdur da Yok" isimli belgesellerin gösterimini yaptı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Salonu'ndaki "Aral'dan Burdur Gölü'ne bakmak" konulu gösterime Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Doğa Derneği Alan Savunma Koordinatörü Okan Ürker, Çölün Mavi Gözü: Aral filminin yönetmeni Kemal Öner ve Burdurlu doğaseverler katıldı.

Doğa Derneği Alan Savunma Koordinatörü Okan Ürker film gösteriminden sonra yaptığı konuşmada, Burdur Gölü'nün tıpkı Aral Gölü gibi yanlış tarım ve su politikalarının tehdidi altında olduğunu vurguladı. Burdur Belediyesi'nin yıllardan beri Doğa Derneği ile Burdur Gölü konusunda çalışma yaptığını vurgulayan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da Aral ile Burdur Gölü'nün hikayelerinin birbirine benzediğine dikkati çekti.

Akkaya "Kırsal kesimde yaşayanlar şikayet ediyorlar ama Karaçal Barajı'nın da tamamlanmasını istiyor. Ruhsatlı veya ruhsatsız bir sürü sondaj açılıyor. Sonra da şikayet ediyorlar" dedi. Burdur Gölü için dışarıdan su getirilsin diyenler olduğunu kaydeden Akkaya "Herkesin suyu kendine. Orada da doğal hayat var. Burdur Gölü kendi yağıyla kavrulacak" dedi.

Belediye olarak Kaçak sondajlarla mücadele ettiklerini kaydeden Sebahattin Akkaya "Önce kendimizi sorgulamamız lazım. Şikayet var icraat yok. Burdur Gölü'nün bu durumu uluslararası platforma taşınmalı. Boş yere Ramsar Sözleşmesi'ne imza atmadık. Doğa ile uğraşan uluslararası kuruluşların bu işe dahil olmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Film gösteriminden

===

Büyükşehir'den selzedeye yardım eli

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 8 Ocak Salı günü meydana gelen sel felaketinde, evlerini sel basan seracılara Büyükşehir Belediyesi'nin yardım eli uzandı. İki kamyon eşya ile Demre'ye gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, belediye ekipleri ile beraber eşya dağıtımı yaptı. Eşyalar, 36 aileye teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi her aileye ikişer kanepe, yorgan, yastık, nevresim takımı, havlu takımı, ikişer halı, gıda çantası ve isteyen ailelere birer soba yardımı yaptı. Selden en çok zarar gören Köşkerler Köyü Muhtarlığı'na da 7 bank, 2 salıncak, bir kaydırak ve iki tahterevallinin bulunduğu bir çocuk oyun parkı hediye etti. Çocuk oyu parkı köy meydanına kurulacak. Yapılan ev eşyası yardımı özellikle ortakçı konumundaki seracıları çok mutlu etti.

Evini sel basan ve eşya yardımı alan Selma Pekel, "Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesi'nden. Bizi suyun içinden kurtardı, eşyamız kalmamıştı" dedi. Evini su basan ve eşya yardımı alan Adile Gültekin de, "Herkese çok teşekkür ediyorum. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Evimizde bir şeyim kalmadı. Başkan Akaydın söz verdi ve sözünü yerine getirdi" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, 8 gün önce afet bölgesine geldiğini anımsatarak, şöyle konuştu: "Demre'nin üç mahalle ve köy halkının zararlarını yerinde tespit ettik. Ev eşyaları zarar gören vatandaşlarımızı desteklemeye geldik. Vatandaşlarımıza eşyalarını teslim ettik. Güle güle otursunlar. Tanrı bir daha afetlerden onları korusun. Demre halkına geçmiş olsun."

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Eşya dağıtımından

===

Develer köy ormanı için güreşti

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne bağlı Köşkerler Köyü'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen geleneksel deve güreşleri yapıldı. Köşkerler Köyü'nde düzenlenen deve güreşlerinden sağlanan gelirle, Köşkerler Köyü Köy Ormanı kurulacak. deve güreşlerini Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ile 5 bine yakın vatandaş izledi.

Köşkerler Köyü Geleneksel 4. Deve Güreşleri'ne Antalya, Muğla, Denizli ve Aydın yöresinden 70 ünlü deve katıldı. Birinciliğin olmadığı güreşlerde, develer ikili olarak eşlenerek folklorik güreşler yaptı. Yaz mevsimini andıran güneşli bir havada yapılan güreşlerde, bazı develer uyguladıkları kilit oyunuyla altlarına aldıkları rakiplerine zor anlar yaşattı. Bazı develer, hırsından rakiplerini seyircilerin arasında sürükleyerek, seyircilere korkulu anlar yaşattı.

Bazı develer ayrılamayarak, güreş sahası dışında güreşi sürdürdü. Sahipleri ve ayırıcılar tarafından zorla ayrıldı. Özellikle saha dışına kaçan iki devenin kavgasına, bir üçüncü devenin karışması, üç devenin ayrılması için vatandaşlar ve ayırıcılar büyük bir mücadele verdi. Bazı kızgın develer, saha içinde birbirine saldırdı. Gün boyu süren güreşlerde, ilginç güreşler yaşandı. Deve sahipleri arasında çıkan tartışmalar kısa sürede yatıştırıldı. Bir taraftan da yaşlı develerin etinden yapılan deve sucuğu satıldı.

Köşkerler Köyü Muhtarı İdris Güzeloğlu, deve güreşlerinin yıllardır süren gelenekleri olduğunu belirterek, " Deve güreşlerini bu yıl, köyümüzde orman kurmak için düzenledik. güreşleri dört yıldır yapıyoruz. Katılım çok güzel oldu. İnşallah gençlerimize yeşil bir köy bırakırız" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Güreşlerden

===

SDÜ gurbetçilerin sertifikasyon sorununu çözecek

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin eğitim ve sertifikasyon sorununu çözmek için Almanya'da şube açmaya hazırlanıyor. SDÜ'den yapılan açıklamada, Almanya'da Tüm Sanayi ve İşadamları Derneği tarafından (TÜMSİAD) düzenlenen Avrupa 3. GİK toplantısı dolayısıyla Almanya'ya giden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a Avrupa'da yaşayan Türklerin 'Eğitim ve sertifikasyon' sorunun çözümü konusunda destek istendiği belirtildi.

Bunun üzerine, toplantıya katılan SDÜ Rektör Danışmanı Fatih Cebeci'nin devreye girdiği ve sorunu SDÜ olarak çözebileceklerini ve üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söylediği bildirildi. Cebeci, gurbetçilerin istihdam ve eğitim sorununu çözmek için SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin Almanya'da şube açacağını, burada verilecek eğitimlerle gurbetçilerin, Türk çocuklarının eğitim ve sertifika sorunu yaşamayacağını açıkladı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz

===

Genç işadamları sorunlara çözüm arıyor

ISPARTA Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) bünyesinde kurulan Genç ISİAD Ispartalı işadamlarının iletişim eksikliği, ortaklık kültürünün gelişmemiş olması, girişimcilik ruhunun yetersiz olması gibi problemlerin çözümü için düğmeye bastı. İzmir ve Aydın'a gezi düzenleyen Genç ISİAD, genç işadamlarından oluşan üyelerini dernek merkezinde kahvaltıda bir araya getirdi. Yaklaşık 30 genç işadamının katıldığı programda Isparta ekonomisi ve sorunları değerlendirildi. Yapılan değerlendirmede Ispartalı işadamlarının iletişim eksikliği, ortaklık kültürünün gelişmemiş olması, girişimcilik ruhunun yetersizliği gibi problemleri olduğu tespit edildi.

ISİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genç ISİAD Sorumlusu Bedirhan Yavuz, amaçlarının bu sorunlara çözüm aramak olduğunu söyledi. İnsanlar arasındaki iletişim eksikliğini gidermek için bu tip programlar yaptıklarını ifade EDEN yAVUZ, genç işadamlarını işyerlerinde ziyaret etmeye başladıklarını anlattı. Bedirhan Yavuz, bir araya gelebilme, birlikte hareket edebilme kültürünü geliştirmek için yurtiçi ve yurtdışı gezileri düzenleyeceklerini belirtti. Bu doğrultuda 26-29 Mart 2013 tarihleri arası Tunus'a gezi yapacaklarını söyleyen Yavuz, vizyonun gelişmesi adına gezilerin önemine dikkati çekti.Yavuz, Genç ISİAD olarak eğitici seminerler vereceklerini sözlerine ekledi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Kahvaltıdan

===

Bucak kapalı pazar ve kültür kompleksi ihalesi 26 şubat'ta

Bucak Belediyesi tarafından eski Sanayi Sitesi alanına yapımı planlanan Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi'nin yapım ihalesi 26 Şubat'ta saat 10.30'da Bucak Belediyesi toplantı salonunda yapılacak. Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi hakkında ayrıntılı bilgi ve detaylar gelecek haftalarda Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz tarafından düzenlenecek olan basın toplantısında kamuoyuna açıklanacak.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Projeden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement