Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Feryal Tezcan, Kadın Kolları Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

10.04.2013 13:46

Foto: Hakan Tütüncü

===

Tezcan adaylığını açıkladı

CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Feryal Tezcan, Kadın Kolları Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Partili kadınların da destek verdiği Tezcan, siyasi partilerde kadın dayanışmasının önemine değindi. Birlik ve beraberlik içinde gece gündüz çalışarak CHP'nin gücünü artırmayı hedeflediklerini dile getiren Tezcan, "Ben ve arkadaşlarım heyecanla gecemizi gündüzümüze katıp çalışmaya, partimizi iktidara taşımaya hazırız" dedi.

Basın toplantısına katılan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan da ilçe kadın kolları başkanlığı seçiminde partili 2 bin 991 kadının oy kullanacağını hatırlattı. Nilay Özdem, Mine Gülkokan ile Feryal Tezcan'in başkanlığa adaylığını açıkladığını aktaran Erkan, seçimlerde CHP'ye gönlüyle destek veren herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Kalp ve damar nedenli ölümlerde büyük artış

MEMORİAL Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi'nden Op. Dr. Tamer Bakalım ile Kardiyoloji Uzm. Dr. Nuri Cömert, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde kalp hastalıkları ve nedenleri üzerine basın toplantısı düzenledi. 2005 yılında Türkiye genelinde kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 17.5 milyon olduğunu belirten Bakalım, Türkiye'de ve dünyada kalp hastalıklarına bağlı ölüm oranlarındaki artışa dikkat çekti.

Dünya üzerinde kalp ve damar hastalıklarından ölüm oranının yüzde 23 olduğunu vurgulayan Bakalım, "Kalp ve damar hastalıklarından ölümler genişmiş ülkelerde azalma eğilimi gösterirken, gelişmekte olan ülkelerde artmaktadır. Dünya nüfusunun beşte birinin yaşadığı Çin'de kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümler yüzde 12'den yüzde 36'ya çıkarak üç kat artmıştır. Dünya nüfusunun yüzde altıda birine sahip Hindistan'da ise kalp ve damar hastalıkları, ölümlerin yüzde 24'ünden sorumludur" dedi.

200 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Türkiye'de her yıl 200 bin kişinin kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini aktaran Bakalım, "Ülkemizde ölümlerin yüzde 50'sini, kalbe bağlı nedenler oluşturmaktadır. Kalp hastalıkları ve kalp krizleri erkek ölümlerinin yüzde 44, kadın ölümlerinin ise yüzde 53'ünü oluşturmaktadır" diye konuştu. Kalp ve damar hastalıklarını ortaya çıkaran nedenleri anlatan Bakalım, "Sigara kullanımı, hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, obezite ve hipertansiyon başlıca nedenler" dedi.

Kalp sağlığına dikkat çekmek için 13 Nisan Cumartesi günü, 'Sağlıklı Kalp Yürüyüşü, Sağlıklı Kalp Yogası' adı altında bir organizasyona imza atacaklarını kaydeden Bakalım, tüm Antalyalıları yürüyüşe, ardından yoga yapmaya davet etti. Arkeoloji Müzesi önünde saat 10.00'da başlayacak yürüyüş, Karaalioğlu Parkı içinde son bulacak. Prof. Dr. Bingür Sönmez eşliğinde gerçekleşecek yürüyüşün ardından yoga uzmanı Neslihan İskit'in kontrolünde yoga yapılacak.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto.

===

Kolejde 'çocuk ve medya' çekimleri

TRT Çocuk Kanalı'nın İzmir'de düzenlenecek olan '23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Medya Kongresi'nde sunulmak üzere hazırladığı 'Çocuk ve Medya' başlıklı program çekimleri, TED Antalya Koleji'nde yapıldı.

Program çekimleri için TRT tarafından Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde 14 okul seçildi. Akdeniz Bölgesi'nde seçilen TED'e gelen İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof.Dr. Nilüfer Pembecioğlu ve TRT ekibi, anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle bireysel ve grup olarak konuyla ilgili söyleşiler yapıp, çeşitli akıl oyunları oynatarak çekimlerini gerçekleştirdi. Gün boyunca süren çekimler sonunda Prof.Dr. Pembecioğlu ve program ekibi, TED'li öğrencilerin medyayı takip etmelerini, kendine güvenini ve kamera önündeki rahatlıklarını takdir ettiklerini söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement